Kanyejeva ekipa si na vse pretege prizadeva zanikati, da je raper doživel živčni zlom, trdijo, da gre zgolj za izčrpanost zaradi prenatrpanega urnika. Foto: Reuters
Kanyejeva ekipa si na vse pretege prizadeva zanikati, da je raper doživel živčni zlom, trdijo, da gre zgolj za izčrpanost zaradi prenatrpanega urnika. Foto: Reuters
Potem ko so oktobra resničnostno starleto oropali, se je družina Kardashian West malce umaknila iz javnega življenja, saj so številni namigovali, da je Kim roparjem olajšala delo z objavami na družbenih omrežjih, kjer je med drugim razkazovala tudi svoj dragoceni nakit. Foto: Reuters

"Izčrpan je in se spopada s pomanjkanjem spanja. V bolnišnico je odšel prostovoljno in po nasvetu svojega zdravnika. Vse je v redu," so raperjevi predstavniki povedali za People, neki vir pa je v duhu zanikanja živčnega zloma dodal še, da "ga niso zvezali".

TMZ-jeva zgodba pa je malce drugačna: pišejo, da so bili policisti poklicani na dom Kanyejevega osebnega trenerja v LA-ju, ker naj bi se 39-letni zvezdnik "nenavadno vedel". Ko so tja prišli reševalci, se je že umiril, a se še vedno upiral odhodu v bolnišnico. Potem ko so ga vsi navzoči prepričevali, naj vendarle gre, se je vdal, a so ga vseeno zapeli na bolniško posteljo, kar naj bi bil v ZDA "standarden postopek".

Kot pravijo dobro obveščeni viri, Kanye pri trenerju ni bil zaradi telovadbe, ampak naj bi ga tam pregledovali zaradi hudega pomanjkanja spanja, potem pa se je nekdo zaradi razvoja dogodkov odločil poklicati policijo.

"Razvpit deloholik"
Novica o hospitalizaciji je prišla kmalu za tem, ko je Kanye nenadoma - no, najprej je imel nekaj izpadov (med drugim je na koncertu v San Joseju v 40-minutnem monologu na dolgo in široko pojasnjeval, da sicer ni volil, a če bi, bi izbral Donalda Trumpa), odhodov z odra in nepojasnjenih odpovedi - po koncertu v Sacramentu, na katerem se je spravil na Beyonce in Jay Z-ja, s katerim sta nekoč veljala za velika prijatelja, odpovedal ostanek svoje turneje Saint Pablo. Westa je v okviru omenjene turneje čakalo še 21 nastopov, zadnji bi bil 31. januarja v Brooklynu.

Za People viri spet umirjajo ton pri pojasnjevanju odpovedi turneje: "Samo izčrpan je. Vse dni se posveča svojim modnim dizajnom, tako za lastno linijo kot za Adidas. Je razvpit deloholik, zato je usklajevanje dela - ki mu je izjemno pomembno - in nastopanja vsak večer resnično izčrpavajoče."

Zgovorno je tudi to, da bi se morala Kanyejeva žena Kim Kardasihan West v New Yorku udeležiti Angel Balla - to bi bil njen prvi javni nastop, potem ko so jo na začetku oktobra v Parizu oropali -, a na prireditev ni prišla, saj se je najverjetneje hitro odpravila domov v Los Angeles.