Uporabniki so komentirali tudi pohlepne funkcionarje FIBE, ki zahtevajo previsoko kotizacijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Uporabniki so komentirali tudi pohlepne funkcionarje FIBE, ki zahtevajo previsoko kotizacijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenska košarkarska reprezentanca
Ali bodo slovenski košarkarji nastopili pred številno domačo publiko? Foto: EPA

Poleg številnih komentarjev na strani Košarka, I Like, tudi MMC-jevi uporabniki burno spremljajo dogajanje okoli projekta Eurobasket 2013. Pod včerajšnjim člankom Vlada Eurobasket podpira, a daje le 1,16 milijona evrov, se je do zdaj nabralo dobrih 530 komentarjev.

Odločitev vlade le taktika?
Med temi uporabniki zgroženo komentirajo odločitev vlade: "Ne morete izpeljat enega večjega športnega dogodka od katerega bi dobili vsaj 3X več nego kaj bi dali zanj. Res, to je sramota," je zapisal uporabnik njukamhamendej, uporabnik SHEMISH pa je svoje mnenje izrazil v košarkarskem žargonu: "Vladi osebna in tehnična, KZS tri pike."

Mnogi uporabniki so predlagali, da naj vlada razpiše referendum - na Facebooku so naredili stran brezplačnega referenduma - in naj vpraša ljudstvo, ali se strinja z organizacijo Eurobasketa 2013, spet drugi menijo, da je vladna odločitev le taktična igra. Uporabnik Iskra 73 je zapisal: "Naša taktika mora biti jasna. Zavrniti prvenstvo, v drugem razpisu bo ziher full nižja kotizacija!"

EP ne le zaradi dobička, temveč zaradi otrok
Uporabniki so tudi burno komentirali novico, da bi EP 2013 lahko potekalo tudi v Grčiji: "ojejjj...kako si grčija sploh upa izrazit željo??!! Naša vlada pa očitno RAJE daje denar drugim državam kot pa SVOJIM državljanom..naj posodi ta denar KZS!!!", je zapisal kindobovs. Andrey razume, da se varčuje, ampak meni, da brez investicij prav tako ne bo nič: "EP bi prinesel v SLO veliko turistov in s tem potrošnjo, ki nam manjka. Pozitivno bi vplivalo na turizem in pobiranje davkov." Uporabnik jurica pa želi EP zaradi drugega razloga: "Žalostno, pa saj EP se ne dela zato, da imaš dobiček ... Ampak, da otroke navdušimo za šport ..."

Ali bi tudi vi prispevali nekaj denarja?
Številni uporabniki so pripravljeni tudi sami prispevati nekaj denarja, le da bi Slovenija gostila Eurobasket 2013. Uporabnik opteron se je lotil tudi računanja: "350.000 ljudi po 20 evrov donacije = 7 milijonov evrov. Dobiček se deli nazaj med tiste , ki so donirali denar, ali pa se ga prispeva v kakšen sklad za razvoj košarke v Sloveniji." Spet drug uporabnik pa je zapisal: "... dam 30 € za EP. Če se nas najde 100 000, je že nekaj, a ne? Najbolš da v Stožicah pobirajo prostovoljne prispevke, takoj po zmagi Olimpije, ko je dobra volja in navdušenje=)

Uporabnik TOTALCEK meni, da lahko kar pozabimo na EP, saj bo FIBA znižala kotizacijo, vrinili se bosta Grčija in VB. Kaj mislite vi? Je projekt Eurobasket res vse bolj oddaljen?