Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 27 glasov Ocenite to novico!
Robert Mueller, James Comey
Robert Mueller (levo) je postal posebni preiskovalec domnevnih Trumpovih povezav z Rusijo po tem, ko je predsednik odstavil direktorja FBI-ja Jamesa Comeyja, ki je vodil to preiskavo. Foto: Reuters
Donald Trump
Trump in njegova administracija se otepa številnih očitkov, da je povezana z Moskvo. Zaradi nedovoljenih stikov z ruskim veleposlanikom je odstopil že njegov svetovalec za nacionalno varnost Michael Flynn. Foto: Reuters
Michael Flynn in Vladimir Putin
Flynn je zaradi svojih nedovoljenih stikov s predstavniki Rusije odstopil z mesta Trumpovega svetovalca za nacionalno varnost. Na sliki (levo) skupaj z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Foto: EPA
VIDEO
ZDA: Imenovan posebni pre...

Dodaj v

ZDA: "Rusko afero" bo preiskoval nekdanji direktor FBI-ja

Trump: Gre za največji lov na čarovnice v ameriški zgodovini
18. maj 2017 ob 07:37,
zadnji poseg: 18. maj 2017 ob 17:04
Washington - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Namestnik pravosodnega ministra ZDA Rod Rosenstein je imenoval nekdanjega direktorja FBI-ja za posebnega preiskovalca domnevnega ruskega vpletanja v ameriške volitve v korist Donalda Trumpa in morebitnih povezav med Trumpovo kampanjo in Rusijo.

Posebni preiskovalec je postal 72-letni Robert Mueller, Rosenstein pa je sporočil, da je v interesu javnosti preiskavo predal v roke neodvisni osebi. "Posebni preiskovalec je nujno potreben, da bo imela lahko ameriška javnost polno zaupanje v izid preiskave. Naša država temelji na vladavini prava, in javnost mora vedeti, da vladni uradniki pošteno uveljavljajo zakone," je sporočil Rosenstein in tako presenetljivo uslišal zahteve demokratske manjšine v ameriškem kongresu.

Predsednik Trump je tvitnil, da gre za največji lov na čarovnice v ameriški zgodovini. "Pri vseh nezakonitih ravnanjih, ki so se dogajala med predvolilno kampanjo Clintonove in v času Obamove administracije, ni bil nikoli imenovan posebni tožilec," je še zapisal.

Sicer Trump še vedno verjame, da se bo vse končalo po njegovih prepričanjih. "Dosledna preiskava bo potrdila, kar že vemo - ni bilo nobenih zvez med mojo kampanjo in tujo državo. To sem že velikokrat povedal. Veselim se hitrega zaključka te zadeve. Nikoli se ne bom prenehal boriti za ljudi in vprašanja, ki so najpomembnejša za prihodnost naše države."

Demokrati so zahtevali imenovanje posebnega tožilca za preiskavo glede domnevnih povezav z Rusijo, potem ko je Trump prejšnji teden odpustil direktorja FBI-ja Jamesa Comeyja, pozive pa so okrepili, ko sta Washington Post in New York Times objavila novici o Trumpovi izdaji zaupnih informacij ruskemu zunanjemu ministru Sergeju Lavrovu in o tem, da naj bi Trump skušal vplivati na Comeyja, da konča preiskavo ruske afere. Republikanci so sprva trdili, da poseben tožilec ni potreben, po novici o imenovanju Muellerja pa so se s tem sprijaznili.

Mueller je zaslovel kot direktor FBI-ja (urad je vodil 12 let pod Georgeem Bushem mlajšim in Barackom Obamo), ko je skupaj s Comeyjem, ki je bil pri predsedniku Georgeu Bushu mlajšemu namestnik pravosodnega ministra ZDA, zagrozil z odstopom, če bo vlada nadaljevala sporni program nadzora nad ameriškimi državljani v imenu vojne proti terorizmu.

Sessions se je izločil iz odločitev
Pravosodni minister Jeff Sessions se je sicer izločil iz vseh preiskav in odločitev glede ruske afere, ker je med zaslišanji pred potrditvijo na položaj "pozabil" priznati svoja srečanja z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergejem Kisljakom. Ta je v središču afere zaradi stikov z nekdanjim Trumpovim svetovalcem za nacionalno varnost Michaelom Flynnom, glede katerega naj bi Trump želel, da Comey konča preiskavo.

