Nekdanji Trumpov odvetnik je po priznanju na sodišču brez besed odkorakal mimo novinarjev. Njegov odvetnik je povedal le, da Cohen
Nekdanji Trumpov odvetnik je po priznanju na sodišču brez besed odkorakal mimo novinarjev. Njegov odvetnik je povedal le, da Cohen "sodeluje in bo še naprej sodeloval". Foto: Reuters

Cohen, ki se je nepričakovano pojavil na zveznem sodišču na Manhattnu, je priznal, da je ameriške kongresnike zavajal z lažmi o Trumpovih nepremičninskih projektih v Rusiji, poročanje ameriških medijev povzema BBC.

Oktobra 2017 je ameriški kongres za zaprtimi vrati Cohena zaslišal v povezavi z ruskim vmešavanjem v volitve. Cohen je kongresnikom lagal glede pogajanj za gradnjo Trumpovega stolpa (Trump Tower) v Moskvi, ki so potekala prav leta 2016, a na koncu propadla.

Gre za nov nepredvidljiv obrat v preiskavi ameriškega pravosodja pod vodstvom Roberta Muellerja, ki skuša ugotoviti, ali je bil Trumpov ožji krog sodelavcev povezan z ruskimi poskusi vplivanja na predsedniške volitve leta 2016.

Avgusta priznal nepravilnosti v kampanji
Nekdanji Trumpov odvetnik in njegov zvesti podpornik je že avgusta sodišču na Manhattnu priznal, da je namenoma kršil finančna pravila predsedniške kampanje. Domnevno gre za nakazilo 130.000 dolarjev pornoigralki Stormy Daniels in 150.000 dolarjev playboyevi zajčici Karen McDougal v zameno za tišino o aferah s Trumpom.