Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.5 od 44 glasov Ocenite to novico!
Španci žalujejo za žrtvami sinočnjih napadov. Foto: Reuters
Španski vrh ob poklonu žrtvam. Foto: Reuters
Donald Trump je razburil s svojim drugim tvitom. Foto: Reuters
V napadih v Kataloniji je skupno umrlo 14 ljudi. Foto: Reuters
VIDEO
Po napadih novi pozivi k...

Dodaj v

Svet obsoja napad v Barceloni, znova pa razburil Trumpov tvit

Izrazi sožalja in zavezanosti k boju proti terorizmu
18. avgust 2017 ob 14:48
Barcelona - MMC RTV SLO, STA

Iz sveta prihajajo novi izrazi sožalja in obsodbe četrtkovih terorističnih napadov v Kataloniji. Pri tem svetovni voditelji poudarjajo zavezanost skupnemu mednarodnemu boju proti terorizmu ter vztrajanju pri svobodnem in vključujočem načinu življenja.

Generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres je sporočil, da so Združeni narodi solidarni s špansko vlado v njenem boju proti terorizmu in nasilnemu ekstremizmu. Italijanski premier Paolo Gentiloni je na Twitterju sporočil, da je Italija tesno na strani lokalnih in španskih oblasti. "Naše misli so s prizadetimi," je dodal.

Po tem, ko je včeraj sožalje Španiji izrekel že slovenski premier Miro Cerar, je sožalno pismo španskemu kralju Filipu VI. poslal še predsednik republike Borut Pahor, ki je v imenu Slovenije izrazil sožalje državljanom Španije, ob tem pa dodal, da ga je vest o dogodku globoko pretresla in prizadela. Sožalje je izrazil tudi svojcem in prijateljem žrtev, vsem ranjenim pa zaželel čimprejšnje okrevanje. "V teh težkih trenutkih smo v mislih in srcu z njimi," je zapisal.

Nemška kanclerka Angela Merkel je izrazila sožalje svojcem in žrtvam in poudarila, da terorizem ne bo premagal odprtega načina življenja v Barceloni, ki jo je označila kot mesto "lepote, strpnosti, veselja do življenja, miroljubne interakcije med ljudmi iz vseh držav in vseh kultur". "Terorizem nas ne more premagati," je bila odločna ter poudarila, da "smo združeni v odločenosti, da ne bomo dovolili tem morilcem, da nam preprečijo naš način življenja". Po pogovoru z vodji svojih krščanskih demokratov (CDU) je še povedala, da bo stranka kljub napadu nadaljevala s kampanjo pred septembrskimi volitvami, saj gre za "praznovanje demokracije", da pa se bodo spomnili žrtev z minutami molka in da glasba ne bo glasna.

Minuta molka v Bruslju
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je v tvitu sporočil, da so njegove misli z Barcelončani in da "nas takšno barbarstvo ne bo nikoli prestrašilo". Na poslopju komisije v Bruslju so v znak žalovanja zastave na pol droga, žrtvam pa so se poklonili z minuto molka. Kanadski premier Justin Trudeau je dejal, da Kanada žaluje s Španijo in da zavrača nasilje v vseh njegovih oblikah. "Skupaj moramo obnoviti našo zavezo zaščititi svobodo v družbah, ki se zavzemajo za enotnost, odprtost in vključenost," je zapisal in potrdil nadaljnje sodelovanje Kanade z mednarodno skupnostjo v boju proti terorizmu.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je poudaril, da se mora civiliziran svet skupaj boriti proti terorizmu, da bi ga premagal. Sožalje žrtvam, Španiji in njenim državljanom, je izrazil tudi mehiški predsednik Enrique Pena Nieto, ki je poudaril zavračanje terorizma v vseh njegovih oblikah. Turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu je dejal, da Turčija obsoja "ta gnusen teroristični napad". Kitajski predsednik Ši Džinping in premier Li Kečjang sta poslala sožalno brzojavko španskemu kralju in premierju. "Kitajska odločno nasprotuje vsem oblikam terorizma, podpira prizadevanja v boju proti terorizmu ter mir in stabilnost, želela pa bi tudi sodelovati s Španijo pri okrepitvi protiterorističnih operacij," je poudaril predsednik.

