Moški je izstrelil od štiri do pet nabojev. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Moški je izstrelil od štiri do pet nabojev. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Moški, ki naj bi bil na milanskem sodišču na sojenju zaradi stečajnega postopka, je ubil sodnika, odvetnika in pričo, umrla pa je tudi četrta oseba. Po streljanju je zbežal, a ga je policija že ujela.

Predsednik prizivnega sodišča Giovanni Canzio je sporočil, da je napadalec, obtoženi v primeru goljufivega stečaja Claudio Giardiello, v sodni dvorani po sporu izstrelil štiri do pet nabojev.

Pri tem je ubil svojega odvetnika Lorenza Alberta Clarisa Appianija in pričo, soobtoženega Giorgia Erbo, ki je strelskim ranam podlegel v bolnišnici.
Nato se je Giardiello napotil do prostorov sodnika Fernanda Ciampija, ki bi moral prav tako pričati v postopku proti Giardiellu, in ubil še njega.

Na stopnišču so našli mrtvo še četrto osebo, ki pa ni kazala znake nasilja, tako, da je šlo najverjetneje za srčno kap.

Evakuacija sodišča
Streljanje je povzročilo paniko v sodni palači, ki stoji v zgodovinskem središču Milana, le nekaj ulic stran od mestne katedrale in nakupovalnega predela. Po poročanju prič je napadalec izstrelil štiri ali pet strelov, kar je na sodišču povzročilo paniko.

Sodišče so evakuirali, policisti pa so iskali 57-letnega strelca, ki se je sprva eno uro skrival v zgradbi. Nazadnje so ga aretirali v 25 kilometrov oddaljenem milanskem predmestju Vimercateju, kamor je pobegnil na motorju.
Še vedni ni jasno, kako je strelec lahko v sodno dvorano pretihotapil orožje, saj morajo vsi obiskovalci čez detektor za kovine, izjema so zgolj odvetniki in uslužbenci sodišča z uradno identifikacijo. Je pa italijanska tiskovna agencija Ansa poročala, da je bil eden od detektorjev kovin v sredo pokvarjen.