Svet
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 3 glasov Ocenite to novico!
strela, nevihta
Neurje na Poljskem je izruvalo veliko dreves, pri tem so štirje ljudje umrli. Foto: BoBo
VIDEO
Poljska: Neurje pokopalo...

Dodaj v

Poljska: V neurjih umrlo pet ljudi

Na Češkem poškodovanih 80 hiš
12. avgust 2017 ob 12:54,
zadnji poseg: 12. avgust 2017 ob 17:51
Varšava - MMC RTV SLO, STA

Na Poljskem je zjutraj v neurjih umrlo pet ljudi, tudi dva otroka. Za smrti so kriva izruvana oziroma podrta drevesa. Na Češkem so medtem neurja povzročila veliko gmotno škodo.

Otroka, stara 12 in 13 let, sta umrla, ko so se na njun šotor v vasi Suszek na severu Poljske podrla drevesa. Še 20 otrok, ki so se tam udeleževali skavtskega tabora, je bilo ranjenih.

Zaradi podrtega drevesa je umrla tudi ženska med spanjem v hiši v vasi Konarzyny na severu države, nedaleč od tam pa je v šotoru umrl tudi moški, potem ko je veter tudi nanj podrl drevo. Na istem območju so oblasti kasneje potrdile še peto smrtno žrtev, prav tako moškega, ki je umrl pod padlim drevesom.

Pol milijona domov in podjetij brez elektrike
V neurjih je bilo 28 ljudi ranjenih, okoli pol milijona domov in podjetij pa je ostalo brez elektrike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Močno neurje, ki je sledilo vročinskemu valu, je težave povzročalo tudi na Češkem. Na vzhodu države je bilo od petka zvečer poškodovanih najmanj 80 hiš, številnim je veter odnesel strehe.

B. V., J. R.
Prijavi napako
Komentarji
firtoh
# 12.08.2017 ob 14:43
Ko so pr nas skavte,pred neurjem dali v gasilski dom, so se eni norce delali.No na Poljskem so jih očitno ''čeličili'',posledice so tragične.
hexen
# 12.08.2017 ob 14:12
Bolj kot se planet segreva, več je vremenskih ekstremov, več neurij in več škod.

Bankirji bi nas radi pomirili, da si to lahko privoščimo, kajti GDP raste hitreje kot se poslabšujejo pogoji za življenje. Torej z življenjskim stilom preko vseh zmožnosti smo še vedno v plusu.

Koliko časa še tako do točke preloma?
kobajagi7
# 13.08.2017 ob 07:17
Bom parafraziral Armstronga na Luni: " Malenkost za Poljsko in še manj za EU, toda velika tragedija za deležnike nesreče in njegove svojce."
CtrlAltDel
# 12.08.2017 ob 17:44
Počas bo treba spet v kako jamo spokat...
Kazalo