Madžari bi krepili meje
Tudi Madžarska je izrazila zavezanost boju proti terorizmu v Evropi in na mednarodni ravni. Madžarski premier Viktor Orban je ob tem v sožalni brzojavki španskemu kolegu Marianu Rajoyu dejal, da "ta grozljiv napad krepi naše prepričanje, da je najbolj pomembna naloga v prihodnjem obdobju vnovična vzpostavitev varnosti Evrope in njenih prebivalcev". Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto pa je poudaril povezavo med nezakonitimi migracijami in terorizmom, ob "naraščajoči teroristični grožnji Evropi" pa na pomen krepitve schengenskih meja in spremembe migracijske politike Bruslja.

Avstrijski predsednik Alexander van der Bellen je dejal, da so "Evropa in ves svet združeni proti terorizmu". Tudi Poljska je izrazila sožalje Španiji ob napadu in ji sporočila, da ji stoji ob strani, ob tem pa izrazila zavezo sodelovanju v "mednarodnih prizadevanjih za obrambo civilizacije, življenja, dostojanstva in prihodnosti".

Trumpov drugi tvit pod drobnogledom
Znova pa naslovnice polni tvit Donalda Trumpa. Predsednik ZDA, ki se te dni doma otepa kritik zaradi neprimernega odziva na nasilje neonacistov v Charlottesvillu, je bil v prvem odzivu na napad v Barceloni diplomatski: "ZDA obsojajo teroristični napad v Barceloni in bomo storili kar koli je treba, da bi pomagali. Ostanite močni, radi vas imamo!" A že naslednji tvit se zdi, da je zaobšel njegove svetovalce. "Preučite, kaj je storil ameriški general Pershing s teroristi, ko jih je ujel. 35 let je bil mir z radikalnim islamskim terorizmom!"

O čem je govoril in kdo je bil general John Pershing? Gre za že davno podrt mit (skratka, lažna novica, če uporabimo Trumpovo terminologijo) o generalu, ki se je v začetku 20. stoletja na Filipinih boril v ameriško-filipinski vojni. O Pershingu je po spletu krožil mit, da je zbral 50 osumljenih islamskih teroristov, nato pa svojim možem ukazal, naj jih 49 ustrelijo s kroglo, namočeno v prašičjo kri (prašiči so v islamu umazana bitja), 50. moža pa izpustijo in pošljejo nazaj k svojim, da bi povedal, kaj se je zgodilo. Trump je zgodbo povedal že med predvolilno kampanjo, zdaj pa jo je ponovil, kljub temu da so si zgodovinarji enotni, da ni niti trohice resnice v tej zgodbi. Ironično je, da Trump trdi, da je trajalo tako dolgo, da obsodi skrajneže v Charlottesvillu, ker "se vedno hoče prepričati o dejstvih".

Precej več odobravanja (in t. i. "retvitov") je s svojim tvitom požel nekdanji predsednik ZDA Barack Obama, ki je s svojim odzivom na nasilje v Charlottesvillu ta teden podrl rekord Twitterja. "Z Michelle misliva na žrtve napadov v Barceloni in njihove družine. Američani bomo vedno podpirali naše španske prijatelje. Un abrazo (šp. objem, op. a.)."

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
josh k.
# 18.08.2017 ob 15:06
Vsi samo tvitajo in nič ne naredijo.
el kondor prevc
# 18.08.2017 ob 15:07
Čim prej odstopi tem bolj za ZDA !

In potem bo vskočila Hillary in rešila svet. In srečno bomo živeli do konca svojih dni. Butale press.
el kondor prevc
# 18.08.2017 ob 15:08
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je v tvitu sporočil, da so njegove misli z Barcelončani in da "nas takšno barbarstvo ne bo nikoli prestrašilo".

Še kar ne neha.
kislec
# 18.08.2017 ob 15:00
Tudi če je res mit, star 100 let - ni rečeno, da ni uporaben!
Širom sveta so v splošni rabi še dosti starejši miti, (nam najbližji dvatisoč let), ki so celo zavarovani z Deklaracijo OZN o človekovih pravicah...
based god
# 18.08.2017 ob 15:17
kakšn naslov članka?
lol 14 mrtvih folk pa razubri virtualni zapis
krumpek
# 18.08.2017 ob 15:43
Rešitev za Evropo, deluje 100% :

- obarvati si profilno sliko na FB v zastavah prizadete države terorističnega napada
- Obisk evropskih komsiarjev z roko v roko in parole " nismo prestrašeni"
- pospešena gradnja džamij in prost vstop ljudi iz tretjega sveta , ki pripadajo določeni religiji.
- obtožiti Trumpa za širjenje sovraštva
brehme
# 18.08.2017 ob 15:26
Donald Trump +
Slovenski družbenopolitčni delavci -

