S. in J. Amerika
V Kremlju menijo, da je čas, da ZDA in Rusija meddržavne odnose znova postavijo v pravo smer. Foto: Reuters
Putinov svetovalec Jurij Ušakov je v petek v Moskvi ponovno zanikal, da bi se Rusija vpletala v ameriške volitve. Trumpa je označil kot pogajalskega partnerja, s katerim bodo skušali izboljšati dvostranske odnose, ki so v zelo slabem stanju. Na vrhu naj bi se voditelja dogovorila o konkretnih ukrepih za izboljšanje odnosov in vzpostavila kolikor toliko sprejemljivo raven zaupanja. Pogovarjata pa se lahko o vsem mogočem. Foto: Reuters
VIDEO
Pritiski na Trumpa k odpo...

Dodaj v

"Trump naj odpove srečanje s Putinom. Ta ni naš prijatelj."

Srečanje bo, sporočajo iz Bele hiše
14. julij 2018 ob 09:34,
zadnji poseg: 14. julij 2018 ob 13:39
Washington - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Pritiski na ameriškega predsednika Donalda Trumpa k odpovedi ponedeljkovega srečanja z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom v Helsinkih se stopnjujejo po obtožnici tožilca Muellerja proti 12 ruskim vohunom za vpletanje v volitve v ZDA.

Urad posebnega tožilca za preiskavo domnevnega ruskega vpletanja v ameriške volitve Roberta Muellerja je v petek vložil obtožnice proti 12 pripadnikom ruske vojaške obveščevalne službe GRU, ki naj bi vodili dejavnosti spletnih hekerjev pod imenom Guccifer in DCLeaks.

Ti naj bi glede na obtožnico marca 2016 vdrli v računalniški sistem demokratske stranke in odbora za kongresne volitve, ukradli informacije in jih razširili po medmrežju, da z informacijami pomagajo k Trumpovi zmagi in škodijo demokratki Hillary Clinton. Obtoženi naj bi uporabljali programsko opremo keystroke, shranjevalnik podatkov o pritiskih tipk, prav tako so obtoženi kraje podatkov pol milijona volivcev s spletne strani državne volilne komisije.

Demokrati zahtevajo preklic srečanja
Demokratski politiki v ZDA so v petek zahtevali, naj Bela hiša odpove ponedeljkov vrh v Helsinkih. "Predsednik Trump bi moral ponedeljkovo srečanje absolutno odpovedati. On ni naš prijatelj," je dejala poslanka demokratov Nancy Pelosi, ki meni, da bo v nasprotnem primeru to resna izdaja ameriške ustave in demokracije. Republikanski senator John McCain pa je sporočil, da lahko do vrha pride le, če Trump Putina najprej sooči s sovražnimi dejanji Rusije pred volitvami 2016. Trump se je med srečanjem z britansko premierko Thereso May strinjal, da bo Putina vprašal glede domnevnega vpletanja Rusije v izid ameriških volitev.

Bela hiša: Srečanje bo
Srečanje med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom v ponedeljek v Helsinkih "bo", je sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders. Srečanja se veseli tudi Rusija. "Trump je naš pogajalski partner," je dejal svetovalec v Kremlju Jurij Ušakov. "Dvostranski odnosi med državama so zelo slabi. Čas je, da jih zastavimo v pravo smer."

Donald Trump se namerava s Putinom srečati najprej na štiri oči in nihče razen njegovih podpornikov mu ne zaupa, da bo pozneje povedal resnico o tem, kaj sta se pogovarjala oziroma ali je Putina res soočil z ugotovitvami Muellerjeve preiskave.

ZDA z vdori do podatkov
Muellerjeve obtožnice so zelo podrobne, natančno identificirajo ruske hekerje in njihovo početje ter osebe, ki so bile za njimi. Do informacij so tudi Muellerjevi preiskovalci deloma prišli na podoben način, kot naj bi Rusi vplivali na ameriške volitve, torej z vdori v računalnike.

"Obtožnice so dodaten dokaz za dejstva, ki jih poznajo vsi, razen Trumpa. Putin je nasprotnik, ki se je vpletel v naše volitve, da pomaga Trumpu do zmage. Trump bi moral odpovedati srečanje, dokler Rusija ne dokaže, da tega več ne bo počela," je dejal vodja senatne manjšine Chuck Schumer.

