Foto:
Foto:
Mary Schindler, ki se bori, da bi njeno hčer ohranili pri življenju.
Primer Terri Schiavo je razdelil ameriško javnost.

Starši so potem na prizivno sodišče podali še zahtevo o ponovnem zaslišanju, a je sodišče zavrnilo tudi to.


Anketa na naši spletni strani je pokazala, da bi 66 odstotkov tistih, ki so glasovali podprlo zakon, ki bi v Sloveniji dovoljeval evtanazijo, 23 odstotkov takega zakona ne bi podprlo, 10 odstotkov pa je neodločenih (N=1872). Več o vprašanjih in ureditvi evtanazije si preberite tukaj.

41-letni Terri so v petek po odločitvi sodnika na Floridi odstranili cevko za hranjenje, s katero so jo 15 let ohranjali pri življenju. V primer sta posegla tudi senat in Bela hiša ter se zavzela za revizijo postopka, vendar je njuno zahtevo sodišče zavrnilo.Terrijini starši, Bob in Mary Schindler, ki zahtevajo, da se ji cevka spet vstavi, so se takoj pritožili na prizivno sodišče. O primeru je zato razpravljalo tričlansko prizivno sodišče v Atlanti.

Spor med starši, ki bi Terri radi ohranili pri življenju, in njenim možem Michaelom Schiavom, ki se zavzema za to, da bi ji pustili umreti, traja že sedem let.


Svoje mnenje o primeru Terri Schiavo lahko izrazite na forumu

Primer do vrhovnega sodišča
Ker se bo na odločitev prizivnega sodišča verjetno pritožila ena ali druga stran, se lahko primer bolnice, ki že 15 let živi v komi, nadaljuje vse do ameriškega vrhovnega sodišča.

Po mnenju zdravnikov lahko Terri brez cevke živi še deset dni, v 48 urah pa bi se lahko pojavile prve zdravstvene težave.