Azija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 32 glasov Ocenite to novico!
Alep je svoj čas veljal za živahno in privlačno mesto. Foto: Reuters
Alep danes - mesto duhov. Foto: Reuters
Ponos mesta - Velika damaščanska oz. Omajadska mošeja leta 2010 ... Foto: Reuters
... in danes. Foto: Reuters

Dodaj v

Veličastna preteklost končana v ruševinah - fotografije Alepa pred vojno

Od srednjeveške tržnice do sodobnega nakupovalnega središča
3. januar 2017 ob 11:33
Alep - MMC RTV SLO, Reuters

Od tisoč let starega minareta, ki se je dvigoval nad Veliko damaščansko mošejo, do impozantne trdnjave z razgledom na staro mestno središče, od srednjeveške pokrite tržnice do sodobnega nakupovalnega središča. Tak je bil Alep pred državljansko vojno v Siriji. Danes je nekoč največje sirsko mesto v ruševinah.

Mesto na severozahodu države je še leta 2004 štelo več kot dva milijona prebivalcev in je bilo živahno trgovsko središče, ki pa se je ponašalo tudi z bogato zgodovino in dobro ohranjenim zgodovinskim središčem, zato je bil tudi priljubljena turistična točka.

Alep, ki je bil prvič poseljen že leta 5.000 pred našim štetjem in je s tem veljal za enega najstarejših stalno poseljenih mest na svetu, je bil v Otomanskem cesarstvu tretje največje mesto za Konstantinoplom in Kairom.

Leta 2006 je bil Alep nosilec naziva islamske kulturne prestolnice, v tistem času pa je tudi uspešno obnovil vrsto svojih zgodovinskih spomenikov. Mesto je slovelo po svojih muzejih, umetnosti in kulinariki, dokler ni leta 2011 v Siriji v sklopu arabske pomladi izbruhnila državljanska vojna, ki se je poleti leta 2012 razširila tudi v Alep, ko so uporniki zavzeli vzhodni del mesta.

Uničeno, zapuščeno, zasedeno
Uporniki so upali, da bo zasedba Alepa pomenila začetek konca vladavine sirskega predsednika Bašarja Al Asada, a vlada v Damasku se ni dala in je obljubila, da bo upornike naglo izgnala iz mesta. A nobena stran zastavljenih ciljev ni dosegla in vojna v Alepu se je vlekla še več kot štiri leta.

Alep je postal največja nagrada v državljanski vojni, tudi ko je bilo mesto že povsem zdesetkano in opustošeno od intenzivnih zračnih napadov vladnih sil, ki jim je na pomoč priskočila še Rusija, in bombardiranja obeh strani.

Deli srednjeveške tržnice, na kateri so prodajali svilo iz Irana in začimbe iz Indije, so bili v napadih povsem uničeni in požgani, trdnjava, ena najstarejših na svetu, je prerešetana s kroglami, minaret Omajadske mošeje iz 11. stoletja, ki hrani posmrtne ostanke očeta Janeza Krstnika, pa je bil uničen že pred tremi leti. Nič kaj bolje se ni godilo modernim stavbam, nakupovalno središče Šahba na obrobju mesta se je zaprlo, zasedle pa so ga uporniške skupine.

Konec Alepa, kot so ga poznali
Nekoč sloviti hotel Baron, ki je bil zgrajen leta 1909 in kot tak velja za najstarejši sirski hotel, je bil prisiljen svoja vrata zapreti leta 2014 in je danes zapuščen. Luksuzni hotel je gostil take osebnosti, kot so bili ustanovitelj moderne Turčije Kemal Atatürk, britanski častnik T. E. Lawrence, bolj znan kot Lawrence Arabski, in Faisal I., kralj Sirije in Iraka, ki je z balkona sobe 215 leta 1918 razglasil sirsko neodvisnost.

V sobi 203 je Agatha Christie napisala dele svojega znamenitega romana Orient Express, v predsedniški suiti pa so prenočevali še Charles de Gaulle, Gamal Abdel Naser, David Rockefeller, Julie Christie, Theodore Roosevelt, Charles Lindbergh in Jurij Gagarin. Usoda artefaktov neprecenljive zgodovinske vrednosti znotraj stavbe, vključno z orjaškim Stephensonovim termometrom, ostaja neznana.