Precedens v ameriški politiki
Bela hiša se je na obtožnice odzvala le z opozorilom, da v obtožnici ni nobenega Američana, torej so Trumpovi nedolžni. Niti besedice pa ni bilo o ogorčenju zaradi napada na ameriški volilni sistem, kar bi bilo sicer v luči skorajšnjega srečanja v Helsinkih malce nerodno, če je Putin res pomagal Trumpu do volilne zmage. Zaradi tega ga pač ne more kregati. Obtožnice so za Trumpa neprijetne, saj z zanikanjem kredibilnosti preiskave praktično pravi, da bolj verjame Putinu kot pa lastni državi, kar je novost za ZDA.

K. Št.
Prijavi napako
Komentarji
grenadir
# 14.07.2018 ob 09:46
"Trump naj odpove srečanje s Putinom. On ni naš prijatelj.""............... Pa saj vi sploh nimate prijateljev.. V čem je potem problem....Imate konkurente, sovražnike vazale in hlapce....Prijateljev pa vsekakor ne...
SF-SN
# 14.07.2018 ob 09:42
Urad posebnega tožilca za preiskavo domnevnega ruskega vpletanja v ameriške volitve Roberta Muellerja je v petek vložil obtožnice proti 12 pripadnikom ruske vojaške obveščevalne službe GRU, ki naj bi vodili dejavnosti spletnih hekerjev pod imenom Guccifer in DCLeaks.

Ja gospod Mueller, kje so pa DOKAZI za vaše trditve??
Aja so tajni, tako kot tisti o WMD v Iraku
generacija56
# 14.07.2018 ob 09:51
Pred nekaj dnevi je bila skupina ameriških senatorjev na obisku v Rusiji.
Toliko, da niso na rit padli.
Nobenih sledi o posledicah sankcij, ljudje so jih sprejeli prijazno...
Potem pa so obiskali Lavrova.
Lavrov jim je pojasnil nekaj stvari...
Senator iz Luiziane je ponorel, ker mu je razbil njegov mali imaginarni svet...
Sedaj je Lavrov nasilnik, mafijozo, brez politične filozofije....
Hahahaha...
Vsi, ki spremljamo svetovno politiko, poznamo Lavrova...
Trump sicer ne izgleda, da bi imel nek majhen, imaginarni svet.
Je surov biznismen. Brez vsakršne kulture, sploh politične.
A prepozna nasprotnika, ki je vreden spoštovanja.
Putin to vsekakor je. Izobražen, izkušen, discipliniran..
Oborožen z dejstvi, resnico, je nevaren vsem nesposobnim v EU, kaj pa bo Trump naredil, pa si nihče pameten ne more narisati vnaprej, ker je človek med kladivom in nakovalom.
Poskušal bo zariti klin med Ruse in Kitajce...
Trgovati z Ukrajino, Sirijo, sankcijami, a ima tako slabe karte, da ni pričakovati prav ničesar.
Le to, koliko mu bo Putin poklonil zaupanja na osebni ravni....
Rusija ni S.Koreja.... Še ZDALEČ ne....
SF-SN
# 14.07.2018 ob 09:44
Obtoženi naj bi uporabljali programsko opremo keystroke, shranjevalnik podatkov o pritiskih tipk, prav tako so obtoženi kraje podatkov pol milijona volivcev s spletne strani državne volilne komisije.

