Oscar Pistorius je osumljen, da je prejšnji teden na svojem domu v Pretorii umoril svoje dekle Reevo Steenkamp. Desno zadaj njegov oče Henke in brat Carl. Foto: EPA
Oscar Pistorius je osumljen, da je prejšnji teden na svojem domu v Pretorii umoril svoje dekle Reevo Steenkamp. Desno zadaj njegov oče Henke in brat Carl. Foto: EPA

Carl Pistorius je pred tremi leti zaradi nespametne vožnje povzročil prometno nesrečo. Motoristka, v katero se je zaletel sredi belega dne, je nekaj dni pozneje v bolnišnici umrla zaradi poškodb, piše CNN.

"Carl dogodek globoko obžaluje. Rezultati krvne preiskave so pokazali, da ni bil pod vplivom alkohola, kar dokazuje, da je res šlo za tragično nesrečo," je zapisala v sporočilu za javnosti družina Pistorius.

Nadaljevanje sojenja 4. junija
Ker bi se moral Carl na sodišču zagovarjati ravno sredi sojenja njegovemu mlajšemu bratu Oscarju, je prosil sodišče za preložitev sojenja, da bo lahko bratu stal v oporo.
Sodišče je njegovi prošnji tudi ugodilo. Nadaljevanje sojenja bo konec marca, končalo pa bi se lahko še pred začetkom sojenja njegovemu bratu Oscarju, ki bo 4. junija.
Najprej ji je razbil lobanjo, nato jo je ustrelil
"Pistorius je svojemu dekletu, še preden jo je ustrelil, s kijem za kriket razbil lobanjo," je po poročanju Daily Maila dejala policija družini ubite Reeve Steenkamp. Ožji člani njene družine, ki so si pred kremiranjem gledali Reevino telo, so dejali, da je dobila hude poškodbe.

Oscar Pistorius ni nikoli zanikal, da je prejšnji teden na svojem domu v Pretorii v Južnoafriški republiki umoril svoje dekle Reevo Steenkamp. A kot je dejal v svoj bran, je to storil v samoobrambi, saj je svoje dekle zamenjal za vlomilca, počutil pa naj bi se izjemno ranljivega, ker je bil brez svojih umetnih nog. Povedal je, da je zagrabil pištolo, ki jo ima pod posteljo, odšel proti kopalnici in streljal v vrata.
Čeprav Pistoriusova obramba trdi, da je bilo streljanje posledica pomote, tožilstvo zahteva sojenje zaradi umora, Pistorius je kar štirikrat ustrelil skozi zaprta vrata kopalnice, kjer je bila Steenkampova. Policisti pa so na njegovem domu odkrili tudi okrvavljen kij za igranje kriketa.

Ob plačilu varščine na prostost
Sodišče v Pretorii je 22. februarja odločilo, da večkratnemu paraolimpijskemu prvaku in udeležencu lanskih olimpijskih iger v Londonu ob plačilu varščine 85.000 evrov ni treba ostati v priporu.