Čeprav so sirske sile Alep sredi decembra vnovič zasedle in s tem končale bitko za mesto, od njega kaj dosti ni več ostalo. Večina ga je v ruševinah, veliki Alep, kot je nekoč bil, pa ostaja zgolj še na fotografijah in v spominih.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Adebisi
# 03.01.2017 ob 11:57
Le še en od razlogov, zakaj mentalno zdrav človek ne sme iti v vojsko ter uničevati in ubijati le zato, ker se je tako spomnil nek politik. Hvala in nasvidenje.
Triglavski zmaj
# 03.01.2017 ob 12:06
Groza!
pozitivc
# 03.01.2017 ob 12:50
Ma to ne moreš verjet kaj postaja človek v tem stoletju
donkey
# 03.01.2017 ob 12:39
Nič o tem, kako so "zmerni" uporniki pokradli umetnine (ter tudi tovarne) in po večini vse prepeljali/preprodali v Turčijo?
bryden
# 03.01.2017 ob 12:50
@Anomaly nista problem Putin ali Asad, ampak verski fanatiki.
gruzinec
# 03.01.2017 ob 13:19
Imel sem srečo, da sem mesto videl nekaj let pred začetkom vojne...res čudovito, ampak najbolj kar pa me je očaralo, je bila ta starodavna multikulturnost, ki se je čutila na vsakem koraku.
Če bodo uspeli prepričati ljudi, tudi s sredstvi za obnovo, da se bodo vrnili, je upanje, da bo Alep spet vsatl in cvetel..Je pa veliko odvisno tudi od stanja v ostali Siriji in na BV, ker Aleppo v večini živi od trgovine s celotnim Bližnjim Vzhodom in še naprej proti Kitajski..

Faisal I., kralj Sirije in Iraka, ki je z balkona sobe 215 leta 1918 razglasil sirsko neodvisnost.

Še to bi lahko napisali, zakaj je razglasil to neodvisnost in zakaj se potem do leta 1946 ni usresničila...Neodvisnost so Arabcem, ki jih je med drugi vodil Fejsal, sredi 1.svetovne vojne obljubili Angleži in Francozi, če se bodo uprli Otomanskemu imperiju in jim ga tako pomagali premagati...To si Arabci res naredili (tudi s podporo Lawrenca Arabskega), imeli pri tem na tisoče mrtvih, nakar so si Angija in Francija lepo razdelili Bližnji Vzhod...in Arabce nategn....Če imajo ljudje tam globoko nezaupanje do Zahodnjakov se potem ni treba čuditi...
KLIPAN
# 03.01.2017 ob 13:55
@Anomaly
"Putinu in Assadu bi morali soditi zaradi zločinov proti človeštvu."

Seveda.
Najprej pa so na vrsti Bush, Blair, Sarkozy, Obama, Merkel, Hollande, Cameron, Netanyahu in Saudski kralj.
Voditelje ISIS-a in Al-Nusre pa nagradit za dobro opravljeno delo. Očitno ti je rezanje glav kristjanom izredno všeč, ker te tako bolijo njihovi porazi in zmage Putina in Assada.
Kekec99
# 03.01.2017 ob 13:25
Dragi novinar/ka, pojdi v Alep in prvo kar bo za videti je to da je mesto razdeljeno na vzhodni ter zahodni Alep. Uničen del so imeli pod kontrolo uporniki ki so izvrševali javne usmrtitve, postavljali eksplozivna telesa v hiše, rušili cerkve, sinagoge. Zahodni del pa je tisti kjer še vedno vse deluje kot nekoč, seveda da sedaj težje vendar vse zaradi "upornikov". Eno vprašanje za K.S.; Kako bi taki skupini ki na tak način hoče prevzeti oblast rekli v EU? Zahodni Alep
vsx1016
# 03.01.2017 ob 12:57
To se zgodi, ko se amerikonorcem zlušta po režim čejndžu...
hafiks
# 03.01.2017 ob 15:35
Gledal sem dokumentarec o trgovanju umetnin iz Sirije.
Vse umetnosti so koncale v roparskih drzavah kot je Anglija , Francija in Amerika.
100% sem preprican ko bo "jutri" Sirija zaprosila za vrnitev umetnin,se bodo te drzave izmikale tem postopkom.
KLIPAN
# 03.01.2017 ob 15:00
Super, da ste prikazali slike iz leta 2010-trgovski centri, zahodne reklame na jumbo plakatih, nikjer nobenega človeka omotanega v "rjuhe", ženske normalno oblečene, božički na balkonih.......

