Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 111 glasov Ocenite to novico!
Barack Obama in Vladimir Putin nista v najtoplejših odnosih. Foto: Reuters
Trump nikdar ni skrival, da Putina občuduje. Foto: Reuters
Trump praznike preživlja na svoji posesti na Floridi, kjer tudi nagovarja sedmo silo. Foto: Reuters

Dodaj v

ZDA zaradi domnevnih ruskih hekerskih vdorov izgnale 35 ruskih diplomatov

Pričakovati je, da bo ruska vlada sprejela povračilne ukrepe
29. december 2016 ob 17:59,
zadnji poseg: 29. december 2016 ob 20:50
Washington - MMC RTV SLO

ZDA so izgnale 35 ruskih diplomatov z veleposlaništva v Washingtonu in konzulata v San Franciscu. Gre za povračilne ukrepe za domnevne računalniške vdore med ameriškimi predsedniškimi volitvami v škodo demokratske stranke in Hillary Clinton.

Ruski diplomati morajo z družinami zapustiti ZDA v 72 urah. Poleg tega bodo ZDA zaprle tudi poslopji v Marylandu in New Yorku, ki ju Rusija uporablja za zbiranje obveščevalnih podatkov.

Pričakovati je, da bo ruska vlada, ki poseganje v ameriške volitve zanika, sprejela povračilne ukrepe in izgnala ameriške diplomate, navaja BBC.

Kot smo že poročali, je odhajajoča Obamova administracija odločna, da bo še pred predajo položaja Donaldu Trumpu 20. januarja Rusiji zaradi domnevnih vdorov v računalniške strežnike naložila nove sankcije.

Čeprav je Obama do Rusije za odtenek popustljivejši, kot bi bila njegova nesojena naslednica Hillary Clinton, pa ni nobena skrivnost, da je imela njegova administracija s Kremljem precej napete odnose in je, predvsem zaradi ruskih posegov v Ukrajini, Moskvi že naložila več sankcij.

Novoizvoljeni predsednik Trump si po drugi strani z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom redno izmenjuje izraze občudovanja in pohval ter trditve, da se je Rusija vmešala v ameriške volitve oz. jih celo priredila Trumpu v prid, označuje za "smešne".

A eden vidnejših republikanskih senatorjev Lindsey Graham, oster kritik tako Rusije kot Trumpa, je na novinarski konferenci v Latviji napovedal, da bo kongres "preiskal rusko vmešavanje v naše volitve". "Obetajo se dvostrankarske sankcije, ki bodo Rusijo, še posebej pa Putina, močno prizadele," je za CNN dejal Graham. "Rekel bi, da nas 99 senatorjev izmed stotih verjame, da so Rusi to res storili, in zato bomo ukrepali."

Trump brez konkretnega odgovora
Washington Post je sicer nedavno poročal, da je Bela hiša tik pred napovedjo novih protiruskih sankcij kot povračilni ukrep zaradi domnevnih vdorov. Kakšne naj bi te sankcije bile, sicer ni jasno, glede na to, da bo Obama svoj stolček Trumpu predal že čez dobre tri tedne.

Kot spominja Guardian, je Trump med svojo predvolilno kampanjo nekajkrat namignil, da bi ne le odpravil sankcije proti Rusiji, ampak da bi celo razmislil o priznanju Krima kot dela Rusije. In ko so novinarji v sredo Trumpa vprašali, ali meni, da bi morale ZDA sankcionirati Rusijo zaradi njenih domnevnih hekerskih podvigov, je odgovoril: "Mislim, da bi morali že končno nadaljevati svoje življenje. Mislim, da so nam računalniki zelo zapletli naša življenja. Ta računalniška doba nas je privedla do točke, ko nihče točno ne ve, kaj se zares dogaja."

Da bo Trump precej bolj naklonjen Rusiji kot njegov predhodnik nakazuje tudi njegova izbira za novega zunanjega ministra - na ta položaj je imenoval Rexa Tillersona, ki je kot vodja Exxon Mobila vrsto let sklepal posle z Rusijo, njegov dobri prijatelj pa je Igor Sečin, vodja ruskega naftnega giganta Rosnefta in eden najtesnejših Putinovih družabnikov. Tillerson je leta 2014 dejal, da Exxon ameriških sankcij proti Rusiji ne podpira, ker se jih težko učinkovito izvaja.

