Pri Volkswagnu so za zdaj objavili le dve fotografiji golfa variant GTD. Foto: Volkswagen
Pri Volkswagnu so za zdaj objavili le dve fotografiji golfa variant GTD. Foto: Volkswagen

Od leta 1982 Volkswagen z oznako GTD označuje športne dizelske modele. Zdaj so prvič to oznako namenili karavanski različici golfa. Golf variant GTD bo premierno javnosti razkrit na avtomobilskem salonu v Ženevi.
Motor je znan, saj je enak kot v kombilimuzinski različici golfa GTD. 2,0-litrski TDI-motor zmore 135 kilovatov moči in 380 Nm navora od 1.750 do 3.250 vrtljajev v minuti. Pospešek od 0 do 100 km/h je 7,9 sekunde. Pri Volkswagnu med tehničnimi podatki navajajo, da je povprečna poraba 4,4 litra plinskega olja na 100 kilometrov.
Kopica športnih dodatkov
Tako kot krajši model, zunanji dizajn obsega aerodinamične dodatke, satenasto masko, posebna 17-palčna lahka platišča, biksenonske žaromete spredaj, črne strešne nosilce, dve kromirani izpušni cevi, športno podvozje - avtomobil je nižji za 15 milimetrov.
V potovalno kabino so vgradili športne sedeže, pedalke, izdelane iz nerjavečega jekla, multifunkcijski usnjen volan z aluminijasto oblogo, ki je progresivnejši in omogoča več vozne dinamike. Dodali so kopico vizualnih detajlov, ki skrbijo za bolj dinamičen videz. Pragovi vrat so osvetljeni, stebri imajo črne obrobe, glava prestavne ročice je narejena v obliki žogice za golf.
Opcijsko so na prodaj tudi 18-palčna platišča, rdeče zavorne čeljusti, zatemnjena stekla, sedeži, oblečeni v posebno usnje, za slabega tisočaka evrov sta na prodaj posebni športni in dizajnerski paket, ki vključuje tudi možnosti nastavitve načina vožnje.
Volumen prtljažnega dela ostaja neokrnjen in meri 605 litrov. Prihajajočega karavanskega golfa GTD je v Nemčiji že mogoče naročiti. Cena zanj je 31.975 evrov.