Foto:
Foto:
Ohranjanje Terri pri življenju podpirajo predvsem konservativni katoliški krogi.

Vrhovno sodišče je že četrtič letos zavrnilo zahtevo, naj se vmeša v primer, odločitve pa tudi tokrat ni obrazložilo. Starši so zahtevo podali po odločitvi prizivnega sodišča, ki je podprlo razsodbi tako zveznega kot floridskega sodišča, ki sta odločili, da ima mož kot zakoniti skrbnik pravico do odločitve o ženini usodi.

Kasneje je tudi sodnik na Floridi zavrnil peticijo, ki jo je podprl tudi guverner Floride in brat ameriškega predsednika Jeb Bush, da bi Schiavova dobila državno zdravstveno oskrbo.


Anketa na naši spletni strani je pokazala, da bi 66 odstotkov tistih, ki so glasovali, podprlo zakon, ki bi v Sloveniji dovoljeval evtanazijo, 23 odstotkov takega zakona ne bi podprlo, 10 odstotkov pa je neodločenih (N=1872). Več o vprašanjih in ureditvi evtanazije si preberite tukaj.

Prizivno sodišče v Atlanti je razsodilo, da staršem ni uspelo dokazati upravičenosti njihovih zahtev. Spor med starši, ki bi Terri radi ohranili pri življenju, in njenim možem Michaelom Schiavom, ki se zavzema za to, da bi ji pustili umreti, traja že sedem let. Do zdaj so se sodišča postavila na moževo stran.

Kot je znano, so 41-letni Terri v petek po odločitvi sodnika na Floridi odstranili cevko za hranjenje, s katero so jo 15 let ohranjali pri življenju. V primer sta posegla tudi kongres in Bela hiša ter se zavzela za revizijo postopka, vendar je njuno zahtevo sodišče zavrnilo.


Povejte svoje mnenje na forumu.