Pahor bi novi vladi rad pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem. Foto: MMC RTV SLO
Pahor bi novi vladi rad pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem. Foto: MMC RTV SLO

Slovenska vlada je bila v zadnjih treh letih bolj uspešna, kot to verjame večina javnosti, in to delo bi radi nadaljevali, je na predstavitvi kandidatov Socialnih demokratov na volitvah v DZ v drugi volilni enoti dejal predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor. Tudi sam kandidira za poslanca v 10. volilnem okraju, Nova Gorica mesto.

"Živimo v zelo težkem času"
Bo pa po njegovih besedah tudi nova vlada zaradi nepriljubljenih ukrepov, ki jih bo morala sprejemati, verjetno kmalu začela izgubljati zaupanje volivcev, zato lahko spet pričakujemo predčasne volitve. "Živimo v zelo težkem času in to ne velja samo za Slovenijo," je še poudaril.

Zdajšnja kriza je bolj politična kot gospodarska, pravi in dodaja, da si bo morala nova vlada prizadevati, da bi ostala v isti finančni skupini kot Nemčija.

Kandidati SD-ja v 2. enoti
V drugi volilni enoti bodo na listi SD-ja kandidirali Franc Ličer na območju Tolmina, Patrick Vlačič v Piranu, Breda Pečan v Izoli, Alenka Kovšca v Kopru, Marijan Križman v podeželskem delu Kopra, Ljubica Jelušič v Sežani, Borut Rojc v Ilirski Bistrici, Tjaša Žgavec Tripković v Postojni, Mirko Brulc v okolici Nove Gorice, dozdajšnji predsednik vlade Borut Pahor v Novi Gorici mestu, na območju Ajdovščine pa Tadej Beočanin.