Svet
London
V Londonu potekajo množične demonstracije proti politiki in liku Donalda Trumpa. Foto: Reuters
Balon, ki upodablja Trumpa
Protestniki imajo balon, ki Trumpa upodablja kot jeznega dojenčka. Foto: Reuters
Kralijca Elizabeta II. in predsednik Donald Trump
Britanska kraljica je sprejela ameriškega predsednika vna Windsorskem gradu. Foto: Reuters
Pogovor Donalda Trumpa in Therese May bo v znamenju prostotrgovinskega sporazuma med ZDA in Veliko Britanijo. Foto: Reuters
Ameriškega predsednika so s soprogo v četrtek gostili na slovesni večerji v palači Blenheim. Foto: Reuters
VIDEO
Množične demonstracije pr...

Dodaj v

Na protestih proti Trumpu v Londonu več deset tisoč ljudi

Trump je odnos ZDA z Veliko Britanijo označil za najbolj posebnega
13. julij 2018 ob 08:00,
zadnji poseg: 13. julij 2018 ob 19:49
London - MMC RTV SLO, STA

V času obiska ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Veliki Britaniji se je v Londonu zbralo več deset tisoč protestnikov. Med drugim mu očitajo seksizem, rasizem in homofobijo.

V Londonu so Trumpovi nasprotniki organizirali več različnih shodov, h katerim so med drugim pozvali sindikati, aktivisti za človekove pravice in verske skupnosti, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Na plakatih protestnikov so se med drugim zvrstili napisi, kot so "Ne Trumpu, ne KKK, ne fašističnim ZDA", navaja francoska tiskovna agencija AFP. KKK je kratica za ameriško rasistično organizacijo kukluksklan.

Po pričakovanjih iniciative "Ustavimo Trumpa" se bo v britanski prestolnici zbralo okoli 100.000 protestnikov. Več sto se jih je pred parlamentom zbralo že dopoldne, ko so spremljali leteči sprehod balona v obliki Trumpa kot jeznega dojenčka, še piše DPA.

Britanska policija je sporočila, da bodo za nadzor poskrbele različne enote, ki bodo med seboj delovale v skupni operaciji, saj nadzor številnih protestnih shodov predstavlja precejšen izziv. Med njimi so namreč tudi takšni v podporo Trumpu. Ameriško veleposlaništvo v Londonu je zaradi protestov izdalo opozorilo ameriškim državljanom.

Že v četrtek so se protestniki zbrali pred vhodom v palačo Blenheim v bližini Oxforda, kjer se je Trump udeležil slavnostne večerje, ki jo je gostila premierka Theresa May. S premierko sta se danes sestala na uradnih pogovorih blizu Londona v dvorcu Chequers, tudi sicer pa se bo Trump protestnikom v Londonu večinoma izognil. Ob prihodu je Trump sicer dejal, da ga protesti ne motijo, saj da ga imajo Britanci radi. Glede na v četrtek objavljeno anketo YouGov kar 77 odstotkov Britancev o Trumpu nima dobrega mnenja, 74 odstotkov jih meni, da je seksist, 63 odstotkov pa, da je rasist.

Po intervjuju Trump naredil korak nazaj
Po pogovorih s Thereso May je Trump dejal, da je odnos med ZDA in Veliko Britanijo "najbolj poseben". Medtem je časnik The Sun objavil intervju z ameriškim predsednikom, v katerem je ta dejal, da bi načrt britanske premierke glede izstopa Velike Britanije iz EU-ja oziroma brexita uničil trgovinski sporazum med njunima državama.

V intervjuju je Trump dodal, da je osnutek britanske vlade za odnose z Unijo po izstopu precej drugačen od tistega, za katerega je glasovalo ljudstvo. Kot pravi, je Theresi May "svetoval, kako sestaviti načrt za brexit", a da ga "ni poslušala". Britanska vlada se na njegove izjave še ni odzvala. Po besedah premierke je brexit sicer priložnost ustvariti rast tako v Veliki Britaniji kot v ZDA. Trump je v kritiki britanske premierke še dejal, da bi bil nekdanji zunanji minister Boris Johnson dober premier, saj ima po njegovem mnenju "vse, kar potrebuje".

