Slovenski prostovoljci bodo prebivalcem vasi Bufuka nudili zdravstveno oskrbo. Foto: www.uganda2013.net
Slovenski prostovoljci bodo prebivalcem vasi Bufuka nudili zdravstveno oskrbo. Foto: www.uganda2013.net
Humanitarika
Vabljeni na zabavo! Foto: MMC RTV SLO

Pet mladih zdravnikov in študentov medicinske in zdravstvene fakultete se bo na začetku novembra v okviru Sekcije za tropsko medicino Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana odpravilo v Ugando, natančneje v vas Bufuka ob jezeru Bunyonyi na jugozahodu države, kjer bodo tri mesece lajšali zdravstvene tegobe tamkajšnjega prebivalstva, ki nima dostopa do osnov sodobne zdravstvene oskrbe. Prebivalcem bodo nudili osnovno zdravstveno in zobozdravstveno oskrbo, vsa potrebna zdravila in zdravstvene pripomočke.

Ker morajo sredstva za misijo v celoti zbrati sami na podlagi prostovoljnih prispevkov, potrebujejo tudi nekaj pomoči. Tako bodo v petek, 25. oktobra pripravili dobrodelno zabavo Humanitarika, katerega izkupiček bo v celoti namenjen omenjeni odpravi. Zabava se bo začela ob 23. uri v F-clubu v Ljubljani, nastopilo pa bo deset priznanih slovenskih didžejev, Valentino Kanzyani, Ian F, Symann, Aneuria, Evano, Dojaja, Dulash, Zergon, Nitz in CИHИ. Vstopnina na dogodek bo deset evrov, nastopajoči, ki so se odpovedali honorarju, pa obljubljajo "ritem, energijo in elan".

Odpravo lahko podprete tudi vi, in sicer tako, da pošljete SMS z geslom UGANDA2013 na 1919 in donirate en evro ali pa na zabavo prinesete stara očala, svinčnike in barvice, ki bi jih radi podarili ljudem v Afriki. "Pridite, plešite, pomagajte," vabijo organizatorji zabave.

Več o odpravi si lahko preberete na www.uganda2013.net.