Španska policija je večino aretacij izvedla doma, nekaj pa v sodelovanju z bolgarsko policijo in Europolom tudi v drugih državah. Foto: Reuters
Španska policija je večino aretacij izvedla doma, nekaj pa v sodelovanju z bolgarsko policijo in Europolom tudi v drugih državah. Foto: Reuters

Žrtve, ki so jih pripeljali v Costa del Sol v Andaluzijo iz Bolgarije, so bile prisiljene delati na ulicah Puerto Banusa. Policija je obenem v sodelovanju z bolgarskimi kolegi in Europolom po Evropi aretirala tudi 34 ljudi, ki so osumljeni, da so člani tolpe. V izjavi je policija dodala, da je bolgarska tolpa dosegla popoln nadzor v prestižnem letovišču, piše BBC.

Iz revnih predelov Bolgarije so pripeljali dekleta, da so delala kot prostitutke. Grozili so njim in njihovim družinam, če bi se upirale, ženske pa so morale krasti svojim strankam. Policija je dejala, da so bile stranke tudi omamljene z mamili.

Večina aretacij v Španiji, osem v Bolgariji
Aretacije so se zgodile skoraj tri leta po tem, ko je uspelo eni ženski pobegniti iz rok bolgarske tolpe. Tedaj ji je policija prišla na sled in sporočila, da je odkrila "ogromno mednarodno mrežo, ki je delovala predvsem v Španiji in Bolgariji".

Španska policija, ki je sodelovala z bolgarskimi kolegi in z Evropskim policijskim uradom, bolj znanim kot Europol, je dejala, da je bila večina aretacij izvedenih v Španiji, osem od teh pa v Bolgariji. V obeh državah so opravili tudi številne hišne preiskave, še poroča BBC.