Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 47 glasov Ocenite to novico!
Ursula von der Leyen
Nemška zunanja ministrica Ursula von der Leyen je ameriško administracijo posvarila pred soliranjem. Foto: Reuters
Zastavi ZDA in EU-ja
Zavezništvo med ZDA in EU-jem je na preizkušnji. Foto: Reuters
Mike Pence
Za Pencea bo to prvi obisk Evrope v vlogi ameriškega podpredsednika. Foto: Reuters
VIDEO
Varnostno konferenco v Mü...
VIDEO
Na konferenci v Münchnu o...

Dodaj v

Nemška obrambna ministrica ZDA svari pred neupoštevanjem zaveznikov

Konference se bo udeležil tudi Mike Pence
17. februar 2017 ob 07:39,
zadnji poseg: 17. februar 2017 ob 18:48
München - MMC RTV SLO, STA

V Münchnu se je začela varnostna konferenca, na kateri bo ena izmed glavnih tem sodelovanje med Evropo in ZDA. Nemška obrambna ministrica je ob tem ameriško administracijo posvarila pred neupoštevanjem zaveznikov.

Nemška obrambna ministrica Ursula von der Leyen je ob začetku konference administracijo ameriškega predsednika Donalda Trumpa posvarila pred nesodelovanjem. Poudarila je, da je zveza Nato združba na temelju skupnih vrednot, kar pomeni, da v njej obstaja tudi skupni interes. Sobivanje z Rusijo mora tako biti "doseženo skupaj in ne dvostransko, mimo partnerjev", je izpostavila nemška ministrica.

Tudi boj proti islamističnemu terorizmu mora potekati skupno in ne sme postati "fronta proti islamu in muslimanom sama po sebi". "V nasprotnem primeru bomo samo še poglobili jarke, iz katerih rasteta nasilje in terorizem," je še opozorila ministrica.

Po njenem mnenju je treba znotraj Nata razdeliti bremena. "Gre za načelo, da podpiramo drug drugega, brez kdaj in ampak," je dejala in se zavzela za boljše načrtovanje in sodelovanje Evrope na področju obrambe. Po njenih besedah je "stabilen EU prav tako v ameriškem interesu kot strnjen Nato".

Na novinarski konferenci v Berlinu je pomen zveze Nato tako kot nemška obrambna ministrica izpostavila tudi nemška kanclerka Angela Merkel. "Menim, da bi se morali zavedati skupnih vrednot Nata ... In menim, da so ZDA postale močne tudi zaradi Nata. Nato je pomembna organizacija tudi za ZDA," je še dejala kanclerka.

Mattis: ZDA in Evropa branik pred nasiljem
Medtem je ameriški obrambni minister James Mattis prepričan, da bodo Evropa in ZDA okrepile partnerstvo in se skupaj postavile proti tistimi, ki napadajo nedolžne ljudi ali demokratične procese. Poudaril je, da je vez med Evropo in Ameriko "najmočnejši branik" pred nestabilnostjo in nasiljem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V pričakovanju Pencea in ameriških stališč
Konference se bo udeležil tudi ameriški podpredsednik Mike Pence, kar je k prihodu spodbudilo tudi številne druge državnike z vsega sveta. Pence naj bi namreč v soboto predstavil zunanjepolitični koncept nove ameriške administracije.

Pred konferenco je nekdanji nemški veleposlanik v ZDA Wolfgang Ischinger opozoril, da vlada negotovost, kot je še nismo doživeli, saj da ni jasno, kaj želi ruski predsednik Vladimir Putin in kaj se bo dogajalo v Siriji, poleg tega pa zdaj ni jasno več niti, kaj želijo ZDA.

Ischinger je pred konferenco dejal, da je ta trenutek evropska povezava največja skrb. "Če imajo ZDA cilj, da je brexit dober in dodatni izstopi iz Unije tudi, potem je to napoved vojne brez orožja in najslabše, kar se nam je lahko zgodilo," je dejal.

Po njegovem mnenju bodo v Evropi, če se je bodo ZDA odrekle kot najpomembnejše partnerice, politiki začeli kampanje graditi na protitrumpovski politiki, zato je umestno vprašanje, ali je to v interesu ZDA.

V Münchnu številni državniki
V München v teh treh dneh prihaja več kot deset voditeljev držav, med njimi tudi ukrajinski, turški, poljski in afganistanski predsednik. Zadnji trenutek se je za obisk odločila tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Prišlo bo še 43 zunanjih ministrov in več obrambnih ministrov. Konference se bo udeležil tudi predsednik Slovenije Borut Pahor.

