Premier se je najprej izgovarjal, da ima zaradi natrpanega urnika pravico do sprostitve. Foto: Reuters
Premier se je najprej izgovarjal, da ima zaradi natrpanega urnika pravico do sprostitve. Foto: Reuters

Valls sicer trdi, da je bil njegova pot službena, je pa pod pritiskom vendarle privolil, da povrne stroške za polet sinov,tj. 2500 evrov.

"Ker je bila to službena pot, sem uporabil sredstva, ki so na voljo premierju," je povedal Valls. "Sem pa občutljiv na odziv Francozov in v svojem ravnanju moram biti izjemno vesten. Če bi se priložnost ponudila še enkrat, tega ne bi ponovil," je priznal. Da bi odstranil vsakršen dvom, se je odločil poravnati stroške leta za svoja otroka v višini 2.500 evrov.

Valls, ki se je rodil v Barceloni, je navdušen navijač kluba Barcelone, ki je v soboto tudi zmagal na tekmi v Berlinu. Že vseskozi vztraja, da se je tja odpravil na uradno povabilo predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija. V Parizu trdijo, da sta razpravljala o evropskem nogometnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Franciji.

Rojaki ne odobravajo izleta
A vendarle njegov obisk v javnosti ni bil dobro sprejet. Glede na anketo inštituta Elabe za televizijo BFMTV so se trije od štirih Francozov izrekli za šokirane zaradi poti, ki naj bi po navedbah vladnega vira stala med 12.000 in 15.000 evri.

Dodatno olje na ogenj je nato prilil še Valls sam, ko je govoril o svoji strasti do nogometa in vztrajal, da ima zaradi natrpanega urnika pravico do trenutkov sprostitve.

Opozicija je afero izkoristila za kritike na račun Vallsa, češ da premier sploh ni v stiku z realnostjo Francozov.