Spremenljivo vreme povzroča težave reševalnim ekipam. Foto: EPA
Spremenljivo vreme povzroča težave reševalnim ekipam. Foto: EPA
Hrvati podprli pot v EU

Ženski trupli so potapljači odkrili v bližini internetne kavarne na četrti palubi ladje. Nacionalnost najdenih žrtev še ni znana. Uradno je pogrešanih še 18 ljudi, čeprav točno število ni znano, saj naj bi bili na ladji tudi neprijavljeni potniki, kar pa lastnica nasedle ladje Costa Cruises zanika.

Costa Concordia je zadela ob čer v petek, 13. januarja, potem ko se je kapitan Francesco Schettino obali otoka Giglio približal le na 150 metrov, kar je bilo usodno za ladjo z več kot 4.200 potniki in člani posadke na krovu.

Italijanske oblasti se še vedno niso odločile za prečrpavanje goriva iz nasedle ladje, da bi preprečili morebitno ekološko katastrofo, vendar so sporočile, da bi lahko prečrpavanje potekalo istočasno z iskanjem pogrešanih. V 13 rezervoarjih je skoraj dva milijona litrov goriva. Prečrpavanje goriva bi se lahko začelo že jutri.

Kapitan Schettino, ki je v hišnem priporu in je obtožen večkratnega umora iz malomarnosti ter zapustitve ladje, preden so bili rešeni vsi potniki, v trenutku, ko je ladja zadela ob čer, ni bil pod vplivom mamil, so pokazali toksikološki testi.

Hrvati podprli pot v EU