Torej naj bi Rusi uporabili program napisan v NSA.
Ok, tudi če pustimo dejstva, da dokazov NI, zakaj obtozevati tistega, ki je razkril krimibalna dejanja Hillary in DNC??
Torej lahko sedaj vsi zločinci tožijo policiste, ker so jih razkrili?!?!?!
Yanez
# 14.07.2018 ob 10:12
Namesto gesla 'Najprej Amerika' se v praksi dogaja 'Amerika v prostem padu'.
Izgubljajo namreč na vseh področjih. Sirija je zgubljena, na dolgi rok sta izgubljena tudi Irak in Afganistan, v Jemnu ZDA zaveznikom Saudijcem slabo kaže, Kim se je tudi izmazal, z zahodom so v trgovinski vojni, Kitajci jih počasi prehitevajo na številnih področjih (tudi na gospodarskem), Rusi jim očitno dirigirajo še volitve, nafta se počasi več ne bo prodajala v $, s čimer je cel svet preprečeval (beri plačeval) ameriško inflacijo...
Skratka, po stoletju se končuje nadvlada Yenkijev. Upam, da se bodo mirno sprijaznili, da bodo kmalu lahko živeli le na svojem kontinentu, odvisni le od sebe in svojega dela. Pa še tam jih bodo dolgoročno z nataliteto ogrozili Latinosi...
Pa še zdaleč nisem rusofil!
nemesis999
# 14.07.2018 ob 10:05
ta je dobra-prijatelji v politiki
neprilagojen
# 14.07.2018 ob 10:43
"Trump naj odpove srečanje s Putinom. Ta ni naš prijatelj."
Demokrati zahtevajo preklic srečanja


vsak normalen Rus in American si zeli mir ne vojne, zeli si svobodo, delo in normalno zivljenje
obstajajo sovrazniki in te so na oblasti pod imenom demokrati (ali progresivni) in vecina drzavnih medijev, za njih mir pomeni izguba moci in polozaja, zato je taksna medijska gonja proti Trumpu in Putinu
najvecji teroristi se ne skrivajo v jamah v Afganistanu, najvecji teroristi so v oblekah od 5000 dolarjev in nahajajo se v vladah, oni ustrahujejo ljudi, oni terorizirajo ljudi, podporo pa imajo iz medije, in privilegirancev iz holivuda (nekaj sto milijonv na racunu in on se bori za malega cloveka. LOL)
Billi
# 14.07.2018 ob 10:31
Demokrati zahtevajo preklic srečanja

Kaj ti ljudje prav hočejo vojno al kaj...?
J@st
# 14.07.2018 ob 10:45
Ti naj bi glede na obtožnico marca 2016 vdrli v računalniški sistem demokratske stranke...
je v petek vložil obtožnice proti 12 pripadnikom ruske vojaške obveščevalne službe.
----------------
Hitri so, ni kaj. Dva dni pred srečanjem v Helsinki.
opat
# 14.07.2018 ob 10:52
Obtožnica ni enako spoznan za krivega.
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 10:49
Ameriška globoka država je v paniki in to se lahko zazna na vseh zahodnih sredstvih obveščanja , ki so seveda podrejene le enemu viru informacij . Vsem ki zasledujemo tudi druge medije in znamo razmišljasti s svojo glavo je popolnoma jasno da:
- zahodna politična platforma poka po šivih saj ni pričakovala , da ji bo kdaj koli kdo nasprotoval
- so zahodni politiki negativno selektirani in nimajo lastne pameti in volje
- da so vse te obtožbe sproducirane na najbolj primitiven način , ki le dokazuje popolno odsotnost zahodnega politično zdravega razuma
- da novinarji niso več novinarji ampak postajajo aktivisti raznih nvo-jev in posebnih služb ...
Joze Koder
# 14.07.2018 ob 10:45
Tole pogrevanje zgodbe, da je Putin pomagal Trumpu do zmage je že malo dolgočasno. Kaj si novinarji ne morejo izmisliti kaj novega?

Pogovori pa sami po sebi še ne pomenijo ničesar in ne morejo škodit.
J@st
# 14.07.2018 ob 10:51
ZDA z vdori do podatkov
-----------------
Nekje v kotu, v tesnem objemu, dolgo in grenko jočeta, Hilary z Obamo.
J@st
# 14.07.2018 ob 10:40
Jagoda Lilit
# 14.07.2018 ob 10:30
Prijavi neprimerno vsebino
Ameriški demokrati bi radi zopet izvažali svojo demokracijo.
-----------------
Pes ki laja, ne grize.
Konec je z izvozom demokracije, naj demokrati že enkrat to dojamejo.
mataj-finance
# 14.07.2018 ob 10:13
Ameriški obveščevalno varnostni vojaško industrijski kompleks bi zaradi tega srečanja utegnil izgubiti kak procent profita. Kaj hujšega!
patriot1970
# 14.07.2018 ob 10:13
vdrli v računalniški sistem demokratske stranke in odbora za kongresne volitve, ukradli informacije in jih razširili po internetu, da z informacijami pomagajo k Trumpovi zmagi in škodijo demokratki Hillary Clinton.

