Park Marjan je med Splitčani zelo priljubljen za sprehode in rekreacijo. Foto: BoBo
Park Marjan je med Splitčani zelo priljubljen za sprehode in rekreacijo. Foto: BoBo

Na Hrvaškem močno odmeva brutalna smrt mehiške turistke, ki je izginila v sredo dopoldne, ko se je z bratom sprehajala v Marjanu. V želji, da bi posnela panoramsko fotografijo, je odšla proti živalskemu vrtu in od takrat je brat ni več videl.

Po nekajdnevnem iskanju je policija v soboto le odkrila truplo, za katero se je izkazalo, da je pogrešana Mehičanka, ki je umrla nasilne smrti.

Blizu mesta najdbe trupla so našli nahrbtnik, v katerem sta bila njen fotoaparat in nož s sledmi krvi. Notri je bil tudi samolepilni trak, s katerim je napadalec ženski zlepil roke in noge.

Domnevno naj bi morilec žrtvi prerezal vrat, a več podrobnosti o smrti bo jasno po obdukciji, ki bo tudi pokazala, ali je bila ženska posiljena, na kar so namigovali nekateri hrvaški mediji, a policija tega ni potrdila.

Truplo je bilo zelo dobro skrito pod zemljo in vejevjem na odročnem kraju, zato se je iskanje zavleklo.

Pri iskanju morilca naj bi se policija zdaj osredotočila na skupino, ki se zbira blizu kraja najdbe trupla, sestavljali pa naj bi jo brezdomci in narkomani. Živijo v bivališču, ki so ga naredili iz kartona.

Policija je pozvala turiste, sprehajalce in vse druge, ki so bili 22. avgusta po 16. uri v parku in imajo kakršne koli podatke ali fotografije, ki bi mogoče lahko razjasnili primer in bi jih odstopili preiskovalcem.