Berlusconi verjetno ni najbolj navdušen nad razsodbo. Foto: EPA
Berlusconi verjetno ni najbolj navdušen nad razsodbo. Foto: EPA

Poleti so časopise, pa ne le italijanske, polnile fotografije uživaškega Berlusconija, ki je bil po objavi fotografij ogorčen in je proti časopisom napovedal tožbo, tokrat pa je sodni epilog dobila afera iz leta 2007. Zappadu je takrat Berlusconija fotografiral večkrat: ko se je z roko v roki sprehajal z rdečelaso žensko, na drugi pa so bili Berlusconi in dve športno oblečeni ženski, ki sedita na njegovih nogah. Fotografije je potem prodal časopisu Oggi, ki jih je objavil v reportaži z naslovom Berlusconijev harem.

Preiskovalni sodnik iz mesta Tempio Pausania je odločil, da Zappadu ni odgovoren za nedovoljen vstop v Berlusconijevo razkošno vilo in da s fotografijami ni kršil njegove zasebnosti.

Zappadu je sicer "krivec" tudi letošnjih in lanskih žgečkljivih fotografij Berlusconija: junija je El Pais objavil njegove fotografije s Sardinije, na katerih ga obdajajo številne ženske, lani pa je posnel fotografije na novoletni zabavi, na katerih je videti danes 18-letno Noemi Letizio, ki naj bi se zapletla v afero z Berlusconijem.