Flynn je bil prisiljen zapustiti položaj svetovalca po le 23 dnevih, potem ko je zavedel podpredsednika Mika Pencea glede svojih pogovorov z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergejem Kisljakom, preden je Trump postal predsednik. Nezakonito je namreč, da se običajni državljan ukvarja z diplomacijo.

Nepredvidljivi posebni preiskovalci
Imenovanje posebnega neodvisnega tožilca oziroma preiskovalca je zelo nepredvidljiva zadeva, kot se je lahko prepričal nekdanji demokratski predsednik Bill Clinton. Zanj so posebnega tožilca imenovali za preiskavo zemljiških poslov v Arkansasu, končalo pa se je z laganjem o spolnem razmerju s pripravnico Monico Lewinsky in poskusom odstavitve (ang. impeachment) leta 1999.

Posebni tožilec lahko skliče veliko poroto za obtožnice proti vsem članom Trumpove kampanje, pa tudi proti članom administracije. Lahko zasliši kogar želi, tudi Trumpa, ki si bo moral zdaj poiskati odvetnika.

Posebni tožilec je lahko zelo neprijeten za tiste, ki jih preiskuje zato, ker lahko med preiskavo odkrije kakšna druga kazniva dejanja in razširi preiskavo. Trump ima zelo pisano preteklost in obstaja vprašanje, ali bo preiskava zadela ob še kaj zanimivega.

Številni stiki med Trumpovim taborom in Moskvo
Reuters medtem poroča, da so bili Flynn in drugi svetovalci v Trumpovem taboru v zadnjih sedmih mesecih predvolilne kampanje najmanj 18-krat v stiku z ruskimi predstavniki in drugimi ljudmi s povezavami s Kremljem po telefonu in elektronski pošti, pri tem pa se tiskovna agencija sklicuje na zdajšnje in nekdanje ameriške ameriške vladne uslužbence, ki so seznanjeni s temi stiki.

Gre za do zdaj nerazkrite stike, med njimi pa je bilo šest telefonskih pogovorov med veleposlanikom Kisljakom in Trumpovimi svetovalci, vključno s Flynnom, njegovim prvim svetovalcem za nacionalno varnost, so za Reuters dejali viri.

Med Flynnom in Kisljakom se je komunikacija stopnjevala po volitvah 8. novembra. Razpravljala sta o vzpostavitvi stranskega kanala za komuniciranje med Trumpom in ruskim kolegom Vladimirjem Putinom, s katerim bi se izognila ameriški t. i. nacionalnovarnostni birokratski sistem, ki ga obe strani vidita kot sovražnega do izboljšanja odnosov, so za Reuters dejali štirje zdajšnji ameriški uslužbenci.

Bela hiša in svetovalci Trumpovi kampanji so kljub prvotnim zanikanjem stikov z Rusijo med kampanjo priznali, da je v tistem časi prišlo do štirih stikov med Kisljakom in Trumpovimi svetovalci.

Ljudje, ki so Reutersu razkrili stike, so sicer dejali, da v njih niso videli nikakršnih dokazov o dogovarjanju med Trumpovim taborom in Rusijo glede volitev. Teme pogovorov so bile izboljšanje gospodarskih odnosov med državama, sodelovanje v boju proti t. i. Islamski državi v Siriji in omejevanju Kitajske, so dejali viri. A razkritje bi lahko povečalo pritisk na Trumpa in njegove pomočnike, naj FBI-ju in kongresu razkrijejo vse stike z ruskimi predstavniki med volitvami in tik po njih.

B. V., J. R.
Prijavi napako
Komentarji
KLIPAN
# 18.05.2017 ob 08:28
Sploh ne štekam več nič.
Sicer niti približno ne podpiram Trumpa, ampak kaj potem, če je imel stike z Rusi??
Mislim, v čem je fora?

Da pa se bo nadaljevala prodaja orožja šeriatskim Saudijcem v vrednosti 300 miljard dolarjev, to seveda v Ameriki nikogar ne moti, motijo pa jih stiki z Rusi????
Ta država je totalno izgubila kompas.
šurda
# 18.05.2017 ob 09:01
KLIPAN
In vsi ostali, problem je točno Russija, ta bo vedno sovražnik
ZDA, tako nas uči zgodovina !

