V akciji je sodelovalo več tisoč srbskih policistov. Foto: EPA
V akciji je sodelovalo več tisoč srbskih policistov. Foto: EPA

Petkova akcija je plod sodelovanja policije, tožilstva in pravosodnega ministrstva. Direktor srbske policije Milorad Veljović je povedal, da bodo postopke sprožili proti več ljudem, kot so jih prijeli do zdaj, saj akcija še traja.

Po besedah Veljovića je bil cilj akcije, da policija tudi s pomočjo državljanov "pokaže na tiste, ki zastrupljajo naše otroke". Poudaril je, da so akcijo sprožili državljani, ki so prijavili ljudi, za katere so domnevali, da preprodajajo mamila.

V akciji je sodelovalo več tisoč policistov, ki so poleg mamil zasegli tudi velike količine orožja, streliva in avtomobilov.

Med prijetimi so člani organiziranih kriminalnih skupin in tudi huligani, ki so odgovorni za nemire in nasilje na športnih dogodkih.

Vučić napoveduje nova presenečenja
Akcija je med drugim potekala v Novem Sadu in Lazarevcu, kjer je skupina državljanov objavila fotografije preprodajalcev mamil.

"To je navdušujoče dobra novica za državljane Srbije," je dejal podpredsednik srbske vlade Aleksandar Vučić in dodal, da gre za največjo policijsko akcijo v Srbiji v zadnjih 25 letih.

Vučić je še napovedal, da bodo sledila nova presenečenja, in poudaril, da se motijo tisti, ki mislijo, da so se izvlekli.

"Nihče ni danes pričakoval takšnih aretacij. Vsi so pričakovali aretacije zaradi privatizacije," je že v petek dejal podpredsednik srbske vlade in po mnenju številnih poznavalcev najvplivnejši srbski politik.

Srbi nad tihotapce mamil
Srbi nad tihotapce mamil