Iskanje še zadnjih dveh pogrešanih se je začelo ta teden. Foto: EPA
Iskanje še zadnjih dveh pogrešanih se je začelo ta teden. Foto: EPA

Od usodnega 13. januarja 2012 so iz vode potegnili 30 trupel, še vedno pa so pogrešali indijskega natakarja in italijansko turistko. Če gre pri odkritju omenjenih posmrtnih ostankov za omenjena človeka, bo pokazala analiza DNK.

"V iskanju v vodi blizu osrednjega dela ladje so potapljači obalne straže in policije našli ostanke, ki morajo biti še prepoznani z analizo DNK," je v izjavi sporočila italijanska civilna zaščita. Vodja zaščite Franco Gabrielli je izrazil prepričanje, da gre za človeške ostanke in vse kaže, da gre za natakarja in turistko.

O odkritju posmrtnih ostankov so že obvestili sorodnike obeh še vedno uradno pogrešanih.

Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča, da so potapljači v morju našli kosti. Tožilstvo je že izdalo dovoljenje, da se ostanki prinesejo na površje.

Iskanje trupel se je začelo ta teden, potem ko so 290 metrov dolgo ladjo prejšnji teden dvignili s skal pred otokom Giglio in jo postavili v pokončen položaj.

Za povzročitev nesreče poteka sojenje proti kapitanu ladje Francescu Schettiniju, ki je na sodišču pred dnevi krivdo skušal zvaliti na indonezijskega krmarja, saj naj ne bi razumel njegovih navodil.