Po današnjem srečanju s Thereso May pa je poudaril, da v intervjuju za The Sun ni kritiziral premierke. Označil jo je za "izjemno žensko", ki da opravlja "fantastično delo". Dejal je, da je brexit "neverjetna priložnost" in da je zanj dobro, "kar koli" bo Velika Britanija naredila po izstopu iz Unije. Theresa May pa je dejala, da sta s predsednikom razpravljala o načrtih za "ambiciozen" trgovinski sporazum.

Theresa May, Trumpova uradna gostiteljica, je pred srečanjem dejala, da "ni močnejšega zavezništva, kot so naši posebni odnosi z ZDA, in v prihodnjih letih tudi ne bo pomembnejšega zavezništva".

Trump: Migracije spreminjajo kulturo Evrope
Trump je ponovil tudi svoje stališče glede preseljevanja v Evropo. "Bolje, da pazite nase," je dejal. Migracije spreminjajo evropsko kulturo in varnostne razmere, je dejal. "Mislim, da to ni dobro za Evropo, niti za našo državo," je povedal.

Theresa May pa je dejala, da je Velika Britanija ponosna na to, da je sprejela priseljence, a dodala, da mora biti priseljevanje urejeno.

Glede Rusije je britanska premierka izrazila pričakovanje, da bo Trump na ponedeljkovem srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom zavzel strogo in dosledno stališče, ki bo izhajalo iz enotnosti zveze Nato. Po njenih besedah morajo namreč članice Nata proti Rusiji nastopiti enotno, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Tudi Trump je zagotovil, da zagovarja trdo stališče glede Rusije in da se ne bo pustil omehčati. Kot primer je navedel svoje zavzemanje na vrhu Nata za večje obrambne izdatke članic. "Mislite, da je Putin vesel glede tega? Dvomim," je dejal.

Pojasnil je, da si želi s Putinom oblikovati dober odnos. Glede ruske zasedbe ukrajinskega polotoka Krim leta 2014 pa je dejal, da je bila to stvar njegovega predhodnika Baracka Obame.

Po novinarski konferenci se je Trump s helikopterjem odpravil proti Windsorskemu gradu, kjer ga je z ženo Melanio sprejela kraljica Elizabeta II. Pozdravila ju je pred dvorcem in se s Trumpom nato sprehodila mimo častne straže.

Pred srečanjem s Putinom še na Škotsko
S soprogo Melanio se je Trump v četrtek zvečer udeležil slovesne večerje v palači Blenheim blizu Oxforda, kjer se je rodil Winston Churchill. Po petkovem sprejemu pri kraljici pa se bosta zakonca Trump odpravila na Škotsko, kjer imata v lasti luksuzni igrišči za golf. Tu bosta preživela konec tedna, Trump pa se bo pripravljal na ponedeljkov vrh z ruskim predsednikom v Helsinkih.

T. J., B. V.
Prijavi napako
Komentarji
DrKult
# 13.07.2018 ob 08:24
Trump svetuje, kako čim lažje postati ameriški satelit. To bi naj bile sicer interne zadeve države. Do zdaj so Ameri sračkali po državah tretjega Sveta, Donnie bi pa zdaj kar UK komandiral.
sestenadva
# 13.07.2018 ob 08:18
Pretirana samozavest serijsko. Tip je svetoval, ona pa ni poslusala. A je to mogoce?
Space Voyager
# 13.07.2018 ob 08:30
Trump si zelo želi čim bolj oslabiti EU. Poleg tega je očitno, da mu ni težava pahniti svet v trgovinsko vojno. Upam samo, da se ta vojna ne sprevrže v svetovno, ampak se samo ZDA osami.

Mayeva ve, da vojne z EU ne more dobiti in da so z izstopom naredili že veliko škode, ki se jo trudi omejiti. Trump seveda bi jo vrgen na tnalo in gledal, kako se udriha po njej.
STANE
# 13.07.2018 ob 08:41
Trump je v kritiki Mayeve dodal še, da bi bil nekdanji zunanji minister Boris Johnson dober premier, saj ima po njegovem mnenju "vse, kar potrebuje".