PS: Danes bo pestro pri nas, danes bo SDS branil Thomsona
kdaj bo ta seja ?, jo vdim samo kot posnetek ob 16:00 !
vl4do
# 18.05.2017 ob 08:24
Telim USandA bi bil totalni dolgcas brez namisljenih sovraznikov.
m72
# 18.05.2017 ob 09:13
Tile ameri so že prav patetični. Beda in gnus.
Gaius Julius
# 18.05.2017 ob 09:27
@KLIPAN

Da pa se bo nadaljevala prodaja orožja šeriatskim Saudijcem v vrednosti 300 miljard dolarjev, to seveda v Ameriki nikogar ne moti, motijo pa jih stiki z Rusi????

Hehe, to je približno tako, kot da bi policija obtožila dilerja, da se je nezakonito pogovarjal o travici z najstnikom, medtem ko bi povsem ignorirali njegov poln šleper prešvercanega heroina.

USA, the cradle of double standards.
šurda
# 18.05.2017 ob 10:13
tomtom
Kakšno vero pa je po svojem možu prevzela Ivanka Trump ?
3X lahko ugibaš !
Seesaw
# 18.05.2017 ob 09:38


Republikanci: FAKE NEWS! FAKE NEWS! Tega nismo nikoli izjavili.
Novinar: Imamo posnetek pogovora.
Republikanci: Ok, ampak to smo se samo šalili med seboj.
generacija56
# 18.05.2017 ob 09:29
Ko se toliko ukvarjaš z neko državo, priznavaš, da je gospodar tvojega zavedanja.
Razumel bi, če bi se ukvarjali z Nemčijo, ki v resnici obvladuje Slovensko gospodarstvo, a ZDA?
Kdo so nam ZDA torej? Zakaj bolestno objavljanje te žajfnice?
In še to NEKRITIČNO?
Ta nacija ima resne probleme sama s seboj. Ko ji posvečate toliko pozornosti, postane njihov problem naš problem!
mataj-finance
# 18.05.2017 ob 12:26
CNN je čisto jasno in glasno povedal, da gre za maščevanje obveščevalnih služb:


Putinov komentar:
tomtom
# 18.05.2017 ob 10:06
@Pac-man

Ja kaj pa misliš, da bo anti Trump Washington post objavljal drugega, kot pa prikrival umor, ki bi vso zgodbo o ruskih heckerjih postavil na glavo. Familija pa itak brani svojega sina. Noben starš nima rad, da se o njegovem mrtvem otroku govori slabo.
simonc27
# 18.05.2017 ob 10:02
"izdaji zaupnih informacij "

Od kdaj pa je razkrivanje namer ISIS klavcev razkrivanje zaupnosti!
Razen če si Demokrati želijo da ISIS pobija Ruse. (kar me nebi čudilo)
Pa ti novinarji so res manipulatorji. Enako sem včeraj poslušal v Odmevih od novinarke, ki samo papagajsko ponavlja z isto naracijo kot ameriški MSM.
Da ne omenjam tega, da so isti mediji že o tem, da bodo ZDA prepovedale uporabo laptopov v letalih, poročali pred kratkim. In ravno to, da ISIS pripravlja take napade, je Trump omenil Lavrovu.
Putin ima prav, ko je rekel da so mediji 'sizofreni'. Vključno z našimi mediji.
audiac
# 18.05.2017 ob 09:52
Zanimivo,kako dolgo sceno iz ene in iste zadeve lahko sproducirajo politiki in mediji.Povrh vsega je zgleda vsaj 90% zgodbe lažnjive,podtaknjene in neosnovane.Koliko je v vsem resnice (če je sploh kaj) bomo mogoče zvedeli mnogo pozneje.
vidaest
# 18.05.2017 ob 09:17
ZDA: Svetovni policaj na snifu
amigo
# 18.05.2017 ob 07:56
To je narobe svet. Dve državi, ki lahko uničita ves svet, po mnenju "demokratov" ne smeta imeti medsebojnih kontaktov. Čudno, da še niso zaprli veleposlaništva v Moskvi in izgnali ruskega veleposlanika. V atomski vojni ni zmagovalcev. Ta kampanja proti Trumpu spravlja ameriško državo v čudno luč in škodi ameriškim interesom.
KovacevaKobila
# 18.05.2017 ob 14:19
ne se smešit in nakladat nebuloz . Trumpova edina napaka je da je podcenjeval ,,globoko državo,,

Sami pravite, da je bila zdravstvena reforma vsiljena s strani korporacij, ki 'ZDA držijo za goltanec'. Torej imamo na izbiro le dve opciji: Trump je v boju s korporacijami pokleknil ... ali pa se jim sploh ni uprl, ker je njihova lutka.

