Nekdaj uspešen košarkar čudežno okreva. Foto: Reuters
Nekdaj uspešen košarkar čudežno okreva. Foto: Reuters

Tožilstvo v Las Vegasu je v ponedeljek sporočilo, da ne bodo vložili obtožnice proti Lamarju Odomu. V krvi nekdanjega košarkarja so sicer našli sledi kokaina, ampak ga niso našli pri njem, tako da je mamila lahko uporabil kje drugje. Zaradi pomanjkanja dokazov so se tako odločili, da "primer" opustijo.

Košarkar se bo zdaj lahko posvetil le okrevanju. Pred dnevi je zapustil kliniko Cedars-Sinai v Los Angelesu, v kateri je bil od oktobra, zdravljenje nadaljuje v zasebni ustanovi, kar je potrdila tudi predstavnica Odomove družine. Niso razkrili, kakšno je zdravstveno stanje Odoma, povedali so le, da so ponosni na njegovo čudežno in konstantno okrevanje. Neimenovani vir pa je za ameriški People povedal: "Še vedno ga čaka nekaj izzivov, a Lamar napreduje. Veliki borec je!"

Lamarja so v teh dneh prvič po teh mesecih opazili v javnosti. Fotografi so ga ujeli v Los Angelesu, ko ga je neznano kam odpeljal osebni voznik.

Lamarjeva žena, sicer zvezdnica resničnostnih šovov Khloe Kardashian, je preklicala ločitev po skoraj usodnem večeru za Odoma. A kot je povedala pozneje, je to storila zgolj zaradi medicinskih razlogov, ne kot znak, da sta z Odomom na poti do sprave. Khloe naj bi bila še vedno v zvezi s košarkarskim zvezdnikom Jamesom Hardenom, je povedal neimenovani vir za People.

Skorajda usodni odmerek
Za Odoma je bil sredi oktobra skoraj usoden prevelik odmerek v eni izmed lasvegaških javnih hiš. Užival je številne nedovoljene snovi, med drugim kokain in viagro. Nezavestnega so ga našli uslužbenci javne hiše; iz nosa in ust mu je tekla kri, hkrati pa je imel na obrazu sledi bele snovi.

Odpovedali so mu srce in drugi življenjsko pomembni organi. Po prevozu v bolnišnici je bil v komi in priključen na dializo - prebudil se je po 72 urah in začel dihati brez pomoči aparatov.