Madonca,tako užaliti nekega državnika,pa ni hec....
firtoh
# 13.07.2018 ob 08:41
Trump je v kritiki Mayeve dodal še, da bi bil nekdanji zunanji minister Boris Johnson dober premier, saj ima po njegovem mnenju "vse, kar potrebuje".
To pa verjamem..lol
Pravzaprav je to ideja,kako uničiti državo v kratkem času.
Jon Sneg
# 13.07.2018 ob 08:27
Donnie bi pa zdaj kar UK komandiral.

Pred več kot dvema stoletjema so se Američani izvili izpod dominacije angleške krone,..., no očitno so se karte zgodovine premešale tako, da zveza nekdanjih angleških kolonij zavlada nekdanjemu kolonialnemu gospodarju.
copcop
# 13.07.2018 ob 09:43
Neverjetno! Britanci so glasovali proti EU, češ, nam ne bo nihče ukazoval. Sedaj pa se prilizujejo predsedniku druge države, ki jim ukazuje kako naj uredijo izhod, jim ponuja svoje usluge in odloča, kdo bo njihov zunanji minister.

Če bi kaj takega zinila Merklova, bi jo Britanci krvoločno raztrgali. Ko zine Trump, pritečejo k njemu in mahajo z repom. Neverjetno!
Churchill W.
# 13.07.2018 ob 09:16
je Mayevi "svetoval, kako sestaviti načrt za brexit, a ga ni poslušala".

Po notah ZDA.....haha

Po besedah Mayeve je brexit priložnost ustvariti rast tako v Veliki Britaniji kot v ZDA.

In kaj otoček lahko ponudi ZDA? Kot članica EU niso hoteli €, kmalu pa bodo za preživetje £ zamenjali za $ kot uradno valuto. Namesto Commonwealth-a pod kiklo in krono Kraljice, pa bodo resnično postali vazali ZDA. Cca 300 let nazaj so se Britanci borili v “Novem Svetu” da obdržijo vladavino, sedaj pa bodo klečeplazili pred bivšimi podložniki.

Trump je v kritiki Mayeve dodal še, da bi bil nekdanji zunanji minister Boris Johnson dober premier, saj ima po njegovem mnenju "vse, kar potrebuje".

Normalno! Ima najboljšo frizuro!
x1ijn
# 13.07.2018 ob 08:36
Izgleda ga moti tudi to, da je ženska. Boris Johnson "ima vse kar potrebuje" za premiera, on pa ne. Smrdi po šovinizmu.
luka83
# 13.07.2018 ob 09:25
Vemo, da je VB najbolj poslušen vazal ZDA, vse vojne, ki jih gospodar začne podpirajo, celo model terorističnega napada ma svoje ljidi so skopirali od 9/11. Boris pa je očitno bolj v službi ZDA kot VB, zate ne bo presenecenje, ko bo kmalu na 10 Downing streetu.

Angleže zgleda tudi ne motijo vojne gospodarja, moti jih le njihov neotesan vodja. Izkoriščanje vazalov pa jim je skupno.
DrKult
# 13.07.2018 ob 09:21
Churchill W.: "Normalno! Ima najboljšo frizuro!"

Drugo najboljšo. Prvo najboljšo ima Trump, drugo Johnson, potem bo v NL podprl še Wildersa, ki bo imel tretjo, ali pa si bo delil drugo mesto z Johnsonom.
Binder Dandet
# 13.07.2018 ob 08:55
Evropske države se na ameriške komentarje notranje političnih zadev sploh ne bi smele odzivati.
Churchill W.
# 13.07.2018 ob 11:31
@zapravico
A o Junckerju pa nič besede,ko je bil nalit kot banja

Sem videl video ki kroži po medmrežju.
Ko niti smešno ni več, ampak precej kritično!
sas
# 13.07.2018 ob 11:44
@zapravico
A o Junckerju pa nič besede,ko je bil nalit kot banja

Sem videl video ki kroži po medmrežju.
Ko niti smešno ni več, ampak precej kritično!


Baje, da je išias kriv ... hik ;)
GORILA
# 13.07.2018 ob 11:01
A o Junckerju pa nič besede,ko je bil nalit kot banja

...če bi bil levičar, bi se ga že strgalo!
zapravico
# 13.07.2018 ob 10:54
A o Junckerju pa nič besede,ko je bil nalit kot banja
Zjesenic
# 13.07.2018 ob 09:49
Trump podpira razbitje EU. On podpira razbitje vsega, vendar ne ponuja nobene alternative. Jasno, saj je na intelektualni stopnji predšolskega otroka.
kop
# 13.07.2018 ob 10:12
Vsak dan, ko berem take novice se sprašujem kaj za vraga imajo/vejo američani o naših evropskih voditeljih.
Resno..kot da so vsi pedofili, zoofili, morilci.

