CNN je dan po spornih izjavah odpustil uslužbenca. Foto: EPA
CNN je dan po spornih izjavah odpustil uslužbenca. Foto: EPA

Sanchez, od januarja letos voditelj oddaje "Rick's List" na CNN-u, se je v četrtek med radijsko pogovorno oddajo pritoževal nad voditeljem komične oddaje Daily Show (prav tako na CNN-u) Jonom Stewartom, ki ga je označil za "fanatika", ki je naperjen proti "vsem, ki niso taki kot on".

CNN se je v petek v kratkem sporočilu za javnost zahvalil Sanchezu za dozdajšnje delo in mu zaželel vse dobro vnaprej. Sanchez se je rodil na Kubi, odrasel pa v Miamiju, kjer je bil nekaj časa televizijski voditelj. Pri CNN-u se je zaposlil leta 2004, letos je dobil svojo oddajo.

Stewart se je iz njega večkrat norčeval zaradi spodrsljajev in "bombastičnega" načina vodenja oddaje. Še posebej si ga je privoščil, ko je svojo oddajo začel izkoriščati za promocijo sebe in svoje knjige Konvencionalni idiotizem.

"Manjšina, ker je Jud? Ah, dajte no"
Sanchez je med radijskim pogovorom dejal, da severovzhodno liberalno judovsko elito, ki obvladuje CNN in druge ameriške medije, motijo novinarji latinskoameriškega porekla, ki jih imajo za drugorazredne. Na vprašanje, ali tudi Stewart ni pripadnik manjšine, ker je Jud, je Sanchez odgovoril, da taki, kot je Stewart, vodijo CNN in druge medije in nikakor niso nobena nemočna manjšina.

"Pravim vam, da je vsak, ki vodi CNN, zelo podoben Stewartu in da je veliko ljudi, ki vodijo druge televizijske mreže, podobnih Stewartu. In namigovati, da so oni, ljudje v tej državi, ki so Judi, nekako zatirana manjšina? Da, gotovo," je bil nekoliko ciničen Sanchez.