Ena taka mala demokratična anketa. Na mmc ste odprti, svobodljubni, vas ne bo motila.
Harmonist
# 18.08.2017 ob 15:19
Ogorčenje, ker Trump ni dovolj prijazen do džihadistov. Enemedija v polnem sijaju.
pripet
# 18.08.2017 ob 15:10
Najhujši zahodni vladni zločinci, ki vsakodnevno morijo po svetu hinavčijo kako so proti nasilju in istočasno kako je treba nasilje premagati. Z še več zahodnimi bombami in vojnami po svetu predpostavljam. Res ogabno.
tureavanture
# 18.08.2017 ob 15:19
so bili tudi tako solidarni s tviti ko se je začel zavezniški napad na libijo?
slo-KP
# 18.08.2017 ob 15:30
Ogorčenje, ker Trump ni dovolj prijazen do džihadistov. Enemedija v polnem sijaju.
--------------------------------
ogorčenje,ker s takimi izjavami doliva olje na ogenj in posredno džihadistom moč povečuje...

ravno o tem sem napisal ene tri komentarje v unem članku...
popolnoma zgrešena taktika in odnos...

zakaj pa ni tvitnil v stilu-
gre za dejanje pokvarjenih in strahopetnih zločinskih islamskih skrajnežev s percepcijo amembe in IQ-jem pod 75,ki so v sramoto svoji veri,materi in narodu?
šurda
# 18.08.2017 ob 15:18
dopisnik & vnk & CO
Vsekakor jih ima, saj orožje prodaja najbolj radikalnim
Muslimanskim država po svetu kot je Saudova Arabija,
in NE niti ostali predsedniki ZDA vključno z Obamao
niso bili nič boljši !
el kondor prevc
# 18.08.2017 ob 15:11
Bomo po Barceloni spet samo jokali?

Točno tako. Juncker pravi: "da nas takšno barbarstvo ne bo nikoli prestrašilo".
DrKult
# 18.08.2017 ob 15:29
Evropa, zapri meje!
cairns
# 18.08.2017 ob 15:45
Nemška kanclerka Angela Merkel je izrazila sožalje svojcem in žrtvam in poudarila, da terorizem ne bo premagal odprtega načina življenja

Bolj kot izraze sožalja jaz pogrešam izjave kako se znebiti nekaj milionov muslimanskih ilegalcev. Njihov prihod v Evropo je očitno najbolj pripomogel k povečani teroristični dejavnosti. Muslimanski teroristi se sedaj počutijo bolj močne, bolj zaščitene in bolj samozavestne. Obveščevalne službe pa tudi niso naredile svoje naloge. Stotine potencialnih muslimanskih teroristov se prosto giblje po Evropi in nihče ne naredi nič.
Sedaj pa se politiki posipajo s pepelom, a so oni najbolj odgovorni za sedanje stanje. Oni in nihče drug. Še najbolj pa ravno Merlova.
Kjer je muslimanskih ilegalcev malo ali nič tudi napadov ni.
cairns
# 18.08.2017 ob 15:48
. "Preučite, kaj je storil ameriški general Pershing s teroristi, ko jih je ujel. 35 let je bil mir z radikalnim islamskim terorizmom!"

Tudi če je novica lažna, pa je to lahko način kako se stvari ureja. S teroristi se ne pogaja, se jim ne popušča, ampak se jih likvidira.
Bivši uporabnik
# 18.08.2017 ob 15:33
ISIS pobija po zahodu sedaj že precej redno in temu ob skrajni mlahavosti zahodnih vlad ni videti konca.... Še več....Taiste zahodne vlade konstantno pljujejo po tistih ( Asad, Rusi,Iranci, Hezboilah in PMU ), ki se realno bojujejo proti vahabijskemu ISISu vsakodnevno...... Toliko o moralno- etićni vertikali zahoda...
biberkopf
# 18.08.2017 ob 17:15
Obama ki je skupaj z Clintonovo,zakuhal vojne v arabskem svetu se nekaj oglaša,kako podlo
oliva
# 18.08.2017 ob 15:29
@Celine, sej vsi sam tvitajo, tu se vidi domet.
Nekaj znakcev, fotka in par neduhovitosti ali neumnosti ali srceparanja...
en sam blef in hinavščina, posiljenost (Obamin tvit).