Ker dejstvo, da bi bili tako neumni vsi, je nemogoče.
To je že statistika tista, ki temu nasprotuje.
Nemogoče je da bi iz gole neumnosti delovali proti sebi, svoji državi in še svoji skupnosti (EU).
K da ne moremo brez USA. Sploh čas,ko je v Ameriki na oblasti Trump, bi morali s polno paro izkoristit.
Medtem ko se Trump krega s celim svetom, bi EU na veliko moral delovat v svojo korist, ter sklenit sodelovanje, tako z Rusiji, Kitajsko, Mehiko, Kanado itd..
woodoo
# 13.07.2018 ob 10:02
hehe, upam da ne bo kraljici reku kako bi Johnson bil boljši kralj ker ima vse kar potrebuje,...
Dumpizem :)
KovacevaKobila
# 13.07.2018 ob 22:17
Ta kontrast med ritolizništvom Obami - uničevalcu Sirije, Libije, preplavljalcu Evrope z migranti,itd.. in pa "veliki odpor" Trumpu- twitterašu je ogaben. No ampak to je pač leftie-globalistična klika.

Ko se je Blair pridružil napadu na Irak, je bilo na ulicah Londona milijon protestnikov.

Ko bo milijon desničarjev protestiralo proti svinjarijam, ki jih počnejo konservativni politiki (bodimo iskreni, ni jih malo), mi prosim javite. Zadovoljen bom že, če boste sposobni spraviti skupaj en zmerno kritičen komentar.

Vaš 'tviteraš' je črtal zaščito nacionalnih parkov, črtal prepoved vrtanja nafte v občutljivih ekosistemih (Mehiški zaliv, Aljaska, Arktika ...), črtal prepoved odmetavanja industrijskih odplak v reke, dereguliral banksterje ('sušenje močvirja', pa to), davčno razbremenil elito (oz. samega sebe), prodal gore orožja fundamentalistom, sprožil masaker s priznanjem Jeruzalema kot prestolnice Izraela, bombardiral Sirijo na podlagi nebulozičnih 'indicev', konkretno povečal število izvensodnih pobojev z brezpilotnimi letali, zabrisal 'mater vseh bomb' na Afganistan, zvišal že tako ali tako astronomski budžet za vojsko ... na vsak način poskuša izsiliti financiranje njegovega zidu z davkoplačevalskim denarjem ('Mehičani ga bodo plačali', pa to), na vsak način poskuša sesuti še to malo javnega zdravstva, besno ščiti finančne interese NRA oz. pošilja 'thoughts and prayers' pri serijskih masakrih otrok, flodra s komandosi v Somaliji, izsiljuje več denarja za Nato, tlači otroke v kletke itn.

Nedolžna ovčica, ni kaj.
opat
# 13.07.2018 ob 19:24
Angleži protestirajo zoper seksizem, rasizem in homofobijo? To pa je višek hinavščine. Še dobro, da je Slovenija premajhna za Trumpa. V barvah vidim Pahorjevo poljubljanje Trumpovih nožnih nohtov.
mmcmatto
# 13.07.2018 ob 09:57
"na slovenski večerji"?!
Predjed; dimljen kočevski medvedji narezek z brinovimi jagodami; Glavna jed: dolenjska pečenica, matevž in zelje: Desert: prekmurska gibanica
HOR
# 13.07.2018 ob 19:31
Ha, ha...
WeeBay
# 13.07.2018 ob 16:46
Trump: See, that's such dishonest reporter, of course it happens to be NBC which is possibly worse than CNN. Possibly, possibly."

