Po Večerovi anketi najbolje kaže SDS-u, podporo pa je skoraj podvojila tudi Pozitivna Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Po Večerovi anketi najbolje kaže SDS-u, podporo pa je skoraj podvojila tudi Pozitivna Slovenija. Foto: MMC RTV SLO

Tudi Večerova anketa kaže na padec podpore Državljanski listi Gregorja Viranta, ki so ji v novembrski anketi, (to za časnik izvedla agencija RM PLUS) namerili 6,9 odstotka podpore anketirancev. Delež neopredeljenih je padel pod 50 odstotkov, saj se je tako opredelilo 25,9 odstotka vprašanih.

Po Večerovi anketi najbolje kaže SDS-u Janeza Janše, ki je prepričal 21,3 odstotka vprašanih, hkrati pa se je skoraj podvojila podpora listi Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija, ki bi jo volilo 12,5 odstotka anketiranih.

Čeprav je podpora Gregorju Virantu padla, je še vedno na tretjem mestu, nekaj točk pa je pridobil SD, ki ga podpira 6,2 odstotka vprašanih.

Druge stranke uživajo manj kot štiriodstotno podporo. Za DeSUS bi glasovalo 3,4 odstotka vprašanih, za SNS 3,3 odstotka, za SLS 2 odstotka, NSi je prejel 1,8 odstotno podporo, LDS 0,5 odstotno, Zares in SMS pa bi prejela o,3 odstotka glasov. Najmanj anketirancev (0,1 odstotek) bi glasoval za DSD, medtem ko se za TRS ne bi odločil nihče izmed anketiranih.

Anketo je agencija RM PLUS izvedla na vzorcu 700 anketiranih novembra letos (kdaj natančno so anketirali, za zdaj niso objavili).