Si predstavljate kako bi Aleppo zgledal čez nekaj let, če bi zmagali zahodni jihadistični "zmerni uporniki"???
Si predstavljate takrat božičke na balkonih, ženske brez naglavnih rut itd.???
Ameriki, zahodnjakom in našim domoljubom je seveda žal, da so Rusi to preprečili, zato jim tega ne bodo nikoli odpustili.
moj komentar
# 03.01.2017 ob 13:59
Kako ZDA cenijo zgodovinsko zapuščino in civilno infrastrukturo drugih narodov in držav, so pokazale na primeru bombardiranja Iraka, Libije in Srbije.
jarovit
# 03.01.2017 ob 13:31
Da uničujoči ogenj vojne v Alepu in tudi širše v Siriji ni ugasnil so skrbele oz. še sedaj skrbijo Prijateljice Sirije pod vodstvom ZDA. Te so tudi za stanje kakršno je v glavnem tudi odgovorne.
sk4vt
# 03.01.2017 ob 13:06
Mesto je zrušeno zaradi vojne, in to ne samo iz zraka, ogromno znamenitosti so razstrelili kar teroristi sami, krivdo pa prevesili na Sirijo in zaveznike, industrija pa je izropana s strani t.i. "zmernih upornikov", po domače teroristov. Vzhodni del aleppa, ki naj bi podpiral te teroriste je zapustilo le okrog 25% ljudi(vlkjučno z teroristi in njihovimi družinami), ostali pa so se vrnili v svoje domove, po tem ko so večinoma ruski vojaki območja(nekatera še ne) razminirali.

Če se neka sekta ljudi v sloveniji odloči prevzeti nadzor nad določenem območju Slovenije(pa naj bo to npr. Gorenjska), ali potem legitimno izvoljena vlada in njihova vojska to ozemlje OSVOBAJA ali ZAVZEMA ?
clutch00
# 03.01.2017 ob 12:54
roko na srce med prvo in drugo sliko ni neke razlike. Je katastrofa, ampak poglejte si dresden, hamburg, roterdam po drugi svetovni in poglejte jih danes. Vse se bo zgradil, sam morjo se vrnt domov pa obnovit drzavo
moj komentar
# 03.01.2017 ob 13:55
Zahod najprej sproži hudo vojno, v Sirijo pripelje horde zločincev in barbarov, ki porušijo državo, potem pa cinično objavi nostalgične slikice.
Palmira je lep primer, kako te saudsko-ameriške horde cenijo kulturo in zgodovinsko zapuščino.
Vse dragocenosti so razrezali in švercali zahodnim državam, v zamenjavo za orožje.
V Alepu je po umiku teroristov ostalo polno skladišč vojaške opreme, municije in orožja, ki so ga jim poslale NATO države. S tem orožjem se je rušila Sirija in pobijalo civilno prebivalstvo.
Zahod je bil na strani kriminalcev in tega dejstva se ne bo moglo prikriti.
evaevi
# 03.01.2017 ob 14:51
Asad, ki je ubranil svojo državo, jo bo tudi postavil nazaj na noge,
samo da s Putinom pometeta golazen, ki so jo v Sirijo
(pa še marsikam) naflancali ameri.
dmejz
# 03.01.2017 ob 13:32
Za to uničenje je kriv zahod!
sirus
# 03.01.2017 ob 13:13
V medijih je propaganda, da je cel Alep porušen, porušene so samo teroristične frontne linije, Assadov del je skoraj nedotaknjen.
KLIPAN
# 03.01.2017 ob 12:59
@Anomaly
"Naravnost grozovito, kaj sta Putin in Assad nardila iz tega mesta."

Res neverjetno, metala sta bombe drug na drugega, a ne?
Še vedno nisi prenesel poraza?