Sankcije - take in drugačne
Kot opozarja Guardian, pa bi Trump težko odpravil vse protiruske sankcije, tudi če bi to hotel, saj nekatere zadevajo posameznike, vpletene v kršitve človekovih pravic, zato jih lahko odpravi samo kongres. Obamova Bela hiša bi verjetno tudi nove sankcije zaradi računalniških vdorov vpeljala tako, da bi jih Trump težko odpravil.

Kljub temu pa je trenutno v veljavi cela vrsta sankcij, ki so jih ZDA naložile Rusiji zaradi njene priključitve Krima in bi jih Trump zlahka odpravil zgolj z enim podpisom. In če bi Trump to storil, bi evropska podjetja močno pritisnila na lastne vlade, naj tudi EU odpravi sankcije proti Rusiji, da ne bi imela ameriška podjetja nepravične prednosti na ruskem trgu.

Putinov predstavnik Dmitrij Peskov je prejšnji teden dejal, da Rusija s Trumpovo administracijo upa na "nov, svež in konstruktivnejši pristop". Peskov je dejal, da bi Rusija pozdravila dialog, da pa ne bo pritiskala za sprostitev sankcij. "Mi nismo dali pobude za dialog o sankcijah in ne bomo dali pobude za njihovo odpravo," je dejal. Ob tem je dodal, da sankcije Rusije in ZDA niso kaj posebej prizadele, drugače je z evropskimi kmetijskimi pridelovalci, ki so ruske protisankcije še najbolj občutili.

Zaradi sankcij proti Rusiji je namreč na dolgi rok precej bolj na škodi EU kot ZDA, ki so dale pobudo za sankcije. Kljub temu pa je v zadnjem času kar nekaj ameriških podjetij izrazilo nejevoljo nad sankcijami in upanje, da se sankcije končno odpravijo, saj bi se jim s tem odprla vrsta novih mikavnih poslovnih priložnosti.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
neprilagojen
# 29.12.2016 ob 18:04
najboljse kaj bo obama v casu svojega mandata naredil je 20. janurja ko bo odsel
jarovit
# 29.12.2016 ob 18:13
hAHAHA. Zahojena Rusija, tretje razredna država, na lesenih računalnikih vdira v sisteme in minira volitve super velesile, ki se ponaša s super HI-TEC tehnologijo, ki jo bo ostali svet videl šele enkrat v naslednjih stoletjih.
NoriPlanet
# 29.12.2016 ob 18:33
Putin je Obamo politično in strateško nokautiral.
jarovit
# 29.12.2016 ob 18:16
Če bi bil v vlogi Obame, bi me bilo sram priznati tudi če bi bilo res kaj šele jokat in cvilit.
WeeBay
# 29.12.2016 ob 18:05
Zguba ostaja zguba. Vidim da ga poraz v Siriji še vedno boli. Prav tako poraz Hillary Clinton. Vse skupaj ga tako močno boli da se je odločil da bo zadnji mesec izkoristil za igranje golfa na Hawajih.

Grommm
# 29.12.2016 ob 18:26
GREM STAVIT,

da bodo sankcije

spet prizadele

samo EU,


ker noče podpisati TIPPa,

Rusija jih skoraj,

USA pa nič

čutila.

Ampak EU-bebci bodo spet nasedli!!!
KPRAA
# 29.12.2016 ob 19:42
Nobelovec je jezen, ker drugi delajo mir, kjer ZDA povzročajo vojno.
jCoob
# 29.12.2016 ob 19:47
tale obama je žleht do obisti. to je ena stvar..
druga pa, da če so američani tako alergični na možnost, da se kdo vpleta v njihove volitve, bi morda gospodje ob tem pomislili in razmislili, da si enako želijo tudi druge države, v katerih volitve se non-stop vmešavajo amerikanci..
(hinavci)
SF-SN
# 29.12.2016 ob 19:23
Mora elito v ZDA hudo boleti, kako Rusija v manj kot letu in pol iz Sirije popolnoma izkluči ZDA
Vipavec
# 29.12.2016 ob 21:08
OBAMA Grobar EU.
Hvala Bogu da ni zmagala Clintonka.
levak
# 29.12.2016 ob 19:38
Šlo naj bi za odgovor na domnevne ruske vdore v ameriške strežnike in "vmešavanje v ameriške volitve" novembra letos.
----
Bolj kot se smešijo sami, jih drugi ne.
Follow Me
# 29.12.2016 ob 18:48
Eu pudelčki poslušajo Obombo, ni nam pomoči.
PlanetOfTheApes
# 29.12.2016 ob 19:32
ZDA so se v zadnjih 70 letih najmanj 85 krat "vmešale" v predsedniške volitve drugih držav po svetu. Obama bi lahko vedel, da so gospodarske sankcije le uvod v vojno z Rusijo.
Vipavec
# 29.12.2016 ob 19:49
OBAMA ti se samo odpelji.
Pa Nobelovo nagrado bi bilo razumno da bi vrnil.
el CARTEL
# 29.12.2016 ob 19:43
se pravi NWO se še vedno ni sprijaznil, da je izgubil volitve.
sedaj krivca vidijo v rusih.

