Carrie Underwood je prejela dve nagradi, za najboljšo žensko vokalistko in najboljšo 'zabavljačico'. Foto: EPA
Carrie Underwood je prejela dve nagradi, za najboljšo žensko vokalistko in najboljšo 'zabavljačico'. Foto: EPA

Prireditev, na kateri je akademija za country glasbo podeljevala glasbene nagrade, je vodila pevka in igralka Reba McEntire. Večer je pripadal 27-letni pevki in občasni igralki Carrie Underwood, ki je zmagovalka tekmovanja Ameriški idol.

Prejela je nagradi za najboljšo žensko vokalistko in najboljšo "zabavljačico" leta po izboru gledalcev in poslušalcev. V tej kategoriji so njeno konkurenco predstavljali sami moški izvajalci, med drugim Brad Paisley, Kenny Chesney, Keith Urban in George Strait.

Underwoodova je bila sedma ženska, ki je v 39 letih, odkar akademija podeljuje country nagrade, prejela nagrado za najboljšo zabavljačico leta. Ko je prejela nagrado, je pozdravila svojega fanta, hokejista Mika Fisherja: "Srček, želim si, da bi bil tukaj!"

Nagrado za najboljši album leta je prejela Taylor Swift za album Fearless, Sugerland za najboljši duet, Julienne Hough za najboljšo mlado izvajalko in Brad Paisley za najboljšega countrypevca.

Prireditev so obiskali tudi igralec Matthew McConaughey in njegova spremljevalka Camila Alves, LeeAnn Rimes s fantom Eddiejem Cibrianom, Keith Urban skupaj z ženo Nicole Kidman in mnogi drugi zvezdniki. S svojimi nastopi so dogajanje popestrile mlade dame Miley Cyrus, Taylor in Carrie.

Med samo podelitvijo je Carrie zapela tudi svojo uspešnico I Told You So, ki ji lahko prisluhnete spodaj.

Carrie Underwood

Miley Cyrus
Taylor Swift