Svet
(4)

Poudarki

  • Andrea Sirlo je imel kot pilot odprt celo svoj profil na Facebooku
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 8 glasov Ocenite to novico!
Ujemi me, če me moreš
Primer še kako spominja na film 'Ujemi me, če me moreš' iz leta 2002 z Leonardom DiCapriom v glavni vlogi, ki igra Franka Abagnaleja, resničnega prevaranta, ki naj bi kot lažni pilot v 60. letih preletel več kot milijon milj, je še zapisal BBC. Foto: Kolosej

Dodaj v

Razkrili in aretirali lažnega pilota družbe Air Dolomiti

Izdajal se je celo za kapitana
23. september 2012 ob 13:20
Rim - MMC RTV SLO

Italijanska policija je na torinskem letališču aretirala moškega, ki se je izdajal za pilota in se mu je najmanj enkrat celo uspelo izmuzniti v pilotsko kabino letala Air Dolomiti.

Neimenovanega moškega je policija aretirala na podlagi ogrožanja zračne varnosti in lažne identitete. Moški, ki naj bi bil brezposeln, je policistom celo pokazal skladišče, v katerem je imel lično zlikane in zložene bele srajce z našitki, črne hlače in jakno – skratka, prav takšna oblačila, kot jih nosijo resnični piloti.

Policisti so mu zasegli tudi ponarejen življenjepis, značko letalske družbe Lufthansa in dovoljenje za parkiranje na prostoru za zaposlene.

Nemška družba Lufthansa, ki je večinski lastnik družbe Air Dolomiti, za medije ni dela izjave. Pojasnili so le, da se aretirani moški ni mogel vkrcati na letalo brez izkaznice.

Lažnega pilota izdale previsoke ambicije?
A se očitno je. Andrea Sirlo, kot je pisalo na njegovi lažni identifikacijski izkaznici, je kot tretji pilot sedel v kabini letala Air Dolomiti, ko je to 6. aprila letelo iz Münchna v Torino. Kot je znano, naj se ne bi dotikal kontrolne plošče.

Italijanska policija je bila o nenavadnem primeru obveščena pred nekaj meseci, saj se je nepridiprav direktorju civilnega letalstva predstavil celo kot kapitan. Ta je postal sumničav, saj se mu je moški zdel premlad za tako visok naziv.

Na Facebooku je imel celo svoj profil
Moškega so policisti izsledili na podlagi objavljene fotografije na njegovem profilu na Facebooku, na katerem se je seveda predstavljal kot pilot. Na profilni fotografiji je tako poziral pred letalom, oblečen v uniformo pilota in s sončnimi očali.

Zdaj pa preiskujejo, ali je 'pilot' Sirlo letel s še kakšnim letalom. Na spletni strani, kjer lahko potniki sledijo lete, je namreč pisalo, da je letalo, ki je 23. oktobra lani prav tako letelo iz Münchna v Torino, pilotiral ravno Andrea Sirlo.

K. Š.
Prijavi napako
Komentarji
Taadey
# 23.09.2012 ob 14:12
Torej je bil ta kot Frank Abagnale jr. , ki ga je Dicaprio upodobil v Catch me if you can.
erru
# 23.09.2012 ob 14:21
Ne, Taadey. A ne vidiš na sliki na kaj spominja?
zemljemerec
# 24.09.2012 ob 09:02
Oh Slovenija je v ponarejanju identitete rekorder in sicer od generalnega direktorja Železnic, generalnega direktorja Lekarne, Vojske do Poslancev v Parlamentu. Še malo, pa bo v DU več ponaredkov kot originalov z delovno dobo za nedoločen čas.
Llagavulin16
# 23.09.2012 ob 14:52
haha, lih danes zjutraj bral v "La Repubblica".. Pa da ne boste mislili da je to nekaj novega v Italiji, tu je cela kopica falš dohtarjev, zobozdravnikov, raznoraznih izvedencev, da boli glava. Vsako leto jih nekaj odkrijejo, nekatere po 20 in več letih blefiranja. Samo naj dodam da je za razliko od nas, postopek odstranjevanja takih elementov rekordno kratek.. ( primer Simčič...)
Kazalo