Mimogrede, si videl kako sliko Mosula v zadnjih tednih?
Jaz nobene.
Kaj misliš, zakaj ne?
Dvakrat lahko ugibaš.
bre53
# 03.01.2017 ob 13:33
in te ki so to unicli vi zagovarjate rtv res ste asi
moj komentar
# 03.01.2017 ob 14:04
Alepo bo obnovljen. O tem sploh ni debate. Sirijci cenijo svojo zapuščino, saj so jo čuvali stoletja.
Če bi zmagali obamini vehabisti, bi se vse zgodovinske objekte in spomenike porušilo.
Eden od glavnih ciljev vehabističnih agresorjev je bil ravno to, da se izbriše vsakršna sled obstoja Sirije in njene zgodovine.
tomo10
# 03.01.2017 ob 13:59
Potem, ko so med vojno v Hercegovini uničili mostarski most, je nastal vic, ki pravi nekako takole:
"Nakon obnove bit će još lepši i još stariji."
Mogoče bi lahko ta vic uporabili tudi v tem primeru.
rabelj
# 03.01.2017 ob 13:29
In potem poslušamo, kako ti migranti hodijo k nam le zato, ker bi pri nas radi živeli na naš račun.
Dajte se zavedat, da so nedavno v tistih krajih živeli bolj mirno kot pri nas in da je vglavnem pohlep belega človeka (po poceni nafti, izkoriščanju cenejše delovne sile, centralni bančni sistem in nenazadnje podnebne spremembe) pripeljal te kraje na rob propada pred katerim begunci sedaj bežijo!
junkmail
# 03.01.2017 ob 15:55
Upam, da je folku sedaj jasno, od kod jim pametni telefoni.
Plavix
# 03.01.2017 ob 15:46
Svet, sram naj te bo kar se dogaja v Siriji!

Noben mentalno zdrav človek se ne bo šel vojne in pika!
frozen pingvin 2
# 03.01.2017 ob 13:56
imel sem srečo, da sem videl to mesto....meni eno najljubših mest, katerih sem obiskal na potovanjih in teh mest ni malo....
Bivši uporabnik
# 03.01.2017 ob 13:02
Še en biser v kroni, bližnjevzhodnih, mešalcev gnoja, Izraela, Saudske Arabije in USA.... Tebi na dušo, draga moja EU, pa zato, ker vse to mirno, hlapčevsko spremljaš in sem in tja tudi sodeluješ pri rušenju Bl. Vzhoda...
rarrog
# 03.01.2017 ob 20:37
V umetni kazarski sionistični tvorbi v Palestini si manejo roke. Uspelo jim je uničiti Sirijo. To isto si želijo narediti z Iranom pa tudi z Evropo.
mircek007
# 03.01.2017 ob 16:23
Anomaly.Putinu in Assadu bi morali soditi zaradi zločinov proti človeštvu.
..........
Za mene teroristi niso ljudje,pa tudi težko jim je soditi na sodišču,če streljajo na tebe in ti grozijo z razstrelitvijo.Za Alep se je šlo za nekakšno protiteroristično akcijo.Bolje je tako imenovati,kot pa državljansko vojno.v kateri sodelujejo uporniki.ki večina ni Sirijcev.Glede mrtvih civilistov,normalno da mi jih je žal,vendar so v vsaki akciji proti terorizmu.žrtve.Važno je to da je večina Alepčanov rešeno in jih ne bodo več mučili ,izstradali in pobijali teroristi...
yyyeb
# 03.01.2017 ob 15:25
američanom več noben ne verjame, niti sami američani ne
džeko
# 03.01.2017 ob 13:04
Bravo, čestitam zahodni Evropi in ZDA s svojimi psi (SA, Qatarjem, Turčijo,.....).
Čestitke, kaj vem je uspelo uničiti......če hočete lahko nalimam še link ko Obama podpira iS, če kdo ne verjame.
Bravo, res bravo Zahodna Evropa.....sam da pa Vatikan ne reče nič, ko koljejo kristjane mi pa res ni jasno kje sem.
cairns
# 03.01.2017 ob 12:58
bryden
@Anomaly nista problem Putin ali Asad, ampak verski fanatiki.