Kot je poročala dopisnica RTV Slovenija iz Berlina Polona Fijavž, pred münchensko varnostno konferenco še nikoli ni bilo toliko negotovosti in še nikoli se na njej niso pričakovali odgovori na toliko tako pomembnih vprašanj.

G. V., J. R., B. V.
Prijavi napako
Komentarji
amigo
# 17.02.2017 ob 07:58
V München v teh treh dneh prihaja več kot deset voditeljev držav, med njimi tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, ki mu bodo med drugim delali družbo ukrajinski, turški, poljski in afganistanski predsednik.

V lepi družbi se bo znašel. V Ukrajini vlada s težkim topništvom strelja po stanovanjskih blokih, v Turčiji diktatura, v Afganistanu vojna in vsesplošni kaos. Uboga je ta EU, če čaka na navodila ameriškega podpredsednika. Kar se tiče Putina, on je že leta 2007 v svojem znamenitem govoru napovedal, kaj se bo zgodilo. A kaj, ko ga nihče ni poslušal.
uizzi
# 17.02.2017 ob 08:03
Podpis!

Protievropsko delovanje, ki ga izvaja Trump in njegovi evropski kloni in zaslepljenci je direktno v nasprotju z našim interesom in tudi interesom celotnega sveta.

Močna in vplivna Evropa je potrebna za ravnotežje silam, ki svojo varnost vidijo v čimvečji količini oroźja, predvsem jedrskega.
royayers
# 17.02.2017 ob 08:21
ZDA je v vojni s svobodnim svetom ze desetletja. Z orozjem, ali brez.
designprologo
# 17.02.2017 ob 08:23
Brexit je dober za EU, razpad EU pa za hegemonijo ZDA!
Nenazadnje je ameriški satelit končno odrezan od EU, poleg tega je zmeraj vsiljeval svoje nazore...tudi za sankcije Nobelovca proti Rusiji, nosi VB levji delež! Da se o neplačevanju davkov LondonCity-a na finančne transakcije, sploh ne pogovarjamo.
EU pa ima povsem lastne probleme, ki bi se jih dalo z malce pragmatičnosti hitro rešiti.
Emil in
# 17.02.2017 ob 08:40
Jaz samo vem, da je interes evrope da pretrga popkovino z ZDA in ne sodeluje več v njenih neokolonialističnih vojnah.
uizzi
# 17.02.2017 ob 08:27
Pa ne me narobe razumet, EU ima svoje probleme, predvsem v premočni Nemčiji, ki Unijo oblikuje po svoji podobi, ampak z združevanjem manjših držav (npr. Višegrajska skupina), se ta efekt lahko ublaži.

Da bi pa zato razbili unijo, ki nam omogoča gospodarsko in politično delovanje v široki regiji brez meddržavnih omejitev, je v mojih očeh norost.
tyhobrahe
# 17.02.2017 ob 08:10
430 obrambnih ministrov ? Verjetno gre za napako.
Korošec
# 17.02.2017 ob 08:39
Če bi evropa delovalacv interesu njenih državljanov iztopov nebi bilo, navsezadnje so iztop izvolili ljudje na demokratičnemu referendomu, zasljepenci ste tisti, ki za to krivite Trumpa.
mend055
# 17.02.2017 ob 08:35
430 obrambnih ministrov ? Verjetno gre za napako.

V to kvoto so všteti še obrambni ministri iz ozemelj, znanih iz filmov Vojne zvezd.
johann
# 17.02.2017 ob 09:03
Če bi evropski politiki delovali tako, kot je treba, ne bi nihče razmišljl o izstopu.
Najbolj tragično pa je to, da se je butasti Junker še norčeval iz Angležev, ko so se odločili za izstop, ker ni doumel, da je to pravzaprav največja zaušnica njemu in njegovi garnituri, imenovani Evropska komisija.
Franc Jozef
# 17.02.2017 ob 08:33
Močno upam da je podobnost z istoimensko konferenco leta 1938 zgolj v kraju konference.
5tane
# 17.02.2017 ob 08:13
Če pogledamo nazaj v zgodovino, so se iste stvari dogajale z Rimskim imperijem. Za ZDA so to zadnji izdihljaji. Vprašanje je samo katera nova sila bo prevzela primat.
Benji
# 17.02.2017 ob 08:08
Šibkim državam lahko prodaš več orožja, biznis je biznis.
gorenc25
# 17.02.2017 ob 12:01
Če bi vedel, da nam bodo bruseljski hegemoni vsiljevali muslimanske begunce, ne bi nikoli glasoval za vstop v EU. EU bodo uničili politiki kot sta Merkel in Juncer, ne pa Trump.
Pigglet
# 17.02.2017 ob 08:50
Vprašajte se, ali ste si pred dvajsetimi leti želeli tako EU, kot je danes? Žal (ker sem upal na drugačno EU) ima Trump prav. Je pa kot slon v trgovini s porcelanom, in mi smo noter. Ni pa edini. In ko sloni hodijo je trava poteptana.
pirdih
# 17.02.2017 ob 08:50
Ne morem, da se ne bi pohecal iz tega čigav prvi mož naj bi bil Wolfgang Ischinger :)

