Umor preiskuje okoli sto britanskih in francoskih policistov. Foto: EPA
Umor preiskuje okoli sto britanskih in francoskih policistov. Foto: EPA

Aretiran je bil Zaid Al Hilli, brat Saada Al Hillija, ki je bil ubit skupaj s svojo 47-letno ženo in njeno 74-letno materjo. Žrtev napada je bil tudi francoski kolesar, ki se je po naključju znašel na prizorišču pokola.

Moški je osumljen načrtovanja umora. "Presodili smo, da imamo dovolj dokazov, da ga pripremo," je pojasnil tožilec iz francoskega mesta Annecy Eric Maillaud. "Zaslišati ga moramo v zvezi z njegovim urnikom, odnosom z bratom in družinsko dediščino," je dodal.

Družina Al Hilli je živela v Veliki Britaniji, kjer je policija kmalu po umoru osumila Zaida Al Hillija, ki naj bi bil z bratom v sporu zaradi zapuščine. Takrat je Zaid Al Hilli zanikal vpletenost v umor.

Preiskovalci so prepričani, da je šlo za naročen umor. Britanski policisti preiskavo vodijo skupaj s francoskimi kolegi.

Prejšnji mesec je britanska policija pozvala k pomoči pri izsleditvi vozila, ki naj bi imelo britansko registracijo in so ga opazili blizu prizorišča umora okoli 20 minut pred streljanjem.

Napad je preživela štiriletna hčerka umorjenega zakonskega para Zeene, ki se je skrila pod materino krilo, našli pa so jo šele več ur po začetku preiskave. Njena sedemletna sestra Zeinab je bila v napadu ranjena.