Dogodek je močno prestrašil Pražane in turiste. Foto: Reuters
Dogodek je močno prestrašil Pražane in turiste. Foto: Reuters
Silovita eksplozija v Pragi

Eksplozija je odjeknila le nekaj deset metrov stran od praškega narodnega gledališča, na Gledališki ulici, slišati pa jo je bilo po vsem mestu, tudi na praškem gradu, ki je oddaljen skoraj dva kilometra. Območje, ki ga pogosto obiščejo tudi turisti, so zaprli za javnost.

S slovenskega zunanjega ministrstva so sporočili, da o morebitnih poškodovanih slovenskih državljanih za zdaj nimajo informacij. "V zvezi z eksplozijo nihče od slovenskih državljanov še ni stopil v stik z veleposlaništvom, ki pa je v stiku s češko policijo," so zapisali.

Ujeti pod ruševinami
Po prvih ocenah policije je vzrok za nesrečo najverjetneje eksplozija plina. V stavbi, v kateri sta bila tudi umetniška galerija in urad mednarodne zveze za zračni promet (IATA), je bilo v času eksplozije okoli 15 ljudi. "Trenutno še ne vemo, koliko je ranjenih in koliko ujetih," je dejala Jiržina Fikejzova iz službe nujne medicinske pomoči. Priče so dejale, da so reševalci oskrbeli vsaj deseterico.

Gasilci pa so sporočili, da smrtnih žrtev eksplozija ni zahtevala, so pa izpraznili vse okoliške stavbe, med katerimi je tudi znamenita praška kavarna Cafe Slavia. Na številnih stavbah so popokala stekla na oknih.

Silovita eksplozija v Pragi