In če je vse to res,...potem je to še en dokaz kam je Obama pripeljal ZDA,......da v sistem nekoč tehnološko najnaprednejše države vdrejo "zaplankani" Rusi.
J@st
# 14.07.2018 ob 10:55
Nimrod no.1
# 14.07.2018 ob 10:50
Prijavi neprimerno vsebino
Putin bo v HELLsinkiju v solzah prosil Trump za opustitev sankcij!!
--------------------
To bo res ta pravi HELL za evropske podložnike.
Trump je namreč zahteval srečanje s Putinom brez prič in medijev.
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 13:42
Zjesenic
Kakšne neizmerno neumne izgovore si izmišljate, da bi nekako diskreditirali dejstva, ki jasno kažejo na vpletanje Putinčka v volitve.
-----
Čeprav ta stvar ni dokazana in je čista provokacija pa vendar : tudi če bi se Rusi vpletali v tiste posrane volitve to ne bi bilo nič posebnega z ozirom na stalna vpletanja ZDA v volitve drugih držav , kar ameri sploh ne zanikajo . Te bedne informacije so seveda prilagojene raznim prepričanim vernikom , ki so fanatični ,,kanon futer ,, za ameriške interese ... Vsi drugi dobro vemo ,,katera mačka črno volno prede ...
Kekec99
# 14.07.2018 ob 11:15
Naj bi na sodišču nima nobene vrednosti, zakaj novinarji o tem sploh poročajo?
patriot1970
# 14.07.2018 ob 10:16
Demokrati zahtevajo preklic srečanja

Politika povezovanja in dogovornega reševanja problemov je bila od nekdaj odlika demokratov oz. levičarjev! Videno tudi pri nas.
Bog ne daj da se sestaneta dva desničarja,....medtem ko je vsak sestanek levičarjev že napol rešitev za človeštvo!
Knez_Kocelj
# 14.07.2018 ob 11:28
Teorije zarote, da je Vladimir Putin odgovoren za izvolitev Donalda Trump na predsedniških volitvah v ZDA leta 2016 so tako za lase privlečene, kot tiste o orožju za množično uničevanje v Iraku ali tiste o otroških inkubatorjih v Kuvajtu.

To ve vsak normalen človek. Vendar zanimivo je dejstvo, ki jo je nekoč dobro opisal nacistični minister za propagando dr. Joseph Goebbels v Hitlerjevi Nemčiji: "Najhujša laž in neresnica postane resnica tedaj, ko jo uradna propaganda neumorno in brez milosti ponavlja, pogreva in reciklira iz dneva v dan." In to je bistveno pri političnem boju (skonstruirati, sestaviti in zlepiti skupaj nekaj kar je popolnoma nezdružljivo in kar se sesuje v prah takoj, ko popraskaš površino).

V kolikor takšen intelektualno mizeren in do volivcev podcenjujoč populistični freak show, ki je podoben najslabšemu Reallity Showu v Hollywoodu odgovarja Demokratskemu taboru v boju za oblast (ga naj lepo nadaljujejo skozi celoten mandat predsednika Donalda Trumpa).

Nam, ki živimo na drugi strani oceana popolnoma dol visi...samo nehajte uvažati ta cirkus nam režimski mediji !

