Podjetnik Elon Musk je dezaktiviral Facebookova profila svojih podjetij Tesla in Space-X. Foto: EPA
Podjetnik Elon Musk je dezaktiviral Facebookova profila svojih podjetij Tesla in Space-X. Foto: EPA

Musk se je na Twitterju pošalil na račun elektronskega podjetja Sonos, ki je napovedalo, da bo za en teden prenehalo oglaševati na Facebooku, poroča BBC. Njegovi sledilci so ga nato na družbenem omrežju pozvali, naj izbriše strani svojih podjetij.

Musk se je odzval, da za obstoj strani svojih podjetij na Facebooku sploh ni vedel in ju v nekaj minutah tudi res izbrisal. "Nisem ga videl niti enkrat, kmalu bo izginil," je tvitnil glede profila podjetja SpaceX, ki je imel 2,5 milijona sledilcev, za Teslin profil z enakim številom sledilcev pa je napisal, da je dolgočasen.

Podjetnik je sicer naznanil, da bo še naprej uporabljal Facebookovo omrežje Instagram, na katerem pa se po njegovih besedah žal tudi že čuti vpliv Facebooka.

Space-X-ova raketa in Facebookov satelit
Leta 2016 je Facebook uporabil Muskovo podjetje SpaceX za izstrelitev komunikacijskega satelita v vrednosti 200 milijonov dolarjev, a je raketa eksplodirala in uničila satelit. Musk se je na kritike, da je razstrelil satelit Marka Zuckerberga, ostro odzval in takrat zapisal: "Moja krivda, da sem idiot. Da se oddolžimo, smo jim podarili izstrelitev, najbrž pa so tudi imeli zavarovanje."

Gibanje #izbrišimofacebook postaja po zlorabi osebnih podatkov več kot 50 milijonov uporabnikov za namene politične manipulacije podjetja Cambridge Analytica vse večje, poroča BBC.

Zuckerberg po aferi priznal svoj del krivde kot ustanovitelj Facebooka in kršitve označil za zlorabo zaupanja, gibanju #izbrišimofacebook pa ni pripisal velikega vpliva, saj na Facebooku naj ne bi zaznali velikega števila dezaktivacij profilov uporabnikov.