In sploh politični tviti - je ostro obsodil itd., zraven pa z roko 'pritiska na gumb' :o)
Wasabi
# 18.08.2017 ob 16:04
"Z Michelle misliva na žrtve napadov v Barceloni in njihove družine.

Ja pa ja de;)
J@st
# 18.08.2017 ob 15:57
oliva
# 18.08.2017 ob 15:51
Prijavi neprimerno vsebino
Predsednik najdemokratične države predlaga preučitev, da naj 'jih 49 (OSUMLJENIH!! - nič dokazanega tu) ubijejo...' itd.

Res so lohk ponosni Američani na tacga predsedota. :o)
------------------
Oprosti.
Me zanima, kaj boš rekla če se kaj takega zgodi v Ljubljani na kakšnem koncertu, ki ga tako radi obiskujejo naši otroci.
Ugriznila sem se v jezik.....
Titomir
# 18.08.2017 ob 15:35
Open the borders weolcome refuges še 1 mesec nazaj v Barceloni.
vnk
# 18.08.2017 ob 15:13
Zakaj imam obcutek, da izrablja K.S. tragedijo in RTV za obracunavanje s Trumpom? Kaj ima Obamin tvit veze s tragedijo v Spaniji? Spet nek lasten spin delate, pol pa se obesate na Trumpa za katerega vemo, da je bebec.
vnk
# 18.08.2017 ob 17:12
Nesrečno naključje, ampak dans sem prvič videl muslimansko žensko v "polni opravi" v Sloveniji, torej kompletno zakrita (bonus točke: voziček z dojenčkom, moški z brado in tradicionalno čepico in še en otrok). To res ne paše v naš prostor, to me bolj razburja, kot pa tisti tvit.

Res, par dni nazaj smo morali obsojevati rasiste in neonaciste, vse kar ni bilo črnobelo obsojanje je bilo relativiziranje. Danes se pa novinarji ogibajo besedi musliman in pridigajo o strpnosti in kako ne smemo kar pošrek vseh obtožit (čeprav v bistvu sledijo isti knjigi, ki ima tudi kar nekaj nestrpne vsebine, ki velja za božjo besedo).
kapljač
# 18.08.2017 ob 15:48
v čem je problem Trumpova izjava glede generala?

Po napadu Japonske na ZDA , so Ameriške oblasti v izolirana in ograjena taborišča zaprli vse , ki bi po koreninah lahko bili Japonci. Zgolj preventivno , brez nekih dokazov, niti indicev, da ne bi drugače vršili diverzij in sabotaž na Ameriškem ozemlju.
Ljudi so odtrgali od svojih ognjišč po rasi . A ta poteza ameriškega vodstva , daleč pred Trumpom, pa ni sporna???
lightning.si
# 18.08.2017 ob 16:48
@POTUS:"Radical Islamic Terrorism must be stopped by whatever means necessary! The courts must give us back our protective rights. Have to be tough!"

to je pravi odziv na musli terorizm!
boro007
# 18.08.2017 ob 22:20
Nemška kanclerka Angela Merkel ... "Terorizem nas ne more premagati," je bila odločna ter poudarila, da "smo združeni v odločenosti, da ne bomo dovolili tem morilcem, da nam preprečijo naš način življenja".

Presmešno... Angelca, to je sad tvojega dela.
lofoti
# 18.08.2017 ob 17:36
recimo bobu bob.
teh islamistov si nihce ne zeli za soseda,sodrzavljana,...

ljudje nismo rasisti,ce si zelimo ziveti v okolju brez v zelve oblecenih zensk.
in njihovih moz,ki si zelijo spremeniti naso duhovno in kulturno krajino v nekaj,kar nam je tuje in zavrzno.
el kondor prevc
# 18.08.2017 ob 16:19
Je pa zanimivo, da je daleč največ "evropskih" teroristov Maročanov in sploh iz Severne Afrike:

- Paris (2 maroškega porekla)
- Nica (rojen Tunizijec)
- Bruselj (1 rojen Maročan + 3 s poreklom / 1 šved sirij. porekla)
- Manchester (Britanec libijskega porekla)
- Charlie Hebdo (2 Francoza alžirskega porekla)
- St. Peterburg (čečeni)
- Berlin (rojen Tunizijec)
- Stockholm (rojeni uzbekistanec)
- London (2 rojena Maročana, 1 pakistanskega porekla)
- Barcelona (rojen Maročan)
seba goričan
# 18.08.2017 ob 16:16
Trump je kralj
cairns
# 18.08.2017 ob 15:54
Madžarski premier Viktor Orban je ob tem v sožalni brzojavki španskemu kolegu Marianu Rajoyu dejal, da "ta grozljiv napad krepi naše prepričanje, da je najbolj pomembna naloga v prihodnjem obdobju vnovična vzpostavitev varnosti Evrope in njenih prebivalcev".