Rusija pa tako ali tako sebe ne vidi v družbi zahodnega sveta , ampak teži na daljni vzhod v Azijo kjer se prebuja velikan imenovan Kitajska. Za to po mojem mnenju odpoved vrha Trump-Putin niti nebi prinesel neke velike škode (razen seveda za Ukrajino, ki je potencialno žarišče za kakšen konflikt iz časov hladne vojne ala Koreja ali Vietnam).
erny1
# 14.07.2018 ob 13:21
12 ruskih vohunov? hahahaaa...
To so bili navadni internetni trolli, ki so zakupil par oglasov v ameriki. To delajo vsi vsepovsod.
Vse kar je in bo Mueller našel, je Pranje denarja Paula Manafrota 10 let nazaj z (glej ga zlomka) bratom Šefa Clintonove kampanjije Podeste. Liebaralna hinavšina na vrhuncu.
socrates
# 14.07.2018 ob 13:13
Da so prišli hekerji v sistem demokratov, naj bi bilo sporno. Ni pa sporno, da je vodstvo stranke in Hilary zmanipuliralo Sandersa, ker je bil za socialne reforme in proti velekapitalu ....jenkiji, hvala za vašo "demokracijo" - kar doma jo obdržite.
HOR
# 14.07.2018 ob 12:11
Nemogoče je "mogoče" - v ZDA...
12 "Ruskih hekerjev" se je uspešno spopadlo z 1,3 milijarde dolarjev podpore za manipulacijo preko mainstream medijev, vrhunskim think tankom in z javno podporo HiIlary s s strani predsednika Obame...
Najboljše, da jih najame Hillary, če bo kandidirala spet leta 2020... LOL
klik...
ebdb
# 14.07.2018 ob 11:01
hehe demokrati se tresejo ker jih Trump vrti kot lutke ... pa očitno si še vojne z Rusi želijo, so že čisto blesavi
Bivši uporabnik
# 14.07.2018 ob 10:30
Ameriški demokrati bi radi zopet izvažali svojo demokracijo. Jim ni dovolj, da je Clinton na Balkanu (v sodu smodnika) izdelal kar dve IS. Clintonova predsednica ZDA = Petrolov delavec kadi na črpalki.
Gepard007
# 14.07.2018 ob 15:13
Američani imajo takšne dokaze kot VB o Rusiji v aferi novičok...
HOR
# 14.07.2018 ob 11:56
Ni dokazov v Muellerjevi obtožnici 12 Rusov - namenjeno možnemu sabotitanju srečanja Putin - Trump...
Ni naključje, da je bila ta obtožnica objavljena zdaj, nekaj dni pred prvim vrhom med Donaldom Trumpom in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, in malo pred zaključkom uspešnega nogometnega prvenstva v Rusiji. Sporočilo namerava sabotirati pogovore.
Obtožnica opisuje širok spekter operacij, vendar vključuje 0,0 (nič) dokazov o vsem, kar zatrjuje.
Mueller verjetno upa, da obtožnica nikoli ne bo prišla pred sodišče. Domnevne stvari bi bilo izredno težko dokazati. Vsak dostojni odvetnik bi vprašal, kako so bile pridobljene informacije pridobljene in koliko je to temeljilo na nezakonitem snemanju s strani NSA. Nekaj, kar ZDA nikakor ne bi rada javno razkrila.
Malo verjetno je, da bo v tem primeru sploh prišlo do sojenja. Obtožene osebe so Rusi v Rusiji in nobena od njih verjetno ni dovolj neumna, da bi sledila povabilu v Las Vegas ali v Disney World.
Kljub temu pa bo politiko detanta oziroma popuščanje do Rusije, kar poskuša doseči predsednik ZDA Donald Trump zdaj težje izvajati in vzdrževati...
(Torej Trump je v tem primeru mirovnik, ki ga ovira globoka država ZDA preko demokratov...)
Vir -klik...
zeus-zengg
# 14.07.2018 ob 10:58
Patriot1970
Videno tudi pri nas.
Bog ne daj da se sestaneta dva desničarja,....medtem ko je vsak sestanek levičarjev že napol rešitev za človeštvo!
--------------
pravo desničarstvo pač ne seže samo do Janše ampak je tradicija in trdnost inštitucij - boš moral redifinirati stališča do levice ki želi isto le da zagovarja da se pretirano diktaturo kapitala nadomesti z smiselno diktaturo ljudstva ... Vsi pa bi se morali boriti proti neo liberalnemu zavajanju ...
generacija56
# 14.07.2018 ob 12:00
Resnica je takšna. Berite malo...
Nemčija vedno bolj spoznava:

Nemški portal Contra Magazine piše, da resnična nevarnost za Evropo ni Rusija, temveč tok migrantov iz Afrike in Bližnjega vzhoda in ugotavlja, da se Evropa lahko "pretvori v tretji svet".

