Za svetnico bo razglašena septembra prihodnje leto v Vatikanu. Foto: Reuters
Za svetnico bo razglašena septembra prihodnje leto v Vatikanu. Foto: Reuters

apež Frančišek je pokojni materi Tereziji priznal še drugi čudež, s tem pa odprl pot, da bo Nobelova nagrajenka za mir postala svetnica.

Papež je kot čudežno priznal ozdravitev nekega Brazilca, ki je imel več možganskih tumorjev. Njegova družina je za pomoč zaprosila mater Terezijo, nato si je moški opomogel, zdravniki pa niso mogli pojasniti, kako se je to zgodilo.

Mater Terezijo, ki je bila kot Agnes Gonxha Bojaxhio rojena v Makedoniji leta 1910 albanskim staršem, je leta 2003 takratni papež Janez Pavel II. razglasil za blaženo. Priznal ji je ozdravitev neke Indijke, ki je imela tumor v trebušni votlini.

Beatifikacija, za katero je potrebno priznanje enega čudeža, je zadnji korak pred imenovanjem za svetnika. Svetnica naj bi postala septembra prihodnje leto, so sporočili iz Vatikana.

Mati Terezija (tudi mati Tereza) - albanska redovnica, ki je življenje posvetila pomoči najrevnejšim, je ustanovila red Misijonarke ljubezni za pomoč najrevnejšim na ulicah indijske Kalkute. Za svoje delo je leta 1979 prejela tudi Nobelovo nagrado za mir. Umrla je leta 1997 v starosti 87 let.