Kot je poročala dopisnica RTV Slovenija iz Berlina Polona Fijavž, še nikoli ni bilo pred münchensko varnostno konferenco toliko negotovosti in še nikoli se na njej niso pričakovali odgovori na toliko tako pomembnih vprašanj.

Pred konferenco je njen prvi mož, nekdanji nemški veleposlanik v ZDA Wolfgang Ischinger opozoril, da vlada negotovost, kot je še nismo doživeli, saj ne vemo, kaj želi ruski predsednik Vladimir Putin in kaj se bo dogajalo v Siriji, poleg tega pa zdaj ne vemo več niti, kaj želijo ZDA.


Nisem navajen na besedno zvezo "prvi mož konference", potem sem si pa razlagal, da je prvi mož od naše Polone Fijavž ... :)
murkoslavko
# 17.02.2017 ob 08:40
počasi bo čas da te Bruselske birokrate z Merklo vred odstranimo. Ta sod brez dna nam je pridelal dolgove in multikulturne kriminalce.
MitjaM
# 17.02.2017 ob 08:36
Če upoštevamo Grčijo, Ukrajino, Libijo ipd.,
potem moramo ugotoviti, da je dejansko EU že dolgo agresor v tej vojni brez orožja.
Kot svojačas ''Svobodna Evropa pod vodstvom Velike Nemčije''. Danes je isto, le brez orožja, oz. tudi z orožjem v Ukrajini.
ZDA so pa zdaj tudi vstopile v vojno brez orožja na strani zaveznikov proti silam osi.
kromo-som
# 17.02.2017 ob 09:59
Evropski politiki so popolnoma izgubili razsodnost. Zdaj je za brexit kriva Trumpova Amerika. Za brexit in razkrajanje EU so odgovorni evroatlanstki globalisti, to je politični establišment na obeh straneh Atlantika v času Busheve in Obamove vladavine, ki je začela s sesuvanjem Bližnjega Vzhoda in posredno tudi Evrope in Amerike, kajti tudi Amerika je razklana, kot še ni bila. V Ameriki so globalisti z izvolitvijo Trumpa dobili lekcijo, čeprav so seveda daleč od tega, da bi bili poraženi, v Evropi pa še naprej vlada globalistična garnitura in še naprej sesuva Evropo z zgrešeno politiko migracij in multikultija.
el CARTEL
# 17.02.2017 ob 09:21
ne vem kaj pa evropski birokrati toliko histerizirajo o tem, da je "močna EU" v konfliktu z ZDA.

če je kdo bil buden zadnjih 30 let je videl, da je EU v bistvu vedno izvajala interese ZDA, nikoli ni bila samostojna, vedno je bila pod vplivom amerike.

tako da je to lažno predstavljanje problema.

tisto, kar je sedaj problem, je, da je trump za nove exite, in ne to, da EU želi biti neodvisna od ZDA. to namreč nikoli ni bila.
sportivko
# 17.02.2017 ob 08:43
"Če so cilj ZDA dodatni izstopi iz EU-ja, je to deklaracija vojne brez orožja"