ki so baje izdali nečenosti kokoške. ampak sama kokoš in njena dejanja niso sporna.

kar me spomni na še eno stvar: kaka vukojebina je postal ta razpadajoči imperij, ko jim rusi nameščajo volitve :)
ni maitre
# 29.12.2016 ob 19:38
Še boljši seznam bi bil koliko vlad so zrušili s svojimi šakali...
moj komentar
# 29.12.2016 ob 19:59
ZDA dejansko izvajajo vse mogoče umazane igrice, da državam svojega interesnega vpliva preprečijo vsakršno sodelovanje z Rusijo in s tem neodvisnost od ZDA.
Več kot očitno je, da izgubljajo pozicijo vodilnega imperija in reši jih lahko le nova svetovna vojna, ki pa tokrat tudi njih ne bi pustila varne in nedotaknjene.
To pomeni, da ZDA ne morejo več zavirati gospodarskega razvoja svoje konkurence in se bodo s tem morale prej ko slej sprijazniti.
To za človeštvo ne bo slabo in lahko prinese veliko pozitivnega.
Enostavno
# 29.12.2016 ob 18:55
Obama hoče še pred odhodom Rusiji naprtiti nove sankcije

Izgubljen in poražen kvazi politik.Podoben je kokoški brez glave.USA agresivna politika je doživela svoj konec.Naj se zamislijo tudi USA politični prijatelji.Skupaj se potapljajo.
codered86
# 29.12.2016 ob 20:01
@ni maitre

Lovci bodo sprva ameriški patrioti. Kaj misliš, kdo je spravil dokumente wikileaksom? Da so Rusi heknili? Haha yeah right. To so bili patrioti v ameriških agencijah (CIA, NSA, FBI itd.), ki so imeli dovolj kriminala in so videli, da je Amerika na robu uničenja, če zmaga Killary s svojo globalno kriminalno agendo. Zdaj ko bo državno tožilstvo spet pod nadzorom, predvidevam, da si bo še več ljudi upalo razkriti kriminal in korupcijo pod Obamo. Obama se bo pa vsedel že zaradi tega, ker so pred kratkim forenziki dokazali, da ima ponarejen rojstni list in da ni bil rojen na Havajih, kot sam trdi.
no72
# 29.12.2016 ob 19:53
Zares ne morem verjeti svojim očem, kar berem:

Barack Obama bi uvedel dodatne sankcije proti Rusiji samo zato, ker NAJ BI SE vmešavala v ameriške novemberske volitve!! Ukrajina je zame tu "larifari" izgovor.....

Tudi če bi bilo to res, je to nevredna izjava predsednika "banana države", kaj šele supersile ZDA. Pa verjamem, da to ni res, da bi tu igrala Rusija neko odločilno vlogo.

Kaznovati Rusijo samo zato, da bi s tem svoj bes znesel nad "smrtno sovražnico", ki naj bi bila kriva za poraz Hillary in ameriške progresivne levice....Bolano do konca! Kako Obame ni sram spustiti se na tako nizek nivo v zadnjih dneh mandata?
no72
# 29.12.2016 ob 19:28
Kdaj bo končno 20. januar, da klovna Obamo končno s foteljem vred vržejo iz Bele hiše??

Ta človek bo delal na svetu zgago, dokler bo lahko mignil z mezincem!