Glede na to, da Trump ta kolosalni nateg od reforme še zmeraj besno hvali, bi si drznil trditi, da nima ravno strašnih problemov z agendo in cilji finančne elite ... oz. 'globoke države', kot ji ljubkovalno pravite.
šurda
# 18.05.2017 ob 09:50
Koliko časa bo potreboval Donald Trump predsednik ZDA,
da odstavi namestnika pravosodnega ministra Roda
Rosenataina ??
KovacevaKobila
# 18.05.2017 ob 13:51
tudi sedaj ni nič bolje - v ZDA bi bilo potrebno implantirani drugačen sistem zavarovanja kar pa ZDA niso spodobni storiti saj jih korporacije držijo za goltanec .

Ravnokar ste implicitno priznali, da je Trump (le še ena) lutka korporacij oz. finančne elite.

Se strinjam, da je bil ObamaCare vse prej kot optimalna ureditev zdravstva. Toda glede na to, da bo zahvaljujoč Trumpovi reformi še dodatnih 24 milijonov ljudi ostalo brez zavarovanja, je vaša trditev, da 'sedaj ni nič bolje', rahlo smešna.

Vendar to sploh ni point zgodbe saj govorimo o tem kako bi neka ameriška ,, demokratska ,, opcija zavladala svetu . .. .

Demokrati ne odločajo o ničemer niti v lastni stranki, kaj šele, da bi vladali svetu. Demokratom, republikancem in svetu vladajo ljudje, ki ste jih prej omenili. To so tisti, ki 'ZDA držijo za goltanec'.
KovacevaKobila
# 18.05.2017 ob 12:38
Recimo da vseeno ima srce. Kot je rekla Melanija. Da njen moč je dober človek, le da bečina tega ne ve.

Zahvaljujoč Trumpu bo 24 milijonov ljudi ostalo brez zdravstvenega zavarovanja. Revni, kronični bolniki itn. Kar seveda pomeni, da bodo zaradi njega ljudje umirali. Istočasno pa je s svojo 'reformo' razbremenil najbogatejše. Tj. sebe. In njegove bogatunske buddyje.

Gruliti o njegovi 'srčnosti' je, brez zamere, rahel cinizem.
KovacevaKobila
# 18.05.2017 ob 11:40
Trump: Nothing more pathetic than a critic

Precej ironična ugotovitev ... glede na to, da kolega Donald ni ravno varčen s kritiziranjem. 'Broken system', 'fake media', 'failing ObamaCare', 'overrated actor/actress', 'crooked Hillary', 'bad hombres', 'menace', 'disaster', 'so sad' itn.
SheriffJoeArpaio
# 18.05.2017 ob 09:08
http://www.zerohedge.com/news/2017-05-16/murdered-dnc-staffer-seth-rich-shared-44000-emails-wikileaks

Nobenega ruskega hackanja ni bilo. Emaile je Wikileaksu predal razočarani član Demokratske stranke Seth Rich, ki so ga potem ubili z dvema streloma v hrbet. To nam prikrivajo globalisti, ki rušijo Trumpa.
Korošec
# 18.05.2017 ob 18:58
Tale medijski anti-Trump linč je postal že naravno smešen...KLIK
vxxxx
# 18.05.2017 ob 17:25
Pac-Man
# 18.05.2017 ob 10:24
Prijavi neprimerno vsebino
tomtom
# 18.05.2017 ob 10:06
--------------------------------------------

Hmmm, komu verjeti?

-----------------------------------------------------------------------------------------
Peko,....a bi ti znau razložit, kako in na kakšn način so Rusi vplivali na ameriške predsedniške volitve ?
Enostavno
# 18.05.2017 ob 12:28
ZDA: "Rusko afero" bo preiskoval nekdanji direktor FBI-ja

Kaj res nimajo drugega dela?ZDA narod brez službe in lačen....oni se pa gredo politiko izpred 80-70 let,ko je v FBI vladal nacist Hoover in po ZDA lovil čarovnice...pardon...Komuniste.
šurda
# 18.05.2017 ob 11:50
tuintam
Ti pišeš vedno znova in znova znamenite "dr romane "
Drugače pa nimaš pojma o pojmu !

