Sofia Vergara je lani po oceni Forbesa zaslužila več kot 38 milijonov evrov. Foto: EPA
Sofia Vergara je lani po oceni Forbesa zaslužila več kot 38 milijonov evrov. Foto: EPA

44-letno kolumbijsko igralko, ki v uspešnici televizijske mreže ABC upodablja vročekrvno lepotico Glorio, je revija Forbes za najbogatejšo televizijsko zvezdnico v ZDA oklicala že v preteklih letih, lani pa si je prvo mesto delila z zvezdnico humoristične serije Teorija velikega poka (Big Bang Theory) Kaley Cuoco, ko so njun zaslužek ocenili na 28,5 milijona ameriških dolarjev (25,3 milijona evrov).

Na letošnji lestvici pa je Vergara svojo najbogatejšo konkurentko pustila daleč za seboj. Cuocova je po oceni Forbsa med lanskim in letošnjim junijem zaslužila "le" 24,5 milijona dolarjev (21,7 milijona evrov), kar je sicer še vedno zadostovalo za drugo mesto, a Vergari se ni niti približala.

Uspešno leto za Kolumbijko
Po ocenah Forbesa je zaslužek lepe Kolumbijke glede na lani poskočil kar za 66 odstotkov in je tako letos v žep pospravila kar 43 milijonov dolarjev (38 milijonov evrov). Revija dodaja, da ji poleg uspešne igralske kariere velike denarce prinašajo tudi številne oglasne kampanje, med drugim za šampon Head and Shoulders.

Zadnje obdobje je bilo za igralko sicer srečno tudi na zasebnem področju - novembra jo je pred oltar popeljal postavni Joe Manganiello, zvezdnik serije True Blood, slovenske gledalke pa so ga pred leti občudovale tudi v najstniški seriji One Tree Hill.

Rep najbogatejše deseterice je ujela tudi Vergarina soigralka Julie Bowen, ki v Sodobni družini nastopa kot Glorijina pastorka in mati treh otrok Claire, katere pa so preostale največje ameriške tv-zaslužkarice, si lahko ogledate v spodnji fotozgodbi.


1. Sofia Vergara, Sodobna družina (Modern Family): 38,2 milijona evrov. Foto: Reuters
2. Kaley Cuoco, Teorija velikega poka (Big Bang Theory): 21,7 milijona evrov. Foto: EPA
3. Mindy Kaling, The Mindy Project: 13,3 milijona evrov. Foto: EPA
4. Mariska Hargitay, Zakon in red: Enota za posebne zločine (Law and Order: SVU): 12,9 milijona evrov. Foto: EPA
5. Ellen Pompeo, Talenti v belem (Grey's Anatomy): 12,9 milijona evrov. Foto: EPA
6. Kerry Washington, Škandal (Scandal): 12 milijonov evrov. Foto: EPA
7. Stana Katic, Castle: 10,6 milijona evrov. Foto: EPA
8. Priyanka Chopra, Quantico: 9,7 milijona evrov. Foto: EPA
9. Julianna Margulies, Dobra žena (Good Wife): 9,3 milijona evrov. Foto: EPA
10. Julie Bowen, Sodobna družina (Modern Family): 8,9 milijona evrov. Foto: EPA