Že med preiskavo o izginotju Kampuscheve so se pojavile številne napake, ki se jim pridružujejo še nove, zato je avstrijska policija na udaru številnih kritik. Foto: MMC RTV SLO
Že med preiskavo o izginotju Kampuscheve so se pojavile številne napake, ki se jim pridružujejo še nove, zato je avstrijska policija na udaru številnih kritik. Foto: MMC RTV SLO
Wolfgang Priklopil
Priklopil je Kampuschevo ugrabil na njeni poti v šolo in jo imel nato osem let v ujetništvu. Foto: EPA

Na fotografijah naj bi bilo videti Nataschinega ugrabitelja Wolfganga Priklopila in njegove prijatelje, kako se spolno izživljajo nad dekletom. Natascho naj bi izkoristili kot spolno sužnjo in jo fotografirali v različnih sadomazohističnih položajih, med drugim tudi z rokami vklenjenimi v lisice. Izživljanja niso samo fotografirali, ampak tudi posneli s kamero.

Priklopil je Kampuschevo ugrabil, ko je bila stara deset let in jo imel zaprto v majhni sobi pod garažo svoje hiše v predmestju Dunaja. Leta 2006, osem let po ugabitvi, je Kampuscheva pobegnila iz hiše svojega ugrabitelja, ki je le nekaj ur po pobegu storil samomor.

Novica o pobegu Kampuscheve je takoj obkrožila svet in kmalu so se začela pojavljati ugibanja o možnih spolnih zlorabah mladega dekleta, vendar je Kampuscheva že hitro povedala, da o svojem odnosu z ugrabiteljem ne bo govorila.

Med policijsko preiskavo naj bi odkrili fotografije in dva DVD-ja s posnetki spolnih zlorab, a so jih morali preiskovalci skriti oziroma uničiti, saj je bilo tako navodilo visokih avstrijskih politikov, ki niso hoteli škandala pred volitvami.

Nosečnost v ujetništvu?
Avstrijski časopis Heute poroča, da je mogoče, da je bila Kampuscheva med ujetništvom noseča. Časopis se sklicuje na poročilo zdravnika, ki je prvi pregledal Kampuschevo potem, ko ji je uspelo pobegniti. Med zdravniškim pregledom naj bi ga dekle vprašalo, ali je mogoče z zdravniškim pregledom dokazati, če je bil nekdo v preteklosti noseč. Ko ji je zdravnik pojasnil, da se lahko s posebnimi preiskavami krvi nosečnost dokaže še nekaj časa po porodu, mu je Kampuscheva odvrnila, da v bistvu to sploh ni pomembno, saj je od tega že daleč.