Problem je verski fanatik savdski diktator in njegova desna roka Husein Obama. Prvi je dal denar, drugi pa orožje. Posledica pa je razrušenje polovice BV.
silvester-alic
# 03.01.2017 ob 18:53
in to samo zaradi obame,ki je mislil da se gre lahko demokracijo po ameriško.še dobro da mu ni uspelo uničiti še sirije
pašeresje
# 03.01.2017 ob 16:09
pod prvo fotografijo
Alep je svoj čas veljal za živahno in privlačno mesto.
in potem le beton, kamenje in pesek

me Bližnji vzhod in njihova kultura niti malo ne privlačita, še manj pa si želim, da bi Evropa postala Bližnji vzhod

Ne hvala!
Aj Kju
# 03.01.2017 ob 14:10
mislim, da se je to zgodilo ravno Siriji, eni bolj sekularnih in liberalnih arabskih držav, je res neverjetno. človek se potem težko znebi občutka "zarot" (financiranje islamske države s strani Z itd.).

naj ti t.i. uporniki že določijo svojo vodjo in naj ta pove svoje nestrinjanje in vizijo (če ta sploh obstaja).

in kako to, da se te stvari ne dogajajo na arabskem polotoku, kjer se vsakodnevno grobo krši človekove pravice!? arabska pomlad ni niti prišla do tja.

še danes se spomnem leta 2011, ko se je vse skupaj začelo (Tunizija, Egipt) in sem resnično upal, da bo prišlo do sprememb. sedaj vidim, da bi bilo veliko bolje, če pomladi sploh ne bi bilo.
nuLanuLa
# 03.01.2017 ob 13:40
Asad je bil uredu, dokler je bil podizvajalec ameriške politike. V tamkajšnjih zaporih so zginjali politični nasprotniki marsikaterega režima, ne ne sirskega. Zgodba je ista, kot je bila s Talibani in Sadamom. Mlade nasprotnike režima pa so uporabljali za nabavo zdravih organov, ki so si jih najbrž privoščili bogati zahodnjaki. O tem se seveda ne govori, Asad je sedaj pač živo zlo, kdo in zakaj ga je podpiral, ne zanima več nikogar.

Gulagi Damaska

General Wesley Clark: Wars Were Planned - Seven Countries In Five Years

Grozljivo pa je, kako se Amerikanosi le nasmehnejo, ko pove, da bodo uničili 7 držav - "We can!".
cairns
# 03.01.2017 ob 13:02
Čeprav so sirske sile Alep sredi decembra vnovič zasedle in s tem končale bitko za mesto, od njega kaj dosti ni več ostalo

Uničenje je rezultat želje po ponovni vzpostavitvi kalifata ki bo temeljil na striktnem spoštovanju korana. Savdijci in ameriški proizvajalci orožja si manejo roke.
patriot1970
# 03.01.2017 ob 12:58
Mislim da mesto izgleda precej lepše in bolj sproščeno kot leto dni nazaj, ko je bilo razdeljeno in preplavljeno s teroristi.
silvester-alic
# 03.01.2017 ob 18:57
teroriste sta ustvarila bushman in obama
SF-SN
# 04.01.2017 ob 20:51
Lahko bi povedali, v kaj so "uporniki" spremenili največjo mošejo v Aleppu.
V skladišče orožja, štab in bolnico za teroriste
patriot1970
# 03.01.2017 ob 15:51
rabelj
# 03.01.2017 ob 13:29
Prijavi neprimerno vsebino In potem poslušamo, kako ti migranti hodijo k nam le zato, ker bi pri nas radi živeli na naš račun.
Dajte se zavedat, da so nedavno v tistih krajih živeli bolj mirno kot pri nas in da je vglavnem pohlep belega človeka (po poceni nafti, izkoriščanju cenejše delovne sile, centralni bančni sistem in nenazadnje podnebne spremembe) pripeljal te kraje na rob propada pred katerim begunci sedaj bežijo!


pohlep belega človeka (po poceni nafti, izkoriščanju cenejše delovne sile,.........nehajte ga že lomit. "Poceni" nafto smo Evropejci ne dolgo let nazaj plačevali po več kot 100 evrov za sod!......in mar v Evropi rastejo prestižno drage stolpnice in palače ali kje drugje?.....izkoriščanje delovne sile.....poglej za kakšen denar delajo delavci (iz Bangladeša) v zalivskih državah.........Evropejci dajemo denar za oskrbo migrantov medtem ko njihovi bratje po veri kupujejo koncesije za naše naravne vire (kostela), prestižne nogometne klube in financirajo gradnjo džamij po Evropi.
....in za vse zdrahe na BV je kriv beli človek.......ja seveda je ker je neskončno NAIVEN!
džeko
# 03.01.2017 ob 13:10
http://www.wnd.com/2017/01/leaked-audio-obama-wanted-isis-to-grow/