LINK

MS medijem se ponovno meša. Enostavno si želijo konflikta z Rusijo.
veza
# 13.07.2018 ob 14:09
May niti po tisti preprogi po stopnicah ni zmogla stopat, naši tega ne pokažejo.
Nekaj sto plačencev protestira, večina muslimanov in že naš Edvard Žitinik orgazmira, ko poroča o protestih proti Trumpu in anketah, saj so tudi ankete govorile, da bo HC zmagala volitve, dandanes so ankete prirejene, kdo pa še kliče ljudi in jih sprašuje, napišeš pač, kar hočeš.
generacija56
# 13.07.2018 ob 12:51
Evolucija v naravi pomeni, da najbolj sposobna vrsta preživi.
Politika pa omogoča, da politično preživi najbolj pokvarjena.
Človek jo samo pogleda, pa ve, da je napaka....
osservatore
# 13.07.2018 ob 10:11
Trumpova uradna gostiteljica, je dejala, da "ni močnejšega zavezništva, kot so naši posebni odnosi z ZDA in v prihodnjih letih tudi ne bo pomembnejšega zavezništva".
Trump od začetka podpira brexit


Blontni frizer Doni si neizmerno želi in cilja na to, da bi UK postala kolonija USA.

Trump je v kritiki Mayeve dodal še, da bi bil nekdanji zunanji minister Boris Johnson dober premier, saj ima po njegovem mnenju "vse, kar potrebuje".

Hahahahaha res je, ima blontno Donijevo frizuro in pamet za iq številke čevljev.
KovacevaKobila
# 14.07.2018 ob 00:44
Kar se tiče desničarjev, to lajanje po ulicah je tako ali tako vedno bila bolj stvar levice.

Precej ironična izjava ... glede na to, da je samostojnost Slovenije v veliki meri rezultat 'lajanja po ulicah'.

Ampak so pa recimo vsaj na volitvah posalali silo kontinuitete (Jeb Bush) v smetnjak zgodovine., kamor tudi spada. Za razliko od nekaterih, ki so sociopatsko zombi reptilko prodajali kot "najboljšega kandidata v zgodovini"

He he. Desničarji so poslali 'silo kontinuitete' v smetnjak zgodovine ... in potem so izvolili tipa, ki ilegalno bombardira, prodaja orožje 'towelheadom', davčno razbremenjuje globaliste, deregulira banksterje, zahteva keš za Nato, zvišuje budžet za vojsko itn.

'Sprememba', da dol padeš.
Bivši uporabnik
# 13.07.2018 ob 22:01
Vsa resnica je v tem, da Američani krojijo in oblikujejo Evropo za svoje koristi. Kdor jih pri tem ne uboga, dobi sankcije in težave.
Bivši uporabnik
# 13.07.2018 ob 21:59
Gazda Trump je prišel, udaril po bruseljski mizi in izposloval za ameriško vojaško industrijo par sto milijard. EU vlada je njegovo komando sprejela z nosovi do tal in odgovorom "yes sir".
Toliko o moči in samostojnosti EU, ki je od zunaj ni, znotraj pa je votla.
bob
# 13.07.2018 ob 20:02
Pa še kraljica bi ga s krono po buči morala tresknit...
x1ijn
# 13.07.2018 ob 20:01
Jaz pri njemu ne razumem zakaj dela po principu: shoot first, ask questions later. Če so problemi, se jih predstavi na kulturen način in najde neko rešitev. Potem iz tega pride nov dogovor. Oz. se izrazi nezadovoljstvo in zahteva nov dogovor.

On pa najprej vse sesuje, potem pa hoče dogovor. Razumem, da s to strategijo lažje manipuliraš, ampak prej ali slej bo nekomu prekipelo. On očitno misli, da so naši voditelji neumni in naivni.
KovacevaKobila
# 13.07.2018 ob 19:50
Trump je za svet to, kar je za Slovenijo Jansa. Sticna tocka nasprotnikov vseh barv in pogledov.

Hm, le zakaj je tako?

Morda zato, ker - podobno kot Janša - Trump ne zamudi nobene priložnosti za zmerjanje?

Pa poglejmo: niti na polovici mandata ni, pa je že označil Nemce za 'grozne', oklofutal Kanado, izsiljeval Mehičane za denar in jih zmerjal z 'bad hombreji', zmerjal Afriko s 'shithole countries', grozil Venezueli z vojaškim vdorom, grozil S. Koreji z 'ognjem in besom', grozil Iranu, grozil Pakistanu, grozil Kubi, bombardiral Sirijo, zabrisal 'mati vseh bomb' na Afganistan, ponižal praktično cel Bližnji vzhod z uvedbo 'muslim bana', zbrcal Kitajsko, sprožil trgovinsko vojsko s praktično celim planetom itn. Zelo rad tudi udari po manjšinah; muslimanih, črncih, latinosih, gejih itn.