Donald Trump predsednik ZDA je največja tragedija na čelu
ZDA, le koga od svoj širne žlahte bo dal na čelo FBI-ja ?
Nekam dolgo "cinca" pa tako zelo učinkovit naj bi bil !
RESNICA
# 18.05.2017 ob 10:28
No, če smo realni in zares resnicoljubni....

V čem je pravzaprav problem, če se nek politik dobi s politikom - veleposlanikom druge države?????

V bistvu ga ni!!!! Tu gre zgolj za lovljenje čarovnic in iskanje razlogov za metanje polen pod noge administraciji, ki ni po godu elitam, ki so izgubile nadzor nad administracijo!!!

Samo lep primer: V Sloveniji, nam domači državi, se je Veleposlanik ZDA, sedanji in prejšnji, sestajal s politiki, ki so sestavljali Vlado, še predno da so jo sestavili.

In???? Še javno je pametoval, Veleposlanik ZDA, kakšna mora biti nova Vlada...

Je bil kak problem??????

Ja, bil je, vendar je bilo to problemiziranje zatrto v kali!!!!
zenga.zenga
# 18.05.2017 ob 14:09
moj komentar
Putin na vso to ameriško limonado gleda najbrž v smislu: "rešujte to med seboj in mene ne mešajte v vaše družinske zadeve".
Seveda se pri tem najbrž strašansko zabava.
-----
verjetno bi za njega bilo celo bolje da bi zmagal tista kilingtonova ovca , saj bi se potem jenkiji še hitreje implodirali ....
moj komentar
# 18.05.2017 ob 13:38
Putin na vso to ameriško limonado gleda najbrž v smislu: "rešujte to med seboj in mene ne mešajte v vaše družinske zadeve".
Seveda se pri tem najbrž strašansko zabava.
zenga.zenga
# 18.05.2017 ob 13:02
KovačevaKobila
Zahvaljujoč Trumpu bo 24 milijonov ljudi ostalo brez zdravstvenega zavarovanja. Revni, kronični bolniki itn.
---------------
tudi sedaj ni nič bolje - v ZDA bi bilo potrebno implantirani drugačen sistem zavarovanja kar pa ZDA niso spodobni storiti saj jih korporacije držijo za goltanec . Vendar to sploh ni point zgodbe saj govorimo o tem kako bi neka ameriška ,, demokratska ,, opcija zavladala svetu . .. .
zenga.zenga
# 18.05.2017 ob 12:58
ZDA: "Rusko afero" bo preiskoval nekdanji direktor FBI-ja
-----
Aha zdaj izberejo nekega šalabajzerja da vodi preiskavo o čemerkoli - recimo o ljubezenskem življenju majskih hroščev ali o nedokazanem vpletanju v ameriške volitve kjer sploh ne vidim razloga zakaj naj bi katerokoli vpletanje v notranje zadeve ZDA lahko karkoli spremenilo .
Po drugi strani so se vsi EU voditelji dokazano vpletali v francoske volitve in agitatirali proti Le Penovi pa nikomu ništa .
pa dajmo še prosim razmišljati s tisto malo možganov kar nam jih ni scvrlo main stream ,,osveščanje ,, .....
Hopi
# 18.05.2017 ob 11:45
Ha, kakšne grožnje Obama-Hillary pripadnikov. Edino lova na
čarovnice se lahko gredo. Z nekimi realnimi konkretnimi dokazi
pa so že davno pod nulo.

