Sanader je na Hrvaškem predmet kar šestih preiskav zaradi sumljivih poslov. Foto: EPA
Sanader je na Hrvaškem predmet kar šestih preiskav zaradi sumljivih poslov. Foto: EPA

Nekdanjemu hrvaškemu premierju, ki so ga 18. julija iz Avstrije prepeljali na Hrvaško, so zaradi visoke sedimentacije in težav z vranico opravili celovit internistični pregled, saj so zaskrbljeni zaradi njegovega zdravstvenega stanja. Zdravniki bi radi ugotovili, ali ima povečano vranico.

"Nekateri, ki so videli Sanaderja, pravijo, da ga ni mogoče prepoznati - v le nekaj več kot mesecu dni je shujšal dobrih 20 kilogramov, čeprav ni bil na dieti," poroča hrvaški časopis Jutarnji list.

Po pisanju Večernjega lista Sanader zagotovo ni shujšal zaradi sudeckovega sindroma, ki naj bi ga odkrili pri njem. Gre sicer za ortopedsko bolezen, ki ne ogroža življenja in je ozdravljiva.

V priporu v Salzburgu si je Sanader pri telovadbi poškodoval gleženj leve noge, a mu v Avstriji očitno niso pravočasno pozdravili poškodbe, zato je sklep ves čas vnet in Sanaderja naj bi bolelo ne glede na to, ali se giblje ali miruje.

Slabost med dopustom
Zdravstvene težave ima tudi predsednik sabora Bebić, ki so ga morali v ponedeljek zvečer z vojaškim helikopterjem nujno prepeljati v splitsko bolnišnico, potem ko mu je med dopustom v Komarni postalo slabo.

Hrvaški minister za zdravje Darko Milinović je zagotovil, da ni šlo za težave s srcem, vendar bodo nadaljevali preiskave, da bi ugotovili razlog zdravstvenih težav 74-letnega predsednika sabora.