Foto:
Foto:
Aleksander Dzasohov je zavrnil pozive k lastnemu odstopu.

Hučbarov prihaja iz čečenske vasice Galaški in je sodeloval v več operacijah, ki jih je vodil Arbi Barajev, poznan tudi kot usmrtitelj talcev.

Je bližnji sodelavec voditelja čečenskih upornikov Šamila Basajeva, pripravil pa naj bi tudi ugrabitev talcev v moskovskem gledališču leta 2002, ki se je končala s smrtjo 129 ljudi.

Zgornji dom dume je po privolitvi predsednika Vladimirja Putina ustanovil preiskovalno komisijo, ki bo preiskala vzroke za tragedijo v Beslanu.

Ustanavljanje komisije
Putina je o ustanovitvi preiskovalne komisije obvestil predsednik ruske federacije Sergej Mironov, ki je zato za 20. september sklical izredno sejo sveta federacije.

Ruski predsednik, ki je najprej oporekal javni preiskavi, se je strinjal z ustanovitvijo komisije in poudaril, da si vsi želijo objektivnega prikaza vzrokov za tragedijo.

Po zadnjih podatkih je v tragediji s talci umrlo najmanj 339 ljudi, od tega 115 otrok.

Odstop pokrajinske vlade
Predsednik Severne Osetije Aleksander Dzasohov je teden dni po tragediji v Beslanu razpustil pokrajinsko vlado. Ob tem pa je zavrnil zahteve po svojem odstopu. Pojasnil je, da je še pred tragedijo s talci v šoli v Beslanu želel oblikovati učinkovitejšo oblastno strukturo v pokrajini.

Za usklajevanje delovanja vojske in policije pri preprečevanju novih terorističnih napadov je ruska vlada v pokrajinah severnega Kavkaza ustanovila protiteroristične komisije. Stranka Rodina (Domovina) pa je napovedala, da bo v dumi zahtevala glasovanje o nezaupnici vladi.