Oblikovalci in snovalci gramofona zdaj iščejo najprimernejšega proizvajalca. Foto: Desnahemisfera
Oblikovalci in snovalci gramofona zdaj iščejo najprimernejšega proizvajalca. Foto: Desnahemisfera
Plošča se med predvajanjem vrti v zraku, kar omogoča magnetna blazina. Foto: Desnahemisfera

Dejan Kos, Klemen Smrtnik in Damir Islamović iz oblikovalske skupine Desnahemisfera, ki so izdelek zasnovali skupaj s podjetjem Topsol, niso nikoli niti podvomili, da jim projekt kljub visokemu cilju ne bi uspel. Morda jih je presenetila le hitrost. "V dobrem tednu nas je podprlo več kot 400 podpornikov s celega sveta, kar je potrditev, da smo zasnovali dober izdelek," pravijo.Na Kick

Čeprav komentarji in podpora prihajajo praktično z vsega sveta – iz Japonske, Malezije, ZDA, Mehike, Argentine, Rusije, Kitajske – snovalce izdelka veseli, da je med kupci nekaj več kot šest odstotkov naročil iz Slovenije, "kar nas še posebej navdušuje".

Do konca kampanje na platformi za zbiranje zagonskih sredstev Kickstarter je še 33 dni, zato še vedno obstaja upanje, da bodo presegli tudi magično mejo 400.000 dolarjev (350.000 evrov) in kot bonus izdelali tudi gramofon v beli barvi. Samo proizvodnjo bodo začeli takoj po zaključeni kampanji, prvi izdelki bodo na trgu oziroma v rokah Kickstarterjevih podpornikov konec avgusta ali septembra 2017. Prvih 100 naročnikov je za gramofon odštelo 700 evrov, cena v redni prodaji bo 1.2501.350 evrov.

"Trenutno smo v fazi, ko sprejemamo ponudbe distributerjev, se pogovarjamo s podizvajalci in načrtujemo potek proizvodnje. Pred nami so končna testiranja izdelka, ki nam bodo prinesla nekaj ključnih podatkov o proizvodu. Platforma Kickstarter nam je ponudila možnost, da izdelek ne samo predstavimo širšim množicam, ampak tudi upoštevamo mnenja. Pridobili smo namreč zelo veliko koristnih nasvetov za dodaten razvoj," so povedali oblikovalci. Tako so recimo odpraviti težave z visokimi frekvencami pri pogonu, kar omogoča zvok brez motenj, s čimer so še izboljšali prototip.

Posebnost gramofona MAG-LEV Audio (krajšava za magnetic levitation audio) je, da med predvajanjem glasbe vrti vinilno ploščo v zraku. T. i. magnetna blazina s pomočjo magnetnega polja proizvod dvigne od podlage. Sicer pa lahko več o samem izdelku preberete tukaj.