Skratka, na planetu počasi zmanjkuje ljudi, ki jih še ni užalil.
J@st
# 13.07.2018 ob 16:54
Prav se vidi da Trumpu se gnusijo evropski voditelji.
Niti pogledati jih noce.
Mogoce ve malo vec od navadne raje, ki ji perejo mozgane z alternativno resnico...
WeeBay
# 13.07.2018 ob 16:48
Trump: on immigration into Europe: "I think they better watch themselves because you are changing culture, you are changing a lot of things, you are changing security."

LINK

Človek z možgani. Resnično škoda da so EU lutke tako butaste.
J@st
# 13.07.2018 ob 12:07
Baje, da je išias kriv ... hik ;)
--------------
Na zdravje:)
Zato ima cianotični obraz in poljublja vse kar se premika.
aparat-čik
# 13.07.2018 ob 10:18
zadržanost EU-ja ob Trampovem šovinizmu je mogoče tudi dobra. Vedo, da za svojim blebetanjem in nakladanjem v resnici ne ponuja nobene prave alternative. Hoče rušit, sami pa ne znajo naredit nič novega.

lahko, da bo že v par mesecih jasno, da Trump trgovinske vojne ne more dobit in potem se bodo pravi problemi šele začeli.
Bivši uporabnik
# 13.07.2018 ob 22:03
EU nima kaj jamrat. Prej bi se morala zavedati, kaj pomeni biti ameriški hlapec.
ni maitre
# 13.07.2018 ob 19:58
Kraljica Elizabeta II se mi danes prav smili. Po slikah sodeč je bila zelo navdušena nad obiskom. Sam vsega hudega je enkrat konec.
neprilagojen
# 13.07.2018 ob 18:10
Na protestih proti Trumpu v Londonu več deset tisoč ljudi

kdo je organiziral te proteste?
kdo podpira te proteste?
kaj pravi zupan londona na te proteste?

ko je bil erdogan ni bilo protestov, ko je bil savdski princ ni bilo protestov, ko je bil predsednik kateri je napadel 7 suverenih drzav ni bilo protestov, tako da se postavlja vprasnje, za koga in proti komu so te protesti
sicer te protesti so vecinoma namenjeni druzbenim omrezjim, da lahko se postavi slika in doseze lepo stevilo lajkicev, saj ce bi vprasali vsakega posamezno zakaj protestira na podlagi dejstev, vsak ta protester bi bil "offended", resnica vedno boli ce je v nasprotju nacinom kako zivimo
WeeBay
# 13.07.2018 ob 16:44
Mislim a so lahko Britanci še večji hinavci? Če zdaj ni jasno da gre za plačane proteste potem mislim da je z tistim, ki temu ne verjame nekaj hudo narobe. "No Trump No to War" ? Kje so bili ti protesti ko je Obama bombardiral 7 različnih držav istočasno? Kje so bili te ljudje ko je Obama umoril Gaddafija? Hinavščina ne pozna meja. Trump je včeraj na konferenci NATA pravzaprav povedal nekaj zelo zanimivega in sicer je rekel, da je njegova največja želja ta da mu nikoli ne bo potrebno uporabiti vojske saj se mu to zdi nespametno. Pogovori s Severno Korejo potekajo po planu in kot kaže se bo vse skupaj rešilo po diplomatski poti. Poleg tega poročajo ruski novinarji da bodo Američani kmalu zapustili Sirijo in sicer v naslednjih 6 mesecih in da bo Trump priznal "poraz" čeprav bo to pravzaprav poraz Obame saj si Trump nikoli ni želel biti na BV-ju. Zdaj ali se te ljudje nalašč delajo norca ali pa gre za navadne plačance. Drugega ni.
WeeBay
# 13.07.2018 ob 13:50
Trump on Brexit: "I would have done it much differently. I actually told Theresa May how to do it but she didn’t agree, she didn’t listen to me. She wanted to go a different route."