Način pa je samo eden. Poslati nazaj domov vse povabljence Pandore Merkel. Drugače se bodo krvavi dogodki ponavljali toliko časa dokler ne bo narod vzel pravice v svoje roke in začel linč.
los-t
# 18.08.2017 ob 20:11
Precej več odobravanja je požel Obama....dvomim. Tako kot je to pri nas, ko za naša mnenja skrbijo s cenzuro, je tudi pri njih na medijski oblasti nekritična liberalna opcija, pa sami sebi pišejo kako so vsi srečni ob takih dogodkih. Pošten opazovalec bo videl pravo mnenje javnosti, dovolj je da pogledamo pluse in minuse pod komentarji. Zanima me, kdaj bodo pogruntal in začeli še to možnost izražanja cenzurirati. Trump je požel vso pozornost in prav ima, klin bo treba s klinom izbiti.
megan
# 18.08.2017 ob 16:45
A gre še komu na bruhanje ob tej hinavščini politikov? Spet je njihov PR na družabnih omrežjih objavil vnaprej za take primere sestavljene tekste o "globoki pretresenosti," "mislih pri svojcih žrtev", "ostrem obsojanju naoadov," "o tem, kako naj bi bili zdaj samo še močnejši" "da se bodo odločno borili proti terorizmu."
Bla bla bla, če bi kaj od tega, kdo resno mislil, ne bi samo floskul trosil, pač pa bi ukrepal. Na hitro bi deportirali vse zavrnjene prosilce za azil in hitro bi našli način za odpravo birokratkih ovir, ki to zdaj (menda) onemogočajo, ujete ilegalne migrante bi vračali, na legalne pa vršili pritisk, da se integrirajo ter jih v nasprotnem primeru pravtako vrnili v državo izvora, po ilegalne migrante ne bi hodili kar na afriško obalo, dogajanje v mošejah bi spremljali in nemudoma izgnali vsakega imama, ki bi kazal znake radikalizacije oz. ko bi prvič hujskal k nasilju ...
Nič od tega ne namrevajo naredit, pa naj potem pokažejo vsaj toliko spoštovanja, da se ob tragedijah, ne oglašajo sluzastimi sporočili.
Miham
# 18.08.2017 ob 16:23
tukajle se pa spet izkaže K.S

pa smo spet zglihani...
cairns
# 18.08.2017 ob 16:02
Precej več odobravanja (in t. i. "retvitov") je s svojim tvitom požel nekdanji predsednik ZDA Barack Obama

Za nameček je dal zbombardirati 8 držav in ostal priljubljen.

Trump tega še ni naredil in ostal osovražen.

Politično korektni mediji zelo uspešno usmerjajo bes ljudi na Trumpa in uspešno polirajo priljubljenost Huseina B. Obame.
boro007
# 18.08.2017 ob 22:25
Barack Obama, ki je s svojim odzivom na nasilje v Charlottesvillu ta teden podrl rekord Twitterja. "Z Michelle misliva na žrtve napadov v Barceloni in njihove družine. Američani bomo vedno podpirali naše španske prijatelje. Un abrazo

Še en komedijant... Obama nadaljeval si politiko proizvajanja skrajnega islamizma na bližnjem vzhodu... Ti si bil gonjaški pes (sicer ne edini, a vendarle), Angelca jim je pa odprla ograjo v evropo...
patriot1970
# 18.08.2017 ob 17:51
Kaj pa če bi namesto Obaminih všečkov sešteli kolikokrat ste že napisali:
Nemška kanclerka Angela Merkel je izrazila sožalje svojcem in žrtvam.....