Dvojčka 9/11 še kar čakata. Da o dokazih stvarnikov in
podpornikov AlKaida glavorezcih in ISIS glavorezcih sploh ne
govorimo.
WeeBay
# 18.05.2017 ob 11:02
Res neverjetno. Namesto da bi končno stopili skupaj in rešili določene probleme po svetu ter da bi tako morda celo zavladal mir na zemlji.... ne demokrati in ostali neoconi v kongresu si tega enostavno ne želijo. Američani enostavno ne vedo kako je živeti v strahu in to se žal ne bo spremenilo dokler bodo številka 1 oziroma dokler nebo na vrh prišla neka druga država. Trumpa sem si ravno zato želel, ker je bil on edini kandidat ki je bil dejansko pripravljen sodelovati z Rusi in je še vedno pripravljen vendar mu ne samo kongres ampak celotne ZDA tega ne dovolijo. Niti ni potrebno da so pa zdaj najboljši prijatelji ampak bi bilo povsem dovolj če bi stopili skupaj pri problemih ki lahko vplivajo na cel svet. Tu res ne vidim nič slabega. Ne razumem zakaj se Američani tega bojijo, nesmiselno.

Tule še Lep povzetek.

video]https://www.youtube.com/watch?v=v1
srAzhc4BI[/video]

Očitno bo moral Trump v vojno da se mu opraviči vse skupaj. Trump je velikokrat dejal da si sam ne želi vojne in lep dokaz je Koreja kjer celo kot prvi pripravljen govoriti s Kimom. Očitno bo deep state zakuhal nove probleme seveda z glavnim sponzorjem (demokrati)
tuintam
# 19.05.2017 ob 02:10
zenga.zenga
--------
tuintam
Vse skupaj moramo videti kot akcijo in reakcijo, kot neko ogromno sprenevedanje in manipulacijo s pojmi v želji ohraniti oblast tudi, ko to ni umestno.).
--------
in čemu potem to počneš . Že vrabci na strehi čivkajo da je neo liberalni globalno usmerjen kapitalizem v principu fašizem , ki se ga da primerjati le z srednjeveškim razpadanjem držav in nastajanjem fevdalizma v najbolj kruti obliki ( fevdalci kot uničevalci držav in ustvarjanja svojih fevdov , ki ne plačujejo davkov ) . S tvojim manipuliranjem z izrazi pač ne pripomoreš k osvetlitvi problemov ...

V temle sedaj že malo oddaljenem pogovoru N. Chomsky dobro reče, kako da 'vsi vemo, da neoliberalizem ni niti neo in niti liberalen'. Problem je, ker ga potem tudi sam še naprej NAROBE imenuje neoliberalizem in liberalizem, čeprav to ni to. Čista katastrofa je, kako nam te pojme tolmačijo.

Par ljudi ve, da je ta neoliberalizem, ko se ohranja prevelika pooblastila upraviteljev iz socializma, v bistvu radikalizem, da je socializem v bistvu desnica in neprava levica ipd. Vse skupaj, kar se gremo sodi na desno. Liberalne kapitalistične opcija ta hip praktično ni. Prevladuje desna oblastnost (pod vplivom socializma, kvazi leve opcije).

Več ne bi ...
zenga.zenga
# 18.05.2017 ob 17:55
vxxxx
Peko,....a bi ti znau razložit, kako in na kakšn način so Rusi vplivali na ameriške predsedniške volitve ?
-----------
nekaterim je zelo jasno da so rusi vplivali na ameriške volitve kar je nedokazano , ni jim pa jasno da so evropski politiki vplivali na francoske volitve kar je bilo dokazano ponavljano po vseh
medijih .
zenga.zenga
# 18.05.2017 ob 17:26
moj komentar
Za Ruse je vseeno, kdo je na virtualnem oziroma navideznem vrhu ZDA. Dobro se zavedajo, kdo so pravi ameriški gospodarji in da slednji ne bodo nikoli odstopili od svojega cilja razbijanja in trganja Rusije.
--------
točno tako kot si napisal . Po njihovem je rusijo nujno potrebno uničiti in kolonializirati . seveda je njim čisto za Evropo , ki bi pri takem scenariju bila pregažena po sistemu selitve narodov z ljudstvi ki živijo med rusijo in kitajsko - za njih bi bilo važno da uplenijo nekaj najboljših
,, kosov mesa ,, .... Za amere je značilna miselnost starega bizanca - torej skregaj in vladaj ...
moj komentar
# 18.05.2017 ob 14:14

zenga.zenga
verjetno bi za njega bilo celo bolje da bi zmagal tista kilingtonova ovca , saj bi se potem jenkiji še hitreje implodirali ....


