Zoran Janković se je udeležil sklepnega srečanja Pozitivne Slovenije. Foto: BoBo
Zoran Janković se je udeležil sklepnega srečanja Pozitivne Slovenije. Foto: BoBo
Janković sklenil kampanjo

"Po vseh anketah nas je na tej pozitivni strani že 250.000 državljanov in državljank, če jih bo prišlo na volišča samo en milijon. Želim samo, da pride čim več državljanov na volišča in da volijo svojo vlado po svoji vesti in prepoznajo, da imamo najboljši program, ki zagotavlja gospodarsko zdravo družbo, ki je obenem solidarna in socialna. Ki bo skrbela za javno šolstvo, ki bo pazila na tiste ljudi, ki imajo nizko pokojnino in najnižje plače," je v uvodu v svojem kratkem nagovoru množici kakih 100 ljudi dejal predsednik stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković.

"Za tem stoji ekipa 85 kandidatov. Imamo največ žensk in največ izobraženih. 71 jih ima visoko izobrazbo, magisterij ali doktorat. Znamo trdo delati, ne sadimo rožic in ne dajemo praznih obljub. Če ne bi verjel, da smo lahko ena najuspešnejših evropskih držav, da bomo imeli konec mandata štiriodstotno gospodarsko rast, ne bi danes stal tukaj. Niso pravljice," je nadaljeval.

"Ko sem prišel v mestno občino, sem začel živeti najlepše mesto na svetu. Mnogi so se nasmihali temu. Danes številni to čutijo, to vedo. Domačini, Slovenci, tujci, nam to priznavajo. In želeli bomo tudi najboljšo državo na svetu," je sklenil ljubljanski župan štiri dni pred prvimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami v Sloveniji.
S sklepno množično prireditvijo vrhunec predvolilne kampanje zaznamujejo še tri po javnomnenjskih anketah favorizirane stranke. Poleg Jankovićeve stranke so sklepno slovesnost danes pripravili tudi v Listi Gregorja Viranta, ki se je s podporniki zbrala na Brdu pri Kranju, v SDS-u v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ter SD-ju v Marmorni dvorani ljubljanskega gospodarskega razstavišča. Vse omenjene prireditve so začele ob 18. uri, dogodke pa v živo spremljamo tudi na MMC-ju.

Janković sklenil kampanjo