"Če ignoriamo NATO propagando o" ruski grožnji ", postane jasno, kaj resnično predstavlja grožnjo za preživetje Evrope. To so tokovi migracij iz Afrike in Bližnjega vzhoda, "je dejal časopis" Contra ".
Avtorica članka je dejala, da se je Rusija po padcu Sovjetske zveze vedno odzvala na agresijo Zahoda, toda sama je ni nikoli pokazala. Poleg tega se je poskušala približati evropskim silam. Resnični problem je povezan s stalnim prilivom migrantov, ki lahko ogrozijo red v Evropi, ki je nastajal stoletja.

Novinarka opozarja, da evropske družbe nikoli niso razvile kulture, ki je popolnoma odprta za priseljence, zato se ljudje teh držav bojijo sprememb, ki se dogajajo. Zato ni presenetljivo, da v Evropi naraščajo nacionalistične sile, stranke in gibanja, ki zagovarjajo omejevanje priseljenskih tokov.

Po mnenju avtorice zahodni ljudje gledajo televizijo vsak večer, spremljajo grozljive prizore, posnete v Afriki in na Bližnjem vzhodu, in ne želijo videti tega v svoji domovini.

Ne vstopajo v jedro in vzrok problema, strah pred njimi pa je dejansko "naravna reakcija". Avtor je prepričan, da ljudje, ki podpirajo stranke s programom zapiranja meje priseljevanja, niso rasistični. Preprosto se bojijo, da bi Berlin lahko postal "novi Kabul", Frankfurt pa "novi Mosul".

Hkrati je grožnja, da bodo Ruski tanki "prišli na Ren" iluzorne in še bolj kot "Afrika in Bližnji vzhod bosta dosegla Donavo". V slednjem primeru bo Evropa postala tretji svet, avtor sklene.

Tako enostavno se da vse opisati........
bori
# 14.07.2018 ob 11:54
Trump se je med srečanjem z britansko premierko Thereso May strinjal, da bo Putina vprašal glede domnevnega vpletanja Rusije v izid ameriških volitev.

In če imajo še kaj novičoka za terezo.. in kako je kaj Snowden.. če so mu všeč bigmaci
Monopattern
# 14.07.2018 ob 11:24
Zame razkritje Hillaryjinega masla na glavi ni voda na mlin Trumpu ampak usluga ameriškim volivcem, da so videli za koga volijo.
hehet
# 14.07.2018 ob 11:19
Kakšno geopolitično usodo so svetu, in predvsem Evropi začrtali Demokrati, Obama in novinarji:

-Rusija kot smrtni sovražnik Zahoda v novi Hladni vojni, Evropa kot frontna linija
-Asad, zaščitnik Kristjanov na Bližnjem Vzhodu kot okrutni diktator in Putinova lutka, džihadistične skupine, vključno z Al-Nusro kot zavezniki Zahoda, ki se borijo za demokracijo in svobodo (t.j. smrt krščanstva in civilizacije). Tiho odobravanje IS.
-Popolnoma destabilizirana severna Afrika, masovne migracije v Evropo brez vsakršnih omejitev. Odstranitev Mubaraka, Gadafija in ostalih voditeljev, zavezništvo in podpora džihadističnim skupinam, islamski verziji anarhokomunistov.

Te ljudi vi podpirate, odobravate njihovo početje, hkrati pa pljuvate po Trumpu in ostalih faktorjih stabilizacije Zahodne poloble, t.j. ljudeh, ki varujejo meje svojih držav.
ASpirin
# 14.07.2018 ob 15:16
@sik ZDA bi morale prekiniti vse odnose z Rusijo dokler je na vrhu skorumpirana oseba ki ne more potrditi od kod mu neprecenljivo premozenje in ki ne dovoli pravicnega sodstva zapira novinarje in dovoljujejo poboj ljudi ki se borijo za demokracijo.
Yes we can.