...in zamislite se kolikokrat boste še morali!
biberkopf
# 18.08.2017 ob 17:30
uf,kako pomembno je za žrtve terorističnega napada da Obama misli na njih,hinavstvo na stoto potenco
fulgur
# 18.08.2017 ob 17:19
Članek tako napisan, da je človek jezen na Trumpa in da podzavestno misli, da je Trump kriv za napad. Kr neki.
ni maitre
# 18.08.2017 ob 17:00
neprilagojen
Ukrepat? Premazat mater vseh atomskih bomb s prašičjo krvjo pa akcija? A ne bi bilo potem bolj enostavno premazat vse orožje in municijo s prašičjo krvjo, preden to prodajo islamskim skrajnežem....mogoče bi pa to pomagalo
ti-ne
# 18.08.2017 ob 16:52
el kondor prevc

# 18.08.2017 ob 16:49
Ko bo enkrat zaropotalo nikoli več ne bo isto kot prej.

:::::::::::::::::::::
Saj ropota že dalj časa, pa se vsi delamo, da ne slišimo.
Ne čujem dobro press
el kondor prevc
# 18.08.2017 ob 16:49
Take zadeve se dogajajo praviloma tam, kjer je dovolj velika masa ljudi. Torej nekje bogu za hrbtom ne bi smel biti problem,

Ne se slepit. Danes na Finskem nepomemben finskem mestu Turku (200 tisoč prebivalcev) pravkar eden ob vzklikih "Alahu akbar" zaštihal nekaj ljudi. Edina naša prednost je časovni zamik. Kako dolgo bomo še varni pa ni nihče ne ve. Ko bo enkrat zaropotalo nikoli več ne bo isto kot prej.
noprou
# 18.08.2017 ob 16:34
@virus013
K.S - domnevam, da Kaja Sajovič. Novinarka, ki je izjavila, da je potrebno nekatere njene kolege na MMC ustreliti in zmetati v jamo. Nekaj let nazaj, je bila na MMC čistka, kjer je bil tudi razrešen z mesta odgovornega urednika Uroš Urbanija. V tej čistki je sodelovala tudi Kaja Sajovič, njen kolega Urbanija je bil žal drugače misleči in je moral leteti. Domnevam, da je imel srečo in je dobil le odpoved, namesto da bi se znašel v jami.

Za te stvari nisem vedel, zanimivo.
Drugače pa je Trump izrekel sožalje natanko enako, kot Obama. Ampak ker je pa rekel še nekaj v smeri konkrentega ukrepanja, ga je pa zdaj treba uničiti ali kaj?
Aha, Kaja Sajovic, kdo pa drug. Žaluje še od sramote, ki si jo je pridelala pri izvolitvi Trumpa. In urednik takemu novinarju dopušča, da še naprej komentira to področje?! Žalostno, in to za naš denar.
oleander
# 18.08.2017 ob 16:18
Predsednik najdemokratične države predlaga preučitev, da naj 'jih 49 (OSUMLJENIH!! - nič dokazanega tu) ubijejo...' itd.

Res so lohk ponosni Američani na tacga predsedota. :o


Hm. Obama je podpisal ukaz, po katerem so Osamo bin Ladna poiskali in ubili, kar je predhodno napovedal - so nam pokazali na tv - češ da ga bodo izsledili in pospravili. Mar ni tako? Razen očitne stilistične razlike jaz vsebinskih tu pač ne vidim.
zapatist
# 18.08.2017 ob 16:11
@jast
In kaj je rekel narobe

Kaj je prav in kaj je narobe se da pogovarjati samo z ljudmi, ki imajo vsaj približno ponotranjene neke socialne norme.
kapljač
# 18.08.2017 ob 15:55
Problem lahko rešiš le, da se ga lotiš v srži.

"In najučinkoviteje , če vzrok uničiš z njegovi lastnim orožjem!"
slorest
# 18.08.2017 ob 15:54
Včasih smo ljudje pravi bebci. Kot večna kresanja z levičarji in desničarji, zgornjimi in spodnjimi, belimi črnimi, mavričastimi in vesoljskimi ... mimo nas gre pa bistvo. 95 % komentarjev je v zvezi s Trumpom, takšnih in drugačnih napadov pa je čedalje več. Vsi samo tvitajo in sočustvujejo (tekmujejo kdo bo na pisal najbolj osladen tvit), ampak spremeni in naredi pa nihče nič!
Audy
# 18.08.2017 ob 15:39
Če Evropejci raje preganjajo edino skupino ljudi, ki je zavzeta proti tej moriji, ne potem jokat, ko bo čez 20 let zahodna polovice Evrope islamska, pri nas pa soška fronta.
Cervantes
# 18.08.2017 ob 15:36
Hehe.
Tega pa nisem vedel.
Bravo Pershing, posledično, bravo Donny!
Končno nekaj pametnega.
Kazalo