Neverjetni politični škodljivec, ki je odvrgel vse lepe maske po zmagi Trumpa, sedaj šele gledamo njegov grd pravi obraz, ko je izgubil vse zavore! Kakšna sreča, da ni zmagala njegova oproda!
Če bi vladal še pol leta, bi zakuhal še svetovno vojno.......
safarbo1
# 29.12.2016 ob 19:12
Koreja, Vietnam, Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Abu Greib, Guantanamo, ... kje niste vpleteni? Prijatelji Saudove Arabije, največje kršiteljice človekovih pravic. Morda bi se morali kar sami sankcionirati.
Korošec
# 29.12.2016 ob 22:54
Še zmeraj nobenih trdnih dokazov razen govoric o Ruskem vpletanju, pa že kar sankcije, Stalin bi bil ponosen na Obamo...
statist_num
# 29.12.2016 ob 20:59
Uradno so ruske diplomate izgnali zaradi hekerski vdorov, neuradno pa zato ker je Rusija porazila ISIS ki ga financirata ZDA in njihovi Arabski zavezniki. Da bi NSA, ki dobiva za razvoj in delovanje na milijarde dolarje, dopustila hekerske vdore na lastnem ozemlju je za lase privlečeno in na to lahko nasede samo povprečen novinar ali šablonski bralec.
Obamova administracija se upogiba Arabcem, Trumpova se bo pa Judom. Judi so vredni svojega denarja vendar v njihovi veri na srečo ni verskih fanatikov in vsaj s tega stališča bo malo bolje.
no72
# 29.12.2016 ob 20:07
moj komentar@ 19.59:

drži, ampak močno upam, da bo Trump vendarle človek, ki bo preprečil ta črni scenarij, začel s prijaznejšo politiko do Rusije in posredno s tem koristil tudi Evropi, ki je 3 leta močno trpela zaradi Obamine egoistične antiruske in antievropske politike!....in, ki bi se v primeru zmage Hillary zanesljivo nadaljevala s še hujšo intenzivnostjo.....do svetovne katastrofe.
moj komentar
# 29.12.2016 ob 20:04
Obama se bo pa vsedel že zaradi tega, ker so pred kratkim forenziki dokazali, da ima ponarejen rojstni list in da ni bil rojen na Havajih, kot sam trdi.

Le zakaj se takšna "dobričina" od človeka skriva za lažnimi rojstnimi listi, kot nekakšen terorist?
Njegova vest vsekakor ni mirna.
J@st
# 30.12.2016 ob 01:05
Marija Zaharova:" Obama in njegova ekipa so luzerji, ki se ne morejo sprijazniti s porazom."
penkoster
# 29.12.2016 ob 23:22
Ena stvar, ki se mi zdi zabavna: karkoli si mislimo o Snowden-u, poba je ušel iz ZDA z zelo zelo velikim številom vladnih dokumentov z oznako "strogo tajno" in po naključju dobil azil v Rusiji. Posledice za Rusijo, za to dejanje? Jih ni.

Tako imenovani "ruski" hekerji zgrabijo nekaj zasebnih e-poštnih sporočil od DNC, ki niso niti uradni Ameriški vladni dokumenti in sploh niso označeni s stopnjo tajnosti (interno, zaupno, tajno, strogo tajno). Posledice za Rusijo? Izgon 35 diplomatov z družinami in zaprtje nekaj objektov.

Napram 'levičarju' Obami je Bush videti kot hipijevski mirovni protestnik, slavni general Patton pa kot knjižničar.
BKn
# 29.12.2016 ob 22:30
Nekateri pozabljate na to, kdo se še posebej zadnjih 15 let gre vojaskih avantur na bliznjem vzhodu. Kdo je tisti, ki se vpleta v notranjo politiko na vseh koncih sveta. Kdo je tisti, ki je svet zavajal o orozju za mnozicno unicevanje v Iraku. Ob vec 100.000 mrtvih ni bilo niti opravicila. Nekako se je ocitno pozabilo tudi na migranstko krizo, kdaj se je zacela, kdaj se je Rusija vkljucila aktivneje z vojaskim posredovanje. Nisem pro-Rus, vendar s prstom kazati na Rusijo za vse tezave, je pljuvanje v lastno skledo. Tu ni povsem nedolzne strani nikakor. Vendar je jasno, kdo je glavni agresor na vseh pogočih straneh. Tudi lazne novice niso nic novega, razna lazna propaganda je vseprisotna že dolgo. In sele sedaj, ko ZDA zacnejo pisat o tem, se masa dvigne proti strani, ki je na sploh netalentirana za reklamiranje svojega interesa.