Prosim za povezavo na " oseba ki ne more potrditi od kod mu neprecenljivo premozenje"
Predvidevam da s tem ne bos imel tezav?
WeeBay
# 14.07.2018 ob 13:38
Demokrati zahtevajo preklic srečanja

Z drugimi besedami želimo si vojne z Rusijo vendar ne direktne ampak proxy preko malih držav EU-ja. Ta Nancy Pelosi ima 80 let in še vedno živi v 50-60 prejšnjega stoletja. Namesto da bi priznala da je bila Hillary Clinton popolni polom ona še naprej obtožuje Ruse haha. Nancy in lazy Chuck pa v jok in na drevo. Trump je že zapisal na twiterju da bo do srečanja prišlo.
jure-kacicnik
# 14.07.2018 ob 12:44
ma je neverjetno, da si lahko kdo domišlja, da se lahko sploh še kdo bolj vpletav volitve in demokratične sisteme, kot ameri sami, je pa že kar slaboumno in abotno kako skušajo svoje sranje doma (soicalni nemiri, propad infrastrukture in države ter njenih sistemov) prikrit s takšnimi neumnostmi, najbolj zanimivo pa je, da jih naši novinarji in medji tako slepo pobirajo, a ne bi rajši objavili kakšno dobro lepopisno zgodbo ali pa mogče kakšen detektivski roman, ne pa takšnih abotnosti ... dvanajst vohunov, je spremenilo rezultat volitev v ameriki, za katere vemo, da so itak narejene tako, da glas ljudstva nima nobene teže, elelktorji so pa plačani, da naredijo kar jim je rečeno... kdo je zdej kaj prirejal bučmani...
anon90
# 14.07.2018 ob 12:12
Kdorkoli se je malo bolj poglobil v politiko onkraj luže, je ugotovil, kaj je Trumpa pripeljalo do zmage in če se bo to še nadaljevalo, bo zmagal tudi v 2020.
bori
# 14.07.2018 ob 11:49
Cela amerika nori.. pokliči 123..
Krissssss
# 14.07.2018 ob 20:21
sik
No you cant .

Sploh pa vso "premozenje" Putina je ubistvu v lasti Rusije kar so ze razlozil sam pac slepci tega nocjo sprocesirat v mozganih , novinarjev ne zapirajo ampak se Putin z njimi se dobiva in debatira kar lahk z malo truda poisces , poboj ljudi pa je tud samo vse nedokazano in govorice nobenih konkretnih dokazov ni na temu.. Mas pa v svetli demokraciji zapore kjer se drzi po 10 let in vec brez sojenja pa to , ce se ze gremo o temu ane..
tim sein
# 14.07.2018 ob 15:04
A to namerno pozabljamo, kdo že 70 let dreza in se usaja v evropsko-ruske odnose ali je kakšna direktiva?
Harmonist
# 14.07.2018 ob 13:37
Kot smo videli pri neobstoječih protestih zoper nedavno posredovanje v Siriji, podprtih z oglušujočim molkom medijev, gre pri teh protestih pač za s kapitalom podprto histerično levico
Kje so bili ob obiskih pravih homofobov in ženomrzev ala saudskega princa ali Erdogana?

Na glavo obrnjena logika sicer prežema tudi ta članek. Označiti spolitizirano preiskavo vojaško-industrijsko-kongresnega kompleksa kar za državo, je zagovarjanje udara zoper demokratično izvoljeno oblast.
Kot je zapisal poznavalec razmer P. C. Roberts: če bi Trump s Putinom kakorkoli sodeloval pri volitvah, preiskava ne bi bila potrebna, saj bi vseprisotna NSA enostavno postregla z neporednimi dokazi oz. prisluhi.
Seveda tega analitičnega koraka ne gre pričakovati s strani propagandne novinarke, za to nagrajene s pozicijo in eksluzivnim pokrivanjem najpopularlnejših tem in najuspešnejših posameznikov.
luckyss
# 14.07.2018 ob 12:17
Tudi ZDA ne vodijo ljudje, ki jih srečujemo na politični sceni...podobno je v Evropi..
Zakaj bi nekdo pri zdravi pameti spravil Junckerja na takšno odgovorno mesto ali v ZDA Trumpa, ki mu je baje dosegljiv "rdeči gumb"...tisti za nuklearno orožje..
Proti tema dvema še Kim deluje kot intelektualec ;)
Hopi
# 14.07.2018 ob 12:15
"Trump naj odpove srečanje s Putinom. Ta ni naš prijatelj."