Ja Mayavo držijo globalisti tako je to. UK v velikih težavah.
el CARTEL
# 13.07.2018 ob 12:43
iz EU pa se že sliši,d a trump želi "destabilizirati EU"

te EU paranoiki iščejo "zunanjega sovražnika" povsod,
klasičen znak razpada in dekadence. najprej rusija,sedaj še ZDA, vsi so se zarotili proti blagostanju in prosperiteti EU (celo ljudstvo EU, ki se ga nič ne vpraša nikoli)
Hopi
# 13.07.2018 ob 12:35
glej:
The Washington Post: 13. julija, 2018 ob 02:00 GMT
guglaj:
Trump dishes up fresh dose of chaos aimed at May, Londoners
prevajanje:
Trump poskrbi za svežo dozo kaosa, namenjen Mayevi in
Londončanom

»Na svoji evropski turneji je predsednik Donald Trump zapustil
sporno srečanje z zvezo NATO v Bruslju in se preselil v Veliko
Britanijo. Tamkajšnjo slovesnost, ki je bila napolnjena s pompom,
je kmalu zasenčil Trumpov intervju, s katerim je "raztrelil"
premierko Thereso May. Londonskega župana Sadiqja Khana
(Sadijaka Kana) pa je obtožil za teroristične napade na mesto in
trdil, da Evropa zaradi priseljevanja "izgublja svojo kulturo".«

»Trump je priznal, da se v mestu ni počutil dobrodošel. In je
delno obtožil župana Sadiqja Khana, ki je protestnikom dal
dovoljenje za letenje nad 20-metrskega visokega balona, ki
prikazuje Trumpa kot jeznega otroka v plenici.«

p.s.
Na You Tube zguglaj: Trump as an angry baby
Pa si izberi predlagane videje jeznega dojenčka, Trumpa.

»Trump je za nedavne teroristične napade tudi krivil župana
Londona Sadiqja Khana (op. hopija / poglej tudi: Independent
5. junija 2017 guglaj: Did Sadiq Khan really say there is ‘no
reason to be alarmed’ about terrorism as Donald Trump claims?),
ki je musliman. Predsednik je trdil, da Evropa "izgublja svojo
kulturo" zaradi priseljevanja iz Bližnjega vzhoda in Afrike.«

Glede Johnsona je Trump dejal: "Mislim, da bi bil velik premier.
In menim, da ima vse kar je potrebno". Dodal je še: "Mislim, da
je odličen predstavnik za vašo državo".

Mayevo je tudi okrcal zaradi nje "mehkega" načrta za prihodnje
britansko poslovanje z EU. Verjetno je "ubito" vse prihodnje
trgovinsko poslovanje z Združenimi državami. In je Mayevo
spomnil na referendum junija leta 2016: »Dogovor, ki ga ustvarja,
je precej drugačen od tistega sporazuma, o katerem so ljudje
glasovali.«
BioBenz2
# 13.07.2018 ob 10:37
EU bi pa mogla začet podpirat da se odcepi Kalifornija, kar se že govori ponekod...
Potem bi pa ZDA tenko piskale
BioBenz2
# 13.07.2018 ob 10:35
Boris Johnson dober premier, saj ima po njegovem mnenju "vse, kar potrebuje".

Nerealne ideje...da
Sovraštvo do migrantov..da
Čudno frizuro...SEVEDA :)
forhand
# 13.07.2018 ob 10:20
Na vseh borzah vztrajno vsak dan pridobiva vrednost enota za neumnosti imenovana Trump
KovacevaKobila
# 13.07.2018 ob 19:53
Popravek: sprožil trgovinsko vojno
KovacevaKobila
# 13.07.2018 ob 19:23
Trump je v kritiki britanske premierke še dejal, da bi bil nekdanji zunanji minister Boris Johnson dober premier, saj ima po njegovem mnenju "vse, kar potrebuje".

Naj uganem: blesavo frizuro, neobvladljiv gobec in Potočko zijalko, kjer naj bi imel srce?

"Mislite, da je Putin vesel glede tega? Dvomim," je dejal.

Da, vaše neprestano klofutanje Evrope, Kanade in ostalega Zahoda gre Putinu nedvomno strašno na živce.
HOR
# 13.07.2018 ob 19:15
A je oni Trump še tu...!
Kazalo