Lani se je zgolj malo pisalo o skandalu ZDA spijunaze evropskim politikom, in gospodarstvu. Kar pometlo se je pod preprogo, sedaj pa vsi panicno pisejo o Ruski spijunazi. Po drugi strani pa pisati o u popolni inveferiornosti Rusije v vseh pogledih. Drzave EU morajo enkrat začet izvajat lastno zunanjo politiko, sicer ne bo prezivela nikakor.
SEL
# 29.12.2016 ob 21:05
Pa dajmo reči v primer, da bi bilo resnično, da so Rusi vpleteni v informaciji o "Killary".
Kako ni sram Obame, Nobelovega nagrajenca za mir, da lažejo in prekrivajo resnico lastnemu ljudstvu o "Killary" da je zločinka in pokvarjenka brez moralnosti in občutka za ljudi. Ko nekdo razkrije kdo je ona in njena administracija, to postane zločin. Ali ni zločin to, da nekoga skrivaš in prikrivaš dejstva, da z manipulacijo ljudi, postaviš nekoga na bilo katero odgovorno mesto države.
To je tako, kot bi bančnega roparja iz preteklosti postavil za guvernerja banke. Ko bi pa nekdo razkril, da je ta oseba bila ropar bank, bi pa zagnali gonjo proti tistemu, ki je razkril in s tem hotel zaščitil državno banko in bi ga obsodili na zaporno kazen.
Moralo bi biti v naravi , če si grešil ne moreš voditi države in pika. Nekdo opozori in dokaže, ta isti pa je preganjan in tepen.
Narobe svet.....zato pa gre vse u kur..c
statist_num
# 29.12.2016 ob 21:05
Barack Husein Obama. Že ime pove kam pes taco moli in kdo s kom sodeluje. Ne pozabimo da je Husein Obama hotel onemogočiti Američanom tožbo Savdske Arabije zaradi 11. septembra.
borch
# 29.12.2016 ob 20:26
@Skippy

Ne nabijaj v prazno. Delam v avtoindustriji in na vsakem novem avtu vidis, kam bo sel. In prekleto veliko jih gre v Rusijo. Smo enkrat prav steli (resda je od tega 4 leta) in okoli 70% avtov je bilo pripravljenih za prevoz v Rusijo. In je slo za ZELO ugledno nemsko znamko.
ni maitre
# 29.12.2016 ob 19:36
@safarbo1
kje niste vpleteni?
Dolg seznam...
List of wars involving the United States
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wa
rs_involving_the_United_States
moj komentar
# 29.12.2016 ob 19:29
Najprej so ZDA naščuvale EU v spor z Rusijo, sedaj pa bodo pohitele s posli v Rusijo,...

Tako se lomi konkurenca.
Pri tem je potrebno povedati, da se tudi gospodarsko sodelovanje Nemčije in Rusije nemoteno vrši in celo napreduje. Merklova trdi, da z Rusijo ne bo ukinjala pogodb, ki bi Nemčiji prinesle škodo. Nemcem niti na misel ne pade, da bi ukinili uvoz ruskih energentov in rud ali se odpovedali izvozu avtomobilov v Rusijo.
Toliko o teh smešnih embargih. Veljajo samo za zahodne nepomembne in nevplivne banana državice, da se jih odvrne od gospodarskih povezovanj z Rusijo.
SF-SN
# 29.12.2016 ob 19:22
Kot sem že većkrat napisal, Obama in lutkarji za njim želijo preprečiti kakršnokoli zbližanje ZDA z Rusijo
svyatoslav
# 29.12.2016 ob 22:55
Zaradi domnevnega vmešavanja Rusije v ameriške volitve?
Zadnjih 70 let gledamo državne udare, volilne prevare, uzurpacije oblasti, politične umore - vse pod taktirko cie.
Po teh kriterijih bi morala biti vsa diplomatska predstavništva ZDA v svetu zaprta.
Še v tako nepomembni Sloveniji se predstavniki vseh političnih strank na ukaz veleposlanika zda narišejo v njegovi rezidenci na konzultacije. Kaj to ni vmešavanje?
WeeBay
# 29.12.2016 ob 22:52
Žalostno da nihče ne govori o vsebini mailov.
audiac
# 29.12.2016 ob 22:44
Komisar,
In res izgleda kot direktiva, stari znanci komentatorskega oddelka...