Ah kje, Američanom je všeč močna in stabilna EU.
Pigglet
# 17.02.2017 ob 09:43
@Lupo
V bistvu imaš prav. Kako sprejeti v jedilnico hlapce in sužnje k polni mizi, jih 20 let prepričevati, da so enakovredni in enakopravni in jim ne dati nič z mize? Prej ali slej se ta Potemkinova vas sesuje. (Je pa res, ko hlapci zvesto čakamo se ne tepemo. Se ne spodobi.)
gre888
# 17.02.2017 ob 08:24
A to jim je šele sedaj jasno, ali prej dokler so bili pravi na oblasti čez lužo, niso smeli o tem govoriti. Tu se lepo vidi kakšni ljudje vodijo Evropo. Same marionete.
moj komentar
# 17.02.2017 ob 12:31
EU ZDA izkoriščajo za globalizacijsko uveljavljanje dominacije nad celim svetom. To Evropi prinaša veliko škodo in že čutimo posledice (vsiljen spor z Rusijo, načrtno priseljevanje migracij z območij, kjer so ZDA ustvarile vojne in razbile gospodarstva).
Ravno močne države (Nemčija, Francija, ZDA, VB), ki so nas prisilile uvesti gospodarske sankcije proti Rusiji, se teh sankcij ne držijo ampak so svoje gospodarsko sodelovanje z Rusijo še povečale.
Na koncu izpade tako, kot da so sankcije uvedene nam malim, ki EU vse bolj spoznavamo kot diktaturo.
moj komentar
# 17.02.2017 ob 12:23
Za EU je čisto zadosti, da je odprta trgovinska in gospodarska cona brez carin in prost enoten trg.
Poizkus politične centralizacije s centrom v Bruslju in vsiljevanje nemškega diktata vsem članicam, bo povzročilo razbitje EU.
Nemčija in Francija EU izkoriščata za svojo dominacijo nad Evropo, seveda pod kontrolo gospodarjev iz ZDA.
KPRAA
# 17.02.2017 ob 11:54
Koliko je EU vredna ZDA je bilo jasno povedano iz ust ameriške veleposlanice. F..the EU.
galoper
# 17.02.2017 ob 09:33
Vsaka reč se s časom obrabi in jo zamenja nova. ZDA želijo močno Evropo, toda pod taktirko ZDA. Krivi smo tudi sami, če pogledamo kakšen kader smo izvolili v EU.
el CARTEL
# 17.02.2017 ob 09:19
no, ZDa je ustanovila predhodnico EU (financirana s strani CIE) in očitno si misli, da ima pravico, da jo tudi uniči.

vendar, glavni problem EU je, da želijo nekateri njeni državljani izstop (saj so nezadovoljni bodisi z idiotizmi birokratov ali manjkom demokracije v EU). pa tudi neenakovreden tretman vseh članic - recimo v krizi se vednos estanejo britanci, francozi, nemci in italijani (ostale nihče ne povabi)

EU pa niti ne kaže,d a bo spremenila karkoli, da se bo reformirala. če se en bo, se bo pač eventuelno razpadla.
JANEZ BLOND
# 17.02.2017 ob 19:24
Eu politiki so že vsi po vrsti patetični. Trump ima prav, ko pravi america first pameten je, ker bo posrkebel za svoje EU države v Natu niso drugega kot pijavke najolj se pa bojijo Nemci, da ne bi izgubili trga v Ameriki. EU ne zna drugega kot ubažati migrante.
Putina in Trumpa ne mara nobeden sploh pa mediji ne in EU politiki, ker skrbita za svoje državljane EU globalisti pa se samo bojijo za denar briga jih za ljudi.
Trump razdri to rakasto EU.
zamudnik
# 17.02.2017 ob 19:11
Po njegovem mnenju bodo v Evropi, če se je bodo ZDA odrekle kot najpomembnejše partnerice, politiki začeli kampanje graditi na protitrumpovski politiki,

... kar naj, če si želijo pogoreti na vsej črti.

Ti ljudje živijo v svojem svetu, zato pa jim ni nič več jasno.
Dragoon
# 17.02.2017 ob 10:16
EU politiki so totalno izgubili stik z ljudmi in bistvom demokracije, v ameriki so pa demokrati za kandidatko nastavili neizvoljivo Hillary. Pa so tako slepi, da še zdaj za uspeh Trumpa krivijo ruske hekerje, za Brexit pa Trumpa?

