Svet
(3)
Jim Oberstar
Oberstar je bil ponosen na svoje slovenske prednike. Foto: Twitter

Dodaj v

Umrl nekdanji ameriški kongresnik slovenskih korenin Jim Oberstar

Sožalje izrazila tudi senatorka Amy Klobuchar
3. maj 2014 ob 21:47,
zadnji poseg: 3. maj 2014 ob 22:05
Washington - MMC RTV SLO

V ZDA je umrl nekdanji dolgoletni demokratski kongresnik Jim Oberstar. Kongresnik iz Minnesote je imel tudi slovenske korenine. Star je bil 79 let.

Demokratski veteran je v predstavniškem domu ameriškega kongresa deloval od leta 1975 do leta 2011, ko je moral na volitvah priznati premoč republikanskemu tekmecu.

Še vedno drži status kongresnika iz Minnesote z najdaljšim stažem. Med svojim službovanjem v Washingtonu je bil tudi predsednik vplivnega kongresnega odbora za promet.

Njegova družina je v izjavi za javnost sporočila, da je umrl med spanjem na svojem domu v Potomacu v ameriški zvezni državi Maryland.

Oberstar je bil sin rudarja iz Chisholma in je bil po besedah njegove družine vedno predan trdemu delu in bil vdan pripadnik svoje skupnosti. Guverner Minnesote Mark Dayton je zanj dejal, da je bil pravi zagovornik prebivalcev te zvezne države.

Ob njegovi smrti je družina prejela številne izraze sožalja, med njimi tudi od demokratske senatorke slovenskega rodu Amy Klobuchar, ki ga je označila za svojega mentorja. Po njenih besedah je Oberstar do konca ljubil ženo Jean in svojo družino ter slovenske prednike.

G. V.
Prijavi napako
Komentarji
libres
# 04.05.2014 ob 22:40
Vedno nam je bil naklonjen - tako narodu kot tudi posameznikom - in je to tudi vedno odkrito in jasno pokazal. Obzalujemo izgubo nasega Oberstara.
jan15
# 04.05.2014 ob 22:30
R. I. P.
pfc
# 04.05.2014 ob 09:00
Oberstar....Slovenec.
Kazalo