Da ne boš preveč pameten.Cele dneve prežiš kot pes na podobne novice,kar se lepo vidi po tem,da prvi ali med prvimi spustiš komentarje.Tako da lahko mirno ugotovimo,da ravno ti nisi niti slučajno primeren za kakršnokoli zgražanje nad "komentatorskim oddelkom".Tudi mi se namreč ne pritožujemo kaj preveč nad tvojo trolllovsko kloako,čeprav konkretno zaudarja.
komsomolec
# 29.12.2016 ob 22:10
Putin je prvi politik sveta, obama odhaja kot totaln luzer. čisto nič mu ni uspelo, totalna nula. še establišment v katerega se je slinil, ga je zavrgel. Čist brezvezen tip. Načrtno izbran, še položaj hišnika, bi bil zanj preveč.
magjack
# 29.12.2016 ob 21:11
Pa kje je kaksen dokaz Obama? Mislis, da ne rabis dokazati, ker si predsednik Amerike al kako???
Citadel
# 29.12.2016 ob 21:11
Zaradi domnevnih ruskih vdorov.... sankcije?!
Naj raje svet uvede sankcije zoper ZDA zaradi dokazov podpori terorizma, rušenje držav zaradi profita.... Še dobro da je Rusija tako močna, da se jenkijem tresejo hlače... hehehe
generacija56
# 29.12.2016 ob 21:02
Sploh ni težav.
Putin naj izžene nekaj diplomatov, a najbolj pomembno je, da izžene VSE prdstavnike Amnesty International in ostale organizacije, ki pod krinko zaščite človekovih pravic vohunijo in vzpodbujajo nasprotovanje aktualni oblasti. S tem jih bo 3x več in prav tako koristi, stabilnosti 3x več....
veronikad
# 29.12.2016 ob 18:59
kok se to jokcajo vsemogočni amerikanci
oleander
# 29.12.2016 ob 22:47
ko smo pri tem, bi pa tudi ZDA lahko v Haag napotile kakšnega Kissingerja, ipd...

Obamovo zunanja politika je deležna kritik z vseh strani, celo Kissinger jo je okarakteriziral kot zapravljeno priložnost in eno najslabših doslej.

"Kako je iz nagrajenca za mir Obama postal vojni predsednik", članek iz časnika The Nation: "Kako neki? Ravnal se je po nasvetih tistih, ki so spodbujali katastrofično invazijo v Irak, zdaj pa se je ujel v nepredvidljiv izid vojne s tako imenovano Islamsko državo in se gre protiteroristično kampanjo od srednje Azije do severne Afrike, ob tem vodi novo hladno vojno z Rusijo in se nagiba k nečemu, kar prav lahko postane vojna s Kitajsko in vzhodno Azijo."

Moj kavčarski sklep: Obama je eno veliko razočaranje za Američane in ves svet.
Samo upam lahko, da pred 20. 1. ne bo do konca zavozil vsega, kar se da.
ni maitre
# 29.12.2016 ob 22:29
Naj uganem ... to je sporočil preko Twitterja?
možno da ni od kar jim Rusi obvladujejo telekomunikacije
neprilagojen
# 29.12.2016 ob 22:18
ko je bil obama izvoljen sem se res veselil
mislil sem sedaj bodo stvari sle na bolje
ni me sram,toda razocaral me je
danes vem, da od njega je lahko samo slabsi ZDA predsednik, tisti kateri bi pritisnil tipko "the end"
marcelinho90
# 29.12.2016 ob 22:02
Aha, ker so z vdorom pridobili dokaze, ki so škodili Clintonovi bodo uvedli sankcije. Torej če svetu pokažeš resnico si sankcioniran...
komsomolec
# 29.12.2016 ob 21:57
www.globalresearch.ca/syria-gate-nato-weaponry-and-personnel-in-east-aleppo

v osvobojenem Alepu najdena ogromna količila natovskega orožja in dokumentov + glavni plen, zahodni oficirji kot šefi terorističnih hord in svetovalci za terorizem.
To je novica tisočletja vendar zahodna propaganda nažiga vse najslabše o Rusih. Kaj jih boli poraz v Alepu in premirje, ki ga domači uporniki spoštujejo , tuji teroristični agresorji bodo razbiti saj zanje premirje ne velja.
Frankie2010
# 29.12.2016 ob 21:08
Rob # 29.12.2016 ob 18:07 Seveda, potrebno je kaznovati brezbrižno bombardiranje civilistov, ki smo ga videli v Alepu,

Seveda pa ameriško bombandiranje Mosula, kjer je res veliko civilistov, pa ni brezbrižno, ampak je natančno pobijanje civilitov. Ampak amerji ne štejejo, saj so jih do zdaj v vseh vojnah po WWII pobili 16 milijonov, torej celotno populacijo Sirije. In oborožili in izurili VSE kriminalne bande, od kar pa je Husein B. Obama na oblasti, pa so delali izključno z islamskimi teroristi, torej njegovo sorto. Kaj pa slogan: Civilian lives matter, a tega njegovi črni piloti, ki so bombardirali bolnišnico v Afganistanu niso prebrali?
Kazalo