Pa, kdo je ta "Naš"!

Zopet vidim zgolj staro igrico: »Naši« in »Vaši«!

Prav vidna težnja, tudi Ameriko zbalkanizirati, četudi do
državljanske vojne!

Kejnede, predragi »Naši«!

ps
Kot vidim, ste se »Naši« že v predvolilnem boju lotili mehkega
državnega udara v ZDA. Pa vam ni ravno, za pohvaliti, uspelo.

Zgolj zdrahe v vitalnih institucijah ZDA so vam uspele. Institucije,
kot so FBI, CIA, NSA, zdrahe z delitvijo na
pristransko/nepristransko Sodstvo. In delitev na bogate
priAtlantske in priPacifiške drržave ter na revnejše
osrednjeAmeriške predele držav.
Bivši uporabnik
# 14.07.2018 ob 11:25
PS
Važno, da ni vojne. Vojak naj bi bil proti vojni. Ne za vojno.
Do Brasil
# 14.07.2018 ob 14:35
@vsx1016
Spet toliko najbijev, da sem po drugem odstavku nehal brat.


Lepa nova beseda za opis tegale novinarstva.
BioBenz2
# 14.07.2018 ob 13:02
Putin bo v HELLsinkiju v solzah prosil Trump za opustitev sankcij!!

Veliko srce velikega predsednika bo na preizkušnji. Trump ne popuščaj!!!!


hahaha s kakšnimi si delim jezik in državo...

Skupaj si bosta ogledala posnetke iz hotela v Moskvi, s Dumbom v glavni vlogi
johann
# 14.07.2018 ob 11:37
Še sreča, da je bil izvoljen Trump. OK, ima kar nekaj napak, ampak če bi bila izvoljena Killary, bi sedaj lahko bili že sredi 3.svetovne vojne...
forhand
# 14.07.2018 ob 10:07
A Trump pa je oseba vredna spoštovanja,sesul je mirovni proces z Iranom ,izstopil iz podnebnega sporazuma, uvaja carine za industrijsko blago in s tem sesuva prosto trgovino. Skratka, kje se bo naslednjič ustavila ladja ne norcev ampak enega...
cairns
# 14.07.2018 ob 16:53
"Trump naj odpove srečanje s Putinom. Ta ni naš prijatelj."

Butasti američani.
V politiki ni prijateljev, ampak so samo INTERESI.

Verjamem da je večini držav na svetu INTERES da sodeluje z Rusi. Tudi Sloveniji.
Dionezij
# 14.07.2018 ob 14:24
Vse obveščevalne službe veli9kih sil so bolj ali manj vključene v volilne kampanje in s svojimi prikritim delovanjem poskušajo vplivati na volitve. CIA pa je itak znana za povzročanje barvnih revolucij in po menjavi vlad, ki niso v ineresu ZDA. In če CIA to počne, potem je logično da to počnejo tudi druge obveščevalne službe. Problem je v tem, da zDA lahko to počnejo, drugim pa to prepovedujejo. In tako je tudi na drugih mednarodnih področjih. Zato ZDA kot po tekočem traku izstopajo iz mednarodnih pogodb in sporazumov ter organizacij. Na koncu bodo same sebe povsem izolirale. Kaj pa njih briga od kod UE oz. Nemčija dobavlja plin. Kupi se od tistega, ki je cenejši. Pa ja menda ne bomo iz ZDA uvažali plin in zanj plačevali 30 % več, če je ruski cenejši. Kaj pa Trampa skrbi kdo je od koga energetsko odvisen. On naj skrbi ZDA, da one ne bodo energetsko in gospodarsko odvisne od drugih držav, EU pa naj pusti pri miru. Saj se tudi EU ne briga s kom ZDA poslujejo in komu uvajajo sankcije. Bolj pametno je, da se Tramp začne brigati za spoštovanje OZN in za spoštovanje mednarodnega prava in da se ZDA ne bodo več zadolževale. Če se bo začel brigatti o tem, potem mu bo zmankalo časa za razmišljanje koga bodo ZDA napadle ali katero vlado bodo zrušile.
Kazalo