Med nastopi Petre Majdič v kvalifikacijah in v finalu je bilo napeto tudi na spletnem omrežju Facebook. Foto: EPA
Med nastopi Petre Majdič v kvalifikacijah in v finalu je bilo napeto tudi na spletnem omrežju Facebook. Foto: EPA

Če sem jaz zmogla, potem zmore vsa Slovenija!

Petra Majdič

Po zgodovinskem dosežku slovenske smučarske šprinterke Petre Majdič, ki je, potem ko je na ogrevanju nesrečno padla, nato pa z nečloveškimi napori - pozneje se je izkazalo, da ima zlomljena štiri rebra in pnevmotoraks - po uvrstitvi v finale Sloveniji priborila prvo olimpijsko medaljo v smučarskem teku, je vsa država dobesedno ponorela zaradi njenega "diamantnega brona".

Petra ima na Facebooku več strani in skupin
Seveda pa zadnje čase velja že skoraj: "če se ne pojavi na Facebooku, se ni zgodilo". Zato so se že med kvalifikacijami na najpriljubljenejšem spletnem omrežju začeli pojavljati Petri posvečeni statusi. Po zmagi se je na tisoče spletnih "prijateljev" opredelilo za oboževalce Petre Majdič, vzniknile so številne strani in skupine, posvečene prav njej.

Med njimi so tudi zgoraj omenjene Petra Majdič za PREDSEDNICO!, Petra Majdič - JUNAKINJA :)) ♥, Petra Majdič je legenda! ♥, Petra Majdič! Bojevnica na katero smo ponosni!, Ko Chuck Norris ne zmore več, Petra Majdič vztraja! - ta skupina ima v trenutku, ko to pišemo, že skoraj 17.000 članov -, pa Petra Majdič bi morala dobiti ZLATO!!!, PETRA MAJDIČ NARODNI HEROJ ... Petrina "uradna" stran na Facebooku, naslovljena preprosto Petra Majdič, ima trenutno že več kot 29.000 oboževalcev.

Petra: "Čudeži se dogajajo!"
"Če sem jaz zmogla, potem zmore vsa Slovenija! Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Vedno lahko vstanemo, vse lahko naredimo. Čudeži se dogajajo!" je Slovenkam in Slovencem po osvojitvi bronaste medalje sporočila Majdičeva, ki jo je z zlatim redom za zasluge odlikoval za njen nastop na XXI. zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru odlikoval predsednik države Danilo Türk.

Če sem jaz zmogla, potem zmore vsa Slovenija!

Petra Majdič