V operaciji, ki se je začela septembra, so ruske sile ubile 49 ljudi. Foto: Posnetek iz rt.com Foto:
V operaciji, ki se je začela septembra, so ruske sile ubile 49 ljudi. Foto: Posnetek iz rt.com Foto:

Kot poroča rt.com, je operacija potekala v več ruskih republikah, v njej pa so sodelovale tako lokalne kot zvezne enote. Nacionalna protiteroristična komisija (NAK) je sporočila, da je "koordinirana akcija pomagala končati dejavnosti več vodij band, njihovih članov in sodelavcev ter tako resno otežila delovanje banditov".

V operaciji je bilo aretiranih 30 ljudi z domnevnimi povezavami z uporniki, 20 pa naj bi se jih predalo oblastem. Ruske sile naj bi uničile tudi 90 oporišč upornikov, zajele 30 doma narejenih bomb, 100 kg eksploziva, 109 kosov orožja, 530 min in granat ter 19 tisoč nabojev.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, se je ruski predsednik Vladimir Putin v petek pritoževal, da lokalne oblasti niso naredile dovolj, da popolnoma prevzamejo nadzor v regiji po dveh vojnah v Čečeniji. Islamisti so posebej močni v Dagestanu in Ingušetiji.

Ruske oblasti skrbi varnost zaradi zimskih olimpijskih iger v Sočiju ob Črnem morju. Putin je že poudaril pomen protiterorističnih operacij pred izvedbo iger.