Vedno si je želel postati nogometaš, postal pa je tudi superzvezdnik. Foto: EPA
Vedno si je želel postati nogometaš, postal pa je tudi superzvezdnik. Foto: EPA
Na svoj rojstni dan si je ustvaril račun na Instagramu in oboževalce razveselil s tole fotografijo. Foto: Instagram

Beckham se je rodil 2. maja 1975. Že kot otrok je sanjal, da bo postal nogometaš, to mu je tudi uspelo. Svojo profesionalno kariero je začel v ekipi kluba Manchester United leta 1991, pozneje pa je igral tudi za Preston North End, Real Madrid, LA Galaxy, Milan in Paris Saint-Germain.

Nekdanji kapetan Anglije in eden najbolj prepoznavnih nogometašev zadnjih 20 let se je upokojil leta 2013. V 20-letni karieri je rojeni Londončan osvojil 19 različnih lovorik, zadnjo s Paris Saint Germainom, s katerim je postal francoski prvak. S tem je Beckham zaokrožil svojo bogato kariero z izjemnim dosežkom, da je prav z vsemi štirimi klubi v svoji članski karieri osvojil naslov državnega prvaka.

Slaven pa ni postal le zaradi nogometa, ampak tudi zaradi svojega zvezdniškega življenja in videza, ki ga je znal odlično tržiti, zaradi česar je bil vrsto let med najbolje plačanimi športniki sveta. Veliko pozornosti medijev je pritegnil leta 1997, ko se je začel sestajati z Victorio (takrat) Adams, članico izjemno priljubljene dekliške skupine Spice Girls.

Posh Spice je za roko zaprosil leta 1998, poroka pa je sledila 4. julija 1999. Za kraj sta si izbrala grad Luttrellstown na Irskem, Davidova priča je bil soigralec Gary Neville, njun štirimesečni sin Brooklyn pa je imel spravljena prstana. Brooklyn je leta 2002 dobil brata Romea, čez tri leta pa še Cruza. Po treh sinovih sta si zakonca Beckham močno želela deklico, kar se jima je uresničilo julija 2011.

Zakonca sta imela, kot vsak par, tudi nekaj težav. Leta 2004 je izbruhnil škandal o domnevni Davidovi ljubici, osebni pomočnici Rebeci Loos, pozneje pa se je pojavilo še nekaj žensk, ki so trdile, da je David spal z njimi. Kljub težkim časom sta zakonca vztrajala in ob 14. obletnici poroke sta priznala, da sta sicer imela svoje padce in vzpone, ampak sta kljub temu zelo ponosna drug na drugega.

Koliko nekdanjemu nogometašu pomeni družina, kažejo tudi njegove številne tetovaže. V svoji avtobiografiji David Beckham: My Side je zapisal: "Končno sem dojel, kakšno tetovažo želim. Vse, ki jih imam so povezane z ljudmi, ki so prisotni v mojem življenju, z mojo ženo in sinovi, s temi, ki jih želim vedno imeti ob sebi. Ko me vidite, vidite moje tetovaže. Vidite, kaj čutim do Victorie in svojih sinov." Knjigo je izdal leta 2003, ko še ni imel sina Cruza in hčerke Harper - seveda je na svojem telesu zaznamoval tudi njuno rojstvo.

Kot se za pravega zvezdnika spodobi, David rojstni dan praznuje v luksuznem hotelu v Marakešu. Dopoldne je preživel v krogu svoje družine, zvečer pa se mu bodo na zabavi pridružili zvezdniški prijatelji, med drugim njegov najboljši prijatelj Dave Gardner s spremljevalko Liv Tyler in kuharski mojster Gordon Ramsay z družino.