Natascha Kampusch se želi iz intervjuvanke preleviti v izpraševalko. Foto: EPA
Natascha Kampusch se želi iz intervjuvanke preleviti v izpraševalko. Foto: EPA

Manj kot dve leti sta minili, ko je takrat 18-letni Avstrijki uspelo pobegniti iz kleti, v kateri jo je po ugrabitvi zadrževal Wolfgang Priklopil, ki je pozneje storil samomor.

Drugačen pogled, drugačna vprašanja
Danes 20-letna Avstrijka se je odločila za novo kariero - v nedeljo bo na zasebnem televizijskem kanalu Puls4 na sporedu prva oddaja z naslovom "Natascha Kampusch sreča ...", v kateri bo nekdanja ujetnica enkrat mesečno gostila avstrijske javne osebnosti, predvsem iz zabavne industrije.

"Toliko besed je bilo napisanih o meni, zato me mika izvedeti, kako je biti na drugi strani, na strani izpraševalca," je dejala in dodala: "Z veseljem sem sprejela ta izziv, želim se razvijati v več smeri. Od gostov želim izvedeti čim več o njihovem življenju, delu, prijateljih. Ali so zadovoljni? Kakšne so njihove sanje?" Njen prvi gost je že znan, to bo nekdanji prvak v formuli ena Niki Lauda.

Ponudila roko žrtvam Josefa Fritzla
Natascha je kot pegasta desetletnica izginila marca leta 1998 na poti v šolo. Njeno izginotje je bilo nerešljiv oreh za avstrijske policiste vse do 23. avgusta leta 2006, ko je izkoristila nepozornost svojega ugrabitelja in mu ušla. Od takrat je ves čas v središču medijske pozornosti, oglasila se je tudi prejšnji mesec, ko je Avstrijo pretreslo grozljivo početje Josefa Fritzla. Njegovim žrtvam je Kampuscheva ponudila denarno pomoč.

A. P.