Za Ruse je vseeno, kdo je na virtualnem oziroma navideznem vrhu ZDA. Dobro se zavedajo, kdo so pravi ameriški gospodarji in da slednji ne bodo nikoli odstopili od svojega cilja razbijanja in trganja Rusije.
Ta projekt traje že tisočletje. Nazadnje je poraz doživel Hitler, Američane pa to šele čaka.
šurda
# 18.05.2017 ob 12:11
tuintam
O čem pa ti sanjaš ?, jaz nikjer nisem napisal tisto, ker ti
o meni misliš !

Donald Trump predsednik ZDA je pač tragedija za ZDA to
vsak dan sproti znova in znova dokazuje z svojimi dejanji !
Me res zelo čudi, da namestnik pravosodnega ministra
Rod Rosenstain še ni bil razrešen z znamenitim predsedniški
odlokom !
wooly peter
# 18.05.2017 ob 12:08
voduška prisotni opominjamo na pametne besede Čehova - lakoničnost je sestra nadarjenosti
sumljivac
# 18.05.2017 ob 11:53
Trump: Nothing more pathetic than a critic

Ni je entitete, stvora, pošasti, ki se je Trump boji in jo prezira bolj kot kritiko. Človek, ki je celo življenje poslušal samo kimavce, ki so mu lezli v tazadnjo, pač ne more imeti trde kože, ki je potrebna za delo predsednika ZDA. In ni večje grožnje za njegov nežen in krkeh ego, kot kritika, sploh če je upravičena. Celotno življenje jadra na lastni predstavi o grandioznosti, zdaj pa mu zadaj zvesto stoji dobrih 30% američanov in 80% mmc apologetov.
Tako, da je popolnoma razumljivo, zakaj kritike dojema kot največjo grožnjo svoji fukciji. Zato, ker se mora prvič v življenju pred nečem zagovarjati in dejasko odgovarjati za svoja dejanja in besede. Prvič v življenju, zato ni nič čudnega da kritiko dojema kot eksistenčno grožnjo. Tako pač je pri nežnih, občutljivih politično korektnih rožicah, ki se delajo da to niso :)
Skratka, nič novega, gremo dalje....
tuintam
# 18.05.2017 ob 11:21
PS
Pozabil sem znova poudartiti, da je sedanja neoliberalna smer ni niti neo in niti liberalna (tako je dejal Chomsky), pač pa preprosto neoradikalna (tako pa jaz temu rečem, Chomsky pa še vedno da je tisto neoliberalna opcija, pa čeprav ni; N. Klein se je zmotila v imenovanu, ne pa le ona).
šurda
# 18.05.2017 ob 11:20
WeeBay
To ni neka njegova firma, kjer greš lahko 99X v stečaj, to so
ZDA skupek 50-ih zveznih držav !

Kako pa kaj nastavitev direktorja FBI-ja napreduje ??
Binder Dandet
# 18.05.2017 ob 10:57
"Dve državi, ki lahko uničita ves svet, po mnenju "demokratov" ne smeta imeti medsebojnih kontaktov. "

Ne boš ti demokratov demokracije učil.:D
generacija56
# 18.05.2017 ob 09:32
A vse to zato, ker je naš predsednik vlade diplomant amijevske univerze in ne more brez njih? Nostalgija?
tuintam
# 19.05.2017 ob 02:19
zenga.zenga

