Oasis so se sestavili v Manchestru leta 1991 in naglo postali velikani britpopa in gibanja Cool Britania. Foto: Reuters
Oasis so se sestavili v Manchestru leta 1991 in naglo postali velikani britpopa in gibanja Cool Britania. Foto: Reuters
Noel se prek družabnih omrežij še ni odzval na Liamovo roko sprave. Foto: Twitter

Skupini Oasis, ena izmed zastavonoš britpopa, je precej dramatično razpadla leta 2009 po zadnjem izpadu med svojeglavima bratoma, zadnja leta pa so vztrajno krožile (pobožne) govorice o ponovni združitvi. Te so se še okrepile v zadnjem času po razpadu Liamove skupine Beady Eye.

In čeprav sta brata uradno še vedno na bojni nogi, Liam pa se je sarkastično norčeval iz Noelove nagradne igre za koncertne vstopnice, češ da mora očitno uporabiti tako patetične prijeme za polnjenje praznih sedežev, se je mlajši brat Gallagher v nedeljo vseeno podal na bratov koncert, za nameček pa še objavil zgoraj omenjeno fotografijo s pripisom "Vse ostane v družini".

Solo Noel?
Noel je nedavno razpad bratove Beady Eye komentiral z obžalovanjem. "Je*** sem žalosten zaradi Beady Eye, ker vem, da so se res trudili, da bi jim uspelo. Želel sem, da bi jim uspelo. Zadnjič sem bil zunaj z Gemom Archerjem. Občutek, ki sem ga dobil, je bil, da je bil razpad precejšen šok, čeprav ne popolnoma presenetljiv."

Ob tem je Noel še dodal: "Presenečen sem, da je Liam vrgel puško v koruzo, ampak ne bo ostal dolgo zunaj soja žarometov. Mislim, da bi moral Liam posneti soloploščo - izpostaviti svoja jajca, na veliko razsvetliti svoje ime in poizkusiti."

47-letni Noel je sicer sam nedavno izdal Chasing Yesterday, drugi album zasedbe Noel Gallagher’s High Flying Birds, ki jo je, jasno, 42-letni Liam svoj čas precej grobo odpravil kot slab poskus. Chasing Yesterday se je takoj po izdaji zavihtel na sam vrh najbolje prodajanih plošč v Veliki Britaniji.

Noel je februarja za Times povedal, da nikdar ni dobil "resne ponudbe" za ponovno sestavo Oasis, je pa ob tem namignil, da ideje vseeno ne izključuje.