Patty je pri Arnoldu in Marii delala več kot 20 let. Menda sta bila do nje vedno prijazna, pa tudi dobro je zaslužila. Foto: Reuters
Patty je pri Arnoldu in Marii delala več kot 20 let. Menda sta bila do nje vedno prijazna, pa tudi dobro je zaslužila. Foto: Reuters
Razmerje Baene (na fotografiji njen dom v Bakersfieldu) s Schwarzijem se je zgodilo pred več kot desetletjem, Patty pa je za slavno družino delala vse do letos. Ime njunega sina ni znano, a mediji poročajo, da naj bi bil zelo podoben Arnoldu. Foto: Reuters

Danes 50-letna Baena je bila hišna pomočnica družine Schwarzenegger-Shriver več kot 20 let. Na njihovem razkošnem posestvu v Brentwoodu je bila deklica za vse (očitno resnično za vse, ugotavljajo opravljivi mediji): čistila je hišo, prala perilo, kuhala in hodila po opravkih za Arnolda in njegovo soprogo Mario Shriver.

Seks ob belem dnevu
Viri blizu družine pravijo, da se je Patty z zdaj 63-letnim Schwarzeneggerjem začela romantično zapletati konec 90. let. Prijateljem naj bi povedala, da sta imela s filmskim zvezdnikom in pozneje kalifornijskim guvernerjem večkrat nezaščitene spolne odnose, po navadi podnevi na njihovem domu, kjer je Patty včasih tudi prespala. Nihče ju ni zalotil med dejanjem.

Ko je zanosila, Patty Arnoldu ni povedala, da je oče otroka, je pa za to, da je dečkov oče, izvedel nekaj let po njegovem rojstvu. Kot ugibajo ameriški mediji, je moralo biti to ravno v času njegove kandidature za položaj guvernerja ali kmalu zatem, ko se je zavihtel na položaj.

Arnie je bil "vedno radodaren"
Z Mildred Patricio Baeno, ki je pri družini zaslužila 1.200 dolarjev na teden, naj bi Arnold že prej lepo ravnal, ko je izvedel za otroka, pa je bil menda še bolj pozoren in, kot pravijo viri, "vedno radodaren".

Patty, ki se je pred kratkim upokojila, zdaj prebiva v hiši, do katere je iz Los Angelesa nekaj ur vožnje. Z njo živijo Arnoldov sin in njeni trije drugi otroci.

Novice o Schwarzeneggerjevem nezakonskem otroku so izbruhnile v začetku tedna in ponudile odgovor na vprašanje, zakaj se ločuje od soproge Marie Shriver, s katero sta poročena 25 let in imata štiri otroke. Ni znano, zakaj se je to, da ima z nekdanjo hišno pomočnico sina, Arnie odločil razkriti ženi, a očitno jo je njegovo dejanje tako razburilo, da se je takoj odselila iz skupnega doma.