Na ulicah indijske prestolnice se vse pogostoje zbirajo ljudje, ki opozarjajo na nevarnosti, ki pretijo ženskam. Foto: Reuters
Na ulicah indijske prestolnice se vse pogostoje zbirajo ljudje, ki opozarjajo na nevarnosti, ki pretijo ženskam. Foto: Reuters

Danka je sicer zavrnila zdravniški pregled, ki je obvezen za potrditev spolnega napada, po prijavi pa je že zapustila državo. "Na njej ni bilo videti poškodb, ki bi zahtevale zdravniško pomoč," je dejal namestnik vodje policije v tem mestu, Alok Kumar, a policija je prijavo vzela resno.

Ženska trdi, da jo je napadlo več ljudi, ko je prosila za pomoč, saj ni našla poti do svojega hotela. Po napadu je zmogla priti do hotela, kjer je lastnik poklical policiste. Ti so 15 osumljencev zaslišali, prijeli pa niso še nikogar.

Spremembe so nujne
Nasilni spolni napadi nad ženskami v Indiji so se znašli v središču zanimanja tuje javnosti, potem ko so decembra leta 2012 na avtobusu posilili in pretepli 23-letno žensko, ki je nato umrla v bolnišnici. Tragedija je sprožila val ogorčenja po državi, okrepile so se tudi zahteve po izboljšanju varnosti in odnosa do žensk.

Lani pa je bilo šest moških obsojenih na dosmrtni zapor zaradi posilstva in ropa neke Švicarke v osrednjem delu Indije. Švicarka je bila z možem na kolesarskem izletu po državi. Ko sta v bližini gozda postavila šotor, je k njima pristopila skupina neznancev. Moškega so pretepli, žensko pa spolno zlorabili.