Hoje je za približno tri ure. Foto: BoBo
Hoje je za približno tri ure. Foto: BoBo

Slovenijo prečkata dve evropski pešpoti - E6, ki poteka od Finske proti Grčiji, in E7, ki prečka Slovenijo od zahoda proti vzhodu, saj poteka od Portugalske do Madžarske. Po besedah Jožeta Praha, predsednika Komisije za evropske pešpoti, je pri nas okrog 1000 kilometrov evropskih pešpoti.

Tradicionalno druženje na Kobariškem se je začelo med 10.30 in 11. uro na parkirišču pri kopališču Nadiža v vasi Robič, od koder so se zbrani odpravili proti Kobaridu.

Na začetku poti so pohodnike sprejeli domačini in predstavili svoj kraj. Skupno so odprli novo vstopno informacijsko tablo na poti E7 ter se v spremstvu turističnih, planinskih in gozdarskih vodnikov odpravili protu kampu Koren. Hoje je bilo za približno tri ure, med potjo pa so se ustavili v vasi Sužid, kjer so pohodnike z okrepčilom postregli domačini.

Družine so se lahko pohodnikom priključile v Kobaridu, od koder je bilo le še 20 minut hoda do kampa Koren, kjer je potekala sklepna prireditev. Na poti do kampa so si sodelujoči ogledali tudi sirarski muzej v mlekarni Planika Kobarid. Po ogledu muzeja se je srečanje končalo z druženjem in krajšim kulturnim programom.