Čim ti desna opcija poriva na levo bivšo socialistično opcijo, del desne opcije, skupaj obe ti opciji izrineta kapitalistično levo opcijo. Potem se pa druga drugo označujeta z izrazi, ki naj bi opisovali tisto izrinjeno opcijo. Tako neka v redu opcija (družbi oz. celoti naklonjena, ne oblasti in neoblastna) dobi negativno konotacijo pričujočih dveh (leve in desne strani desne opcije), sami sebe pa prikazujeta kot pozitivke... Nek MMC ali naša država bi z lastnim zgledom in analizami lahko na te vrste probleme opozorila. V naše dobro. Zase bi morali kaj narediti. To, kar se dogaja v svetu, pelje v vse slabše... Recimo pa, da bo kdo drug kaj naredil, nakar bi še mi. V tem primeru je pa pomembno, da razmišljamo in da smo pripravljeni.
mb128
# 18.05.2017 ob 18:39
V NY Times Squere je nek avtomobil zapeljal na pločnik in ranil vsaj 13. ljudi!
zenga.zenga
# 18.05.2017 ob 17:18
tuintam
čisto lepo skupaj pijuckajo, seksajo, so vsi veseli velikih investicij, ko profitirajo, še sploh če so umestne (kar pa sedanje niso in je bolj to katastrofa) ipd., le pred javnostjo igrajo svoje vloge in vlogice ?
-------------
ja - mogoče res , v je v ZDA zadeva veliko bolj resna . Že pred pred drugo svetovno vojno se je v ZDA pričela formirati posebna ,,vlada v senci ,, ki se ji reče po novem ,,globoka država,, .
Sestavljajo jo vplivni bogataši , politiki in novinarji ter del nevladnih organizacij s podporo vseh varnostno obveščevalnih služb , ki jih je okoli 20 . Demokracija pri njih pomeni le kuliso za komunikacijo z naivnimi ameriškimi volilci . Če jim kateri predswenik ni po volji se ga znebijo zlepa ali zgrda ( atentat , impičment , zastrahovanje ali podkupljanje ) . Obama je bil ostrahovan in podkupljen , Kennedy likvidiran ....
pkorosec
# 18.05.2017 ob 15:16
Kaj porece na to Jansa? Zakaj je tiho? Kaj ne ve, da se mi ne moremo orientirat brez njegovega stalisca?
Sebastjan666
# 18.05.2017 ob 15:12
To kar se v resnici dogaja v ozadju se nam sanja ne. Sei pa zdi, da se gre za popolnoma druge stvari, kot se jih servira javnosti.

Rod Rosenstein je v preteklosti delal pod Robertom Muellerjem, ko je bil ta pomočnik generalnega tožilca. Vmes je Rosenstein delal na poziv Busha na državnem sodišču za pritožbe.
Trump pa ga je sedaj povišal v namestnika generalnega tožilca. Čeprav je Sessions 10. marca zahteval njegov odstop (skupaj s še 45 namestniki generalnega tožilca), je Trump to preprečil.
Nato je Trump odredil Sessionsu in Rosensteinu, da se lotita Comeya. Rosenstein je zbral dokumentacijo, ki jo je predal Sessionsu - v zvezi s Comeyevim ravnanjem glede Hillary.
Nato pa je Rosenstein zadolžil Muellerja kot posebnega svetovalca v zvezi s temi povezavami z Rusijo.
Menda pa je Rosenstein tudi zahteval od Muellerja, da poda kriminalno ovadbo, če ugotovi kakšno zvezno kriminalno dejanje :) s strani Trumpove administracije.

Glede na to, da Trumpa, Putina in Netanyahuja povezuje ista skupina ljudi - Chabad Lubavitch in njena rusko/izraelska židovska (no, saj sploh niso Židje) mafija - je stvar resnično absurdna. Če pa dodamo, da je Putin zaposlil v ruski orožarski Sistemi Petra Mandelsona, pomembnega člana Bilderbergov, svetovalca Tonya Blairq, bivšega Evropskega komisarja, pomembnega člana globalnega bančnega kartela (Lazard, Deutsche Bank), ter dober prijatelj z družino Rothschild - ter z Putinovim sodelavcem Deripaskom. In zaradi prijateljstva med Deripaskom in Mandelsonom, ko je bil ta komisar za trgovino, so bile carine na aluminij nizke, kar je omogočilo velike zaslužke Deripasku - čeprav je Mandelson trdil, da ni imel nobene vloge pri tem.

Me je pa včeraj zelo razveselilo, kako so na RTVju med dnevnikom pokazali McCaina, kot tisto dobro, pozitivno osebo med republikanci :), ki kritizira Trumpa. Krasni naši mediji in njihovi nazori.

Naslednjič pa še več o sabatejcih imenovanih Chabad (kot most med oligarhijo ZDA, Rusijo in Izraelom), saj po njihovem nekdanjim vodji Schneersonu,, v ZDA njegov rojstni dan praznujejo kot dan izobraževanja od leta 1978, ponavadi v aprilu.
neprilagojen
# 18.05.2017 ob 12:21
ti-ne
# 18.05.2017 ob 11:24
Republikanec Kevin McCarthy pravi, da Putin plačuje Trumpa:

https://www.theguardian.com/us-news/2017/may/17/putin-pays-donald-trump-kevin-mccarthy-recording

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-russia-report-idUSKCN18D2YO
Kazalo