Meni je ideja EU sicer zmaga evrope. Ampak v takšni obliki, kot obstaja trenutno, so pa dodatni odhodi držav članic skoraj neizogibni in jih tudi popolnoma razumem.
neprilagojen
# 17.02.2017 ob 19:07
@nikhrast
# 17.02.2017 ob 16:22
Ja, sodelovanje z Rusi, da ne bo kdo počil od smeha.
Ruski know-how, bolj bi rekel ruska šlamparija...
Pa kaj ruskega pogrešaš, si kdaj kupil kaj ruskega po supermarketih, veleblagovnicah, butikih, ...???
------------------------------------------
pred lenjinom je rusija bila pojem kvalitete, napredka in blaginje
jaz osebno pogresam, slovenske stvari supermarketih, veleblagovnicah, butikih,...
ne zanimajo me tuje stvari, ker vse za koliko placamo drugim za toliko smo bolje revni
Tao3
# 17.02.2017 ob 09:46
Pa ne samo proti Sloveniji, proti celotnemu drugemu svetu razen USA ...
Tao3
# 17.02.2017 ob 09:45
Kako smešno bo, ko bodo Trumpovci ugotovili, da Dump dela za USA in proti Sloveniji ... pač nekateri dolgo rabijo, da jim kapne ...
partibrejker
# 17.02.2017 ob 23:09
mora tako biti "doseženo skupaj in ne dvostransko, mimo partnerjev", je izpostavila nemška ministrica.

A ko se Nemci in Francozi pogovarjajo mimo vseh "partnerjev" znotraj EU, je pa v redu?
neprilagojen
# 17.02.2017 ob 22:03
@NoriPlanet
# 17.02.2017 ob 21:36
Trenutno ne cenim v Bruslju niti enega evropskega politika, saj ni niti enega, ki bi zagovarjal interes večine Evropejcev. Vsi zagovarjajo interes ZDA, Nemčije in Francije, na škodo ostalih držav. Pri tem pa Evropo namenoma slabijo in izčrpavajo.
-------------------------------------------------------
te politiki v bruslju niso izbrani, postavljeni so s strani bank in multinacionalk in ne delajo v interes niti ene drzave pac pa samo v interes multinacionalk in banke
enako kot NATO je vojska multinacionalk in njihovih interesov ne pa katere drzave
je popolnoma enak sistem kot rtv, mi placujemo narocnino za povracilo dobivamo probagando multinacionalk namesto obvescanje
enako je tudi NATO in bruseljski politiki, z nasim denarjem so placani, da delajo proti nam
mogoce malo zapleteno za razumeti, ce si pa vzames cas, da razmislis sem preprican, da bos razumel kaj zelim povedati
Trump je pa sedaj problem, ker zeli interese ZDA ne pa multinacionalk in bank
seveda sedaj me bodo napadi bogat...... samo vse je veliko bolje globoko kot se lahko vidi iz povrsine
FED je locen od ZDA in FED je privatna banka katera ima edina pravico izdajati denar in to je dejanski problem, ne pa banke, ker one morajo obstajati
FED in banke sta razlicna pojma in seveda FED je lastnik bank, dokler se ne resimo FED-a se ne bomo resili tega suzenjstva brez vidnih cuvajev
rarrog
# 17.02.2017 ob 15:45
Evropa je lahko močna samo v sodelovanju z Rusijo. Vse drugo vodi v nazadovanje.
borut-blas
# 17.02.2017 ob 09:45
@galoper
saj politiki so samo za fasado, vladajo multinacijonalke in bankirji
carlin je povedal vse že dvajset let nazaj
kotzi
# 17.02.2017 ob 09:23
kr naenkrat pa vsi branire evropo..nin stop kritizirate..zdaj jo pa branite...zakaj pa...aja spet je kriv Trump...
poskok
# 17.02.2017 ob 08:34
Rockos
"Glede na komentar se sprašujem ali ne poznaš zgodovine ali ti ni jasna trenutna situacija? Niso ZDA v krizi, ampak EU. Pri desetinah ministrov, stotinah domačih poslancev ter še celem parlamentu evropskih, potem so tu še predsedniki, kralji in ne vem kaj še vse, je jasno kam gre ta zbirokratizirana družba, kjer vsaka država vleče na svojo stran. Mnogo babic, kilavo dete."
Javni dolg zda l. 2015 je znašal 17,1 bilijona evrov. Nobene krize Rockos kajne.
NoriPlanet
# 17.02.2017 ob 22:30
neprilagojen

V bistvu je današnji sistem skopiran od mafijskih organizacij. Pobirajo ti del denarja, z izgovorom da te ščitijo, dejansko pa se bogatijo na tvoj račun in počno vse, da ostaneš pod njihovo kontrolo.
Če se upreš njihovem izsiljevanju, te odstranijo ali kako drugače disciplinirajo.
NoriPlanet
# 17.02.2017 ob 21:36
Trenutno ne cenim v Bruslju niti enega evropskega politika, saj ni niti enega, ki bi zagovarjal interes večine Evropejcev. Vsi zagovarjajo interes ZDA, Nemčije in Francije, na škodo ostalih držav. Pri tem pa Evropo namenoma slabijo in izčrpavajo.
J@st
# 17.02.2017 ob 19:56
Zadeti Tovariš
# 17.02.2017 ob 19:21
Prijavi neprimerno vsebino
Ja neprilagojen... Pred leninom ko je bila rusija v fevdalizmu in je bilo 90% populacije majhnih kmeticov je bila rusija znana po kakovostnih izdelkih. Pa a si ti sploh zakljucil osnovno solo?

