Po za zdaj znanih podatkih ne gre za teroristični napad. Foto: Reuters
Po za zdaj znanih podatkih ne gre za teroristični napad. Foto: Reuters

Tri ljudi, ki so bili ranjeni s strelnim orožjem, so odpeljali v bolnišnico. To so bili ravnatelj šole in dva dijaka. Po poročanju Reutersa je strelec vkorakal v šolo, pri čemer je ustrelil ravnatelja, ki je poskušal ustaviti njegov pohod po šolskih hodnikih.
Pet ljudi je utrpelo lažje poškodbe v prerivanju, ki je izbruhnilo med paniko po streljanju, so sporočili s francoskega notranjega ministrstva. Francoski minister za izobraževanje Najat Vallaud-Belkacem je dejal, da je napad očitno "noro dejanje krhkega mladega moža, ki ga fascinira orožje".

Policija je prijela 17-letnega osumljenca, dijaka srednje šole Alexis de Tocqueville. Sodeč po podatkih policije, je bil oborožen s puško, dvema pištolama in dvema granatama. Prve ugotovitve kažejo, da je deloval sam, čeprav so sprva domnevali, da je drugi storilec pobegnil.

Osumljenec ni znan policiji in je bil zgleden dijak, je povedal predsednik regionalne vlade Christian Estrosi. Dodal je, da prve ugotovitve kažejo, da ima morda psihične težave in da preiskava nikakor ne gre v smeri morebitnega terorističnega dejanja.

Predstavnik šolskih oblasti v Nici Emmanuel Ethis je po streljanju na Twitterju sporočil, da so vsa šolska poslopja v kraju zaprli in pozval starše, naj ne hodijo na šolo, kjer se je streljalo, saj so učenci na varnem.
Fasciniran s pokolom na šoli Columbine
Reuters ob tem poroča, da je bil osumljen najstniški strelec, sodeč po njegovem profilu na Facebooku, fasciniran s pokolom na ameriški srednji šoli Columbine, njegov profil pa da je poln morbidnih in tudi nasilnih slik. Prihaja iz izredno konservativne družine lokalnega občinskega svetnika, pred tremi dnevi pa je svoj profil na Facebooku osvežil s sliko okostnjaka v usnjenem plašču, ki nosi dva mitraljeza. Minuli teden pa je na skupino na Facebooku, ki jo je imel s sošolci, objavil slike več mladih ljudi, ki ležijo v mlaki krvi. Na opazke, da to ni smešno, je odgovoril, da gre zgolj za šalo.