Vaš Obama...
samogledam
# 04.01.2017 ob 00:45
Zanimivo, kjerkoli smo gradili in ustvarjali blaginjo za ljudi, so prišli prodajalci orožja in verske fanatike nahujskali proti zmernim prebivalcem, do te mere, da so domove spremenili v prah...In kdaj bo Dubaj na vrsti?
mmocnik
# 04.01.2017 ob 00:42
V siriji ni državljanske vojne ampak posredna vojna kar nekaj velesil. Zametki pa segajo v leto 2000, ko je Qatar predlagal prinovod do europe, ki bi prečkal tudi Sirijo. Al Asad, kot zaveznik rusov, katerim takšen plinovod, ki bi konkuriral njihovem, bi pomenil "eksistenčno grožnjo", se s tem ni strinjal, in tako se je začela destabilizacija demokratično izvoljene vlade.
USA, Qatar, SA so hoteli plinovod, zato so zalagali "upornike" z orožje, kasneje pa pošiljali plačance in teroriste tja, Turkom je pasalo tolči po starih sovražnikih Kurdih, Rusi so seveda branili naravne zaveznike, Iran podobno, saj so slednji zaradi vere smrtni sovražniki Qarja in SA, bi pa ravno tako imeli svoj plinovod skozi Sirijo. Izrael oz. "tisti o katerih se ne govori" pa vidijo o oslabljeni Siriji predvsem priložnost za svojo širitev zato to morijo podpirajo. Slednji so mi zato še največja golazen.
No k sreči zgleda da se zadeve obračajo v pravo smer in se bodo kot kaže zadeve umirile.
Labod
# 03.01.2017 ob 19:05
Za vso sranje na BV ni kriva le ZDA, ki je vso to sranje splanirala in izvedla ampak predvsem pragmaticna politika vseh gledalcev, vkljucno s SLovenijo. Pragmatizem podpiram le do neke mere. Ko gre za cloveska zivljenja, ko se rusi suverene drzave, podpira terorizem, fabricira javno mnenje preko laznive propagande mainstream medijev itd. potem se mora pragmatizem brezpogojno koncati!!!! Ljudje imajo dovolj teh medlih politikov brez vsakrsne drze in nacel. To se je ze pokazalo z Brexitom, nadaljevalo z izvolitvijo Trumpa. Ta veter pride sedaj v osrcje EU, Francijo, Nemcijo...Ta veter bo na oblast privedel politike polnih nacel, ki v EU minestri narodov ne bodo nasli dovolj prostora zato napovedujem vsaj monetarni razpad EU najkasneje do 2020-2022. Ta razpad bi se ze zgodil v kolikor ga ne bi zadusili z odpisovanjem in printanjem denarja za priviligirane drzave.
stripy
# 06.01.2017 ob 01:36
no in "upornikom" ,ki jih je podprl zahod pač ni pasala urejena sekularna družba ..... razsuli so vse do podna in sedaj jim je mnogo bolje ..... upam ,da v siriji ne bo ene gradbene firme iz zahoda .... smo si zaslužili
DeLux
# 04.01.2017 ob 13:30
Človek je pošast, vse bomo uničili tudi samega sebe, je samo še vprašanje časa ...
moj komentar
# 03.01.2017 ob 19:29
To da bo EU razpadla, ni več vprašanje.
Vprašanje je samo to ali se bo razpadla kmalu, po mirni poti ali pa čez nekaj let z vojno.
oziris.va
# 03.01.2017 ob 16:02
hafiks
# 03.01.2017 ob 15:35

Gledal sem dokumentarec o trgovanju umetnin iz Sirije.
Vse umetnosti so koncale v roparskih drzavah kot je Anglija , Francija in Amerika.
100% sem preprican ko bo "jutri" Sirija zaprosila za vrnitev umetnin,se bodo te drzave izmikale tem postopkom.


Ali pa bodo zaračunali oz. morda zahtevali protiuslugo?
Azija
link
Gaggan: Kako je videti večerja v najboljši restavraciji Azije?
24
8. marec 2018 ob 06:47 Bangkok opevajo kot svetovno prestolnico poulične hrane, toda tajska prestolnica ima tudi čedalje močnejše zaledje vrhunskih restavracij. Na samem vrhu je Gaggan z visoko indijsko kuhinjo.
Več novic ...
Kazalo