--------------------------
Fredix???
Ti si pa res zadet. Še ne razumeš tega, kaj prebiraš.
Saj napisal je isto.

neprilagojen
# 17.02.2017 ob 19:07
pred lenjinom je rusija bila pojem kvalitete, napredka in blaginje
HOR
# 17.02.2017 ob 17:34
Putin je že pred 10 leti povedal kaj hoče in koliko je ura. Zdaj pa imamo, kar imamo...LINK
moj komentar
# 17.02.2017 ob 12:36
EU je ameriški načrt prevzema zahodne in srednje Evrope, ki jo bo izkoristil za svoje orožje pritiska na Rusijo. Evropa tako ogromno izgublja, ZDA pa pridobivajo.
Ljudje, ki trenutno vodijo in skrbijo za EU so nastavljenci ZDA in delajo za njene interese na škodo evropskih narodov.
Pigglet
# 17.02.2017 ob 09:39
Manjša težavica je v tem, da je agenda EU (NWO) v temeljnem nasprotju z agendo Trumpa (USA first). V obeh scenarijih smo =bene stranke. V prvem vsi s 0,5% čudovitih na oblasti 10 miljardam ljudi in v drugem 0,5% herojskih na oblasti 100 miljonom preživelih. V prvem "načrtovano" škripneš, v drugem pa mogoče preživiš. Ampak, itak sem črnogled, pesimist, neinformiran...
REsnica
# 17.02.2017 ob 17:51
ZDA so vojno, ki se ni končala z zlomom nacizma, vojskovale do danes. Kako pa lahko idrugače opišemo prisluškovanje in vohunske antene na državni stavbi v nemčiji? Novo ofenzivo te vojne so ZDA uradno napovedale s trgovinskim sporazumom TTIP in zahtevami po totalni kapitulaciji europe, ki so v tem sporazumu nedvoumno zapisane. Kompromis predaje je sporazum s kanado, ampak TTIP ni umaknjen, je samo shrnjen v tajnosti pred javnostjo in čaka da bo stara dama EU pokleknila pred dragim stricom Samom in mu odprla šlic.
HOR
# 17.02.2017 ob 17:36
Putin je že pred 10 leti povedal kaj hoče in koliko je ura. Zdaj pa imamo, kar imamo...

https://www.logicno.com/politika/konfere
ncija-o-sigurnosti-u-munchenu-rekvijem-za-otvoreno-drustvo-i-liberalni-poredak.html
moj komentar
# 17.02.2017 ob 12:55
Kaj je v interesu ZDA?
Ischinger je pred konferenco dejal, da je ta trenutek evropska povezava največja skrb. "Če imajo ZDA cilj, da je brexit dober in dodatni izstopi iz Unije tudi, potem je to deklaracija vojne brez orožja in najslabše, kar se nam je lahko zgodilo," je bil dramatičen Ischinger.


Že iz te izjave se da razbrati resnica, da je EU ameriški projekt. V nasprotnem nas ameriški interes nebi niti malo zanimal.
Če bi Bruselj gledal le na interes EU, četudi na škodo ZDA, bi EU imela neke šanse za obstoj. Tako pa jo ne čaka nič dobrega.
Jon Sneg
# 17.02.2017 ob 11:50
Ne vem zakaj imam občutek, da živimo v 30-tih letih prejšnjega stoletja in da se zgodovina ciklično ponavlja,... Borzni zlom in velika depresija 1929, ki je imela učinke daleč v naslednje desetletje in praktično do vojne. Takrat Španija (1936-1939), danes Ukrajina (2014-...),... Krepitev nacionalizmov in drugih izmov takrat in danes,... Kaj je sledilo takrat vemo,..., no upam, da kolesca zgodovine ne bodo ponovila obdobja